Followers

Thursday, April 22, 2010

Camne Nak UP kan Duit Iklan Nuffnang...???

Ok ari ni nak share sikit tentang
CAMNE NAK UP KAN DUIT IKLAN NUFFNANG???
sebelum ni mama ada gak share info pasal macammane nak jadikan blog kiter femes
di kalangan blogger lain....so info kat situ pun leh dijadikan tips2 untuk meningkatkan TRAFFIC blog masing2....kalo nak tau leh klik SINI
atau klik kat SINI leh gak...

Ni graf senarai kunjungan rakan2 blogger ke blog mama untuk minggu ni...
agak memuaskan...sebab makin bertambah....mama suka bangat....tq ye kengkawang yang sudi berkunjung ke blog mama yang tak seberapa ni....

ok antara yang kengkawan perlu buat untuk iklan masyuk...

1. kena pastikan tiap2 hari kengkawan mencapai target pengunjung mesti seramai 100 ke atas

2. Blogwalking...tu dah semestinyer...kena rajin & berusaha sikit k...

3. Untuk yang ada iklan CPM tak perlu risau k...tak yah klik2 iklan pun kengkawan leh dapat duit if ramai yang datang berkunjung ke blog kengkawan....tapi pengunjung haruslah pengunjung UNIQUE....lebih masyuk...ops...ada yang tak tau lagik ker ape tu CPM @ CPC???klik kat sini k CPM & CPC

4. Join Contest @ Anjurkan Contest

5. Jadi Follower blog lain...tapi mesti follow betul2 la...bukan sekadar cukupkan syarat je k

6. Wat entry yang menarik then kena rajin update blog...kalo leh tiap2 ari la....at least 4 @ 5 entry sehari....paling kurang 1 entry pun jadik la...janji ada orang singgah blog kiter nanti...

ni plak graf kunjungan mama minggu lepas...
agak merudum sikit....since mama off blogging seminggu aqisd admitted ari tu...
ni plak graf untuk last month....
kurang jugak la...sebelum ni 7000++ pengunjung...
kena usaha lebih ni....

ok la nanti mama share lagik k....hye banyak benda nak share info dengan kengkawan ni...tapi tak berkesempatan la...tunggu k...la ni duit iklan mama dah masyuk jom la join... kengkawan biler lagik
  • sesape yang perlukan pertolongan nak add nuff & ape2 je pasal nuffnang(cam pro je mama ni) leh YM mama di damia_nurin@yahoo.com

26 comments:

mummy_ayu said...

wah..nak jadi gak cam anje..unique visitor mcm mana yer?

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

salam mama aqish kita nk tanya la cam mana nk add nuffang nk kat blog yea..dah register dah ada code tp tkleh add...penat dok klik2 tapi tak boleh eeemmm

[-suziey-] said...

good info:) thanks for sharing..

Ejamaria said...

best nye... tak terdaya nak ngejar la...

fazilzura said...

gitu yek ..

tp mama anje, mmg ramaiiii masyukkk .. tp ongkos nye x gerak2 cmno tu ? huhuhuhu

Ena said...

owyh..camtu ye!.. rasenyer kalo pasal entri dah try la.. ziarah menziarah pun selalu buat kecuali bile tersangat bz..
tp still tak cecah cam anje punyer la.. huhu..
tak pe..kene sabar kan.. :)
thanks 4 sharing..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

apa maksud unique visitor tu yer...selalu tgk dlm nuff yg unique visitor lagi sikit bil nya kalau compare ngan views...

mamalieyna said...

huhu..dok tunggu bila la turn kita nk dpt duit ni..huhu..

Nurshahfamily said...

waaa dahsyat la pengunjung anje huhuhu....

hazlina said...

anje..thanks a lot for helping me..:)

MOMMY NADIA said...

wahwah..hebat lah Anje!
wonder berapa BE Anje ada at one time?..
wish I could have time to update regularly too :)
neway Tahniah!!

kakngah said...

pengsan wey nk publish 4-5 n3 sehari..
aku nk buat sehari 2 n3 pun bepinau kepala otak.. hahahaha!!!

joint kontes tu.. mmg aku rajin. sbbnya nk blog berupdet.
anjur kontes baru sekali.. ;p

Mummy said...

salam kak anje...rezeki melimpah ruah nampak...Alhamdulillah murah rezeki akak...semoga terus ceria dan update blog slalu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

WAH..CAYALAH...
KITA X PERNAH LG MENCAPAI TAHAP TU..
YE LAH KOZ JARANG UPDATE..HUHUHUHU.. :D

Ely Hasrul said...

salah satu sebab suka baca blog anje sbb anje xkedekut ilmu.. ade aje tutorial/info nak update

tengkiu

lily azliyana @ mama zara said...

teringin gak duit nuffnang yg masyuk..tp apekan daya..masa sgt terhad utk update entry n berblogwalking..huhuh..

so berblog skang pon just jadi tpt utk berkongsi cerita ttg family jek..tk mampu dh nak menambah pendapatan thru nuff nih..sadissss...

Yan said...

ermmm jap akak sbnarnye nak tau.. unique visitor tu camne ek

MaMa3H said...

tq for sharing..keep blogging...

Mama Hanim said...

tq info yg bagus.. mmg menarik lah blog ni.. tahniah2..
semoga makin maju ye..

Uda said...

woww. tingginya graf.. kiter tak stabil lagik.. graf naik turun jer..

Adlina Husaini said...

anja, thank ek..banyak benda belajar dr blog anja..

ibu_Arifa said...

mak ai...7000 pengunjung ke mama Aqish.. saya nak dapat 100org sehari pun payah..
tu lah..nak update entry 3-4 entry satu hari tu yg susah tu.. tak smpat..nak kena kerja keras lagi nih!
support saya tau mama Aqish!!

unlisted_one said...

Wah,..sharing is caring! Thanks dear!

e!ya said...

mmg info yg bagus la..tp kdg tahap kemalasan tue yg susah..huhuhuhu..nk duit tp malas..mmg payah la kan...adoiiii

kuntum said...

sy baru je nak bjinak2 dgn dunia blogger ni. harap2 la satu hari nanti dpt gak sertai nuffnang ni. usaha tangga kejayaan :-) caiyok

CuTeMiUt78 said...

eemmm betul tu... tapi kita lately ni traffic merundum terus.. sebabnya kurang hapdet.. bila dah kurang hapdet.. pengunjung pun kurang la...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.