Followers

Friday, April 23, 2010

Kami Ke MC'D Cheras...

Hallu...hallu....today is Friday...
tomorrow is holiday...yahu......
semalam kami pi Cheras batu 11 amik Asyu a.k.a adeq mama kat
MASTERSKILL UNIVERSITY COLLAGE...
semalam terliur tengok Mummy Ayu makan MC'D...
so semalam lepas pi amik asyu kami singgah makan jap...
tapi suasana kat MCD Cheras ni tak berapa best la
berbanding dengan kat KD a.k.a Kota Damansara....
semalam sempat gak tengok broucher MCD untuk birthday party...
mama plan dgn papa ingat nak wat kat MCD birthday aqish this year bulan Oktober nanti...
tapi tak de pengalaman nak menguruskan...
ada sape2 yang pernah wat???

mama & aqish...yang memang suka enterprame...
haq dua orang lagik tak mau sape tu???of course la papa & asyu....

aksi muka ganas aqish dah pandai possing2 la ni...kami kan kalo tiap kali makan kat luar papa mesti marah kalo snap2 gambo....papa kata malu kat orang...orang semua tengok makan2 pun nak snap gambo ker???tapi mama ni memang suka snap2 gambo....tak leh nak pisahkan dari camera...

ni hasil makan kami...nyam2 kenyang mama...erk....alhamdulillah...

ni plak toy aqish untuk happy meal....
suka beno kalo dapat menan...sib baik papa sorok dulu menan tu soh aqish makan dulu
kalo tk confirm tak mau makan punyer....
tu pun makan sikit jerk semalam....

ni memang tempat peberet la...
bukan aqish je...semua kanak2 mesti suka kan....bukan main berlari lagik tak sabo nak main
aqish memang tau kat MCD & KFC ni memang ada playground...

layankan aje la k...aksi nak naik tangga

ni plak soh mama pegang tangan sebab aqish nak turun papan gelongsur
nampak je macam berani k...
sebenarnyer takut....

  • p/s pagi2 dah hujan...kalo tarik selimut tidok ni best kan...malam ni kami balik kampung ke Berjuntai Bestari (cam jauh je)

15 comments:

mummy_ayu said...

wah..tergoda ye..
pasal buat bday party kat mc'd...ayu pernah buat untuk 1st bday Ian dulu..memang best...!!
ada maskot..yg menu tu better amik ala carte..kira kita order sendiri dr menu, takyah amik set bday party pun..pas tu goodies bag kat mcd kena beli..tapi tak best sgt pun..kalu kfc goodies bag dia free so ok ajer...lagi satu untuk jadi member club kat mcd tu dapt discount 10%..tapi kalu dah belanja $500..dah dpt kurang dalam $50..

hazlina said...

anje..nanti jgn lupa jemput kite ye ke bezday party aqish..:)

ummiaqeef said...

hehe..sedapkan mcd..kite suke makan ayam spicy tu sedap..aqeef pun kalau g mcD xmo kuar dr playland tu..ish..ish..ngamuk2 bagai..kene pujuk dulu baru nak kuar..

Ena said...

peberet hubby tu.. tp skrg dah terjangkit pulak..hihi..

mrmm.. sori la naje .. tak tau la camner sbb tak pernah buat tp pernah la di invite.. huhu

fazilzura said...

MAMA , awat g masterskill x roger.. umh ku blakang tu jekkk ..
mmg dokat sgt2 dh ..

mc d cheras ? yg mano 1 ni ... yg kat giant cheras tu ker? situ ramai budk2 UCSI lepak ..

kalau kat mc d husien on , situ rmai le melayu dok lepak smbil ngada fb ..

mamalieyna said...

wah dh plan tuk besday aqish la, harus join nnti ni..hehe..

*happy ye aqish, dpt main2..budak2 mmg suka bab2 ni..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Kita pon x pernah buat b'day party kat sana..

Nampak happy Aqish main kat playgorund tu.. :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

syoknya aqish main kat playground.aku x pernah lak buat party kat kedai..nak save kan,buat kat umah ajer..hehehe.jgn lupa ajak yer..hehe

zue @ annaleeya said...

wah nak wat besday party kt mcd yer??? jgn lupe jemput eh??? heheh... mcmla dekat...

lama tak mkn mcd.. tergoda gak nih...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tak pernah buat kat fast food lagi...selalu buat kat rumah ..baru2 ni jer buat birthday ayyunie kat REstoran...

Birthday Aqish lebih kurang aleesya...nanti leh ler sambut sama2..

honeylanz said...

kalu pg McD..mesti kids nk toys..wajib ;)

mamamiera said...

Anje terilur McD.. akk skrg terliur KFC..
hehe ;p ekau samelah ngan akk.. snap2 mmg x dpt dipisahkan dgn muka akk sndri u.. ya a aww.. nmpk aqish sihat.. baguslah.. moge dia sihat2 n happy je kat pengasuh baru ye.. ;)

yantz-yeem said...

dapnya mkn mcd...huhuhu x sabo nk mkn gaks nie....

alhai mr nuff ku xde plak graf2 tu smue....dlu ada gaks..skg xde knp eks...x femes camtu la...haha...

wah cmnie semngt la nak bgi blog ku pemes...selama ni wat bodowww je...

mamaaerish : said...

ala... diorg pn wat per?... per slhnyer amik gambo... ;p

smms said...

yeay aqish nampak sht dan ceria ..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.