Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Tuesday, March 2, 2010

Tutorial : CAMNE nAK wAT Mirror Space???

Selamat petang...
lambat sikit update blog sebab bz then seronoh tengok citer2 pasal gather Suziey ari tu...
rasa sedey tak dapat join...
ok kali ni nak wat tutorial camner nak wat mirror Space @ Noted yang ayatnyer bergerak2 gitu...
jom kita belajo k...

ape tu mirror???ha yang warna kuning tu la...
macam note tu...klik kat nota kuning tu...

then akan kuar website software nyer k....

ada macam2 patern pilih je k...
then copy url code tu...

pastu paste kat HTML...sebelum tu pi kat layout...
klik add gadget...

paste kat sini HTML

camne nak tukor kata2 tu???
pi tukar kat ayat yang mama highlight tu...

pas tukar note tu akan berubah mengikut ayat yang kiter dah taip tadi...
senang je kan...so leh jadi note yang simple tapi cute untuk tatapan rakan2 blogger yang lain...

p/s esok ada tutorial lagik k...kalo sempat mama wat k

32 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

lily azliyana @ mama zara said...

huii..dh macam add status kat fb la nih..best jugak kan..=D

|| NaFiRaa || said...

mekasih!!! ilmu baru!! nak buat jugak!!!

mamamiera said...

dah lame x memblogger, alih2 ina dah tukar umah plak.. cantik!!
zai x dapek le nak cntik2 kan umah gini..

maslinamansor said...

nak tanye cam ner nak bagi besar sikit page...

Momma Mia said...

huhu cam tau2 jer nk tanya tips nk buat dah ada post entry. Cayo la mama nih bleh baca aaa...

thanks for sharing dear!!

Ely Hasrul said...

beshnye tips nih.. selalu diam2 belajo tutorial kat sini hehehe (tapi byk belum aplikasi lagik.. tak sempat)

nanti mama aqish join contest kat sini ek.. www.packmelove.blogspot.com tengkiu

mamalieyna said...

bagus la cikgu ni..ghajin memberi tunjuk ajar online gini..bagus2x ..^_^

Adlina Husaini said...

wah terima kasihhh

Ena said...

ena ade gak try wat camnie.. samer la step kat sini.. tp x dapat lah.. naper ekk? ker sbb ader 2 column ajer?

asmaa said...

terima kasih mama aqis...

mannira said...

TQ...dah berjaya buat kat blog gak...

ibu_arifa said...

terima kasih..mamaAqish...nnt nk try buat jugak.

chekna said...

nak try le jugak.. tq for sharing

ibu 2AZ said...

nak cubalah..hehe..cantik gak kan..thanks awak sharing mende nih..

CuTeMiUt78 said...

eemmm best gak ni..nanti nak try la

Mama_Aqish said...

to lily : nanti leh try tau

Mama_Aqish said...

to nafira : sama2 kasih...sharing is caring

Mama_Aqish said...

to mamamiera: yup...tukar muka baru...

Mama_Aqish said...

to mas : nanti kiter wat tutorial pasal tu plak k

Mama_Aqish said...

to momma mia : cam leh baca je kan gerak hati momma mia....

Mama_Aqish said...

to ely : jangan ;upe torai k...bagus untuk kesihatan hu...hu...

Mama_Aqish said...

to kak ina : he...he...ilmu berguna untuk semua

Mama_Aqish said...

to adlina : sama2 k

Mama_Aqish said...

to ena : erk???patut nyer leh jer???2 & 3 column tak menjadi masalah...

Mama_Aqish said...

to asmaa : sharing is caring...sama 2 tau kan

Mama_Aqish said...

to mannira : bagus...wah cepat belajaq ni...

Mama_Aqish said...

to ibu arifa : sama2 banyak...

Mama_Aqish said...

to chekna : sama2...nanti try k

Mama_Aqish said...

to ibu 2AZ : yup...sharing is caring...nanti kiter share lagik k

Mama_Aqish said...

to kak ryna : ok jangan lupe torai k

"Impian Isma" said...

terima kasih 'mama Aqis' sebenarnya dari semalam try nak buat benda nie asyik tak jadi jer.. website nya advance sangat sampai tak reti nak baca... apa pon terima kasih banyak2 ya..

She's Gee said...

Terima kasih, menjadi d blog saya.

Terkini "Kau Percaya Jodoh?"

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.