Followers

Thursday, April 22, 2010

Kawan Baru Aqish...KIMAUS a.k.a Mickey Mouse

Semalam kami terjah ke kedai baby untuk cari barang aqish...
plan nak cari botol susu aqish since aqish dah tak berapa mau
pakai botol susu Avent yang mama beli sampai 5 botol tu...
la ni aqish wat peel baru suka botol susu yang ada gambo kartun...
nama pun budak2 kan...memmang minat sangat kartun ni...
sampai papa bagi cadangan " kiter beli sticker cartoon then lekat je kat botol dia tu"
hu...hu...boleh tak???
tapi ape yang dicarik tak jumpa...
tak de yang best & menepati citarasa mama...
round punyer round kami terpegi ke tempat yang selalu papa kata
"KAWASAN LARANGAN"
ape tu kawasan larangan???
kawasan menan la...aqish memang pantang tengok mesti mau punyer...
dn akhirnyer...aqish memamng nak kimaus tu...
so papa ni cepat cair dengan anak daranyer ni...ape pun sanggup beli
walaupun kat rumah tu dah banyak kali beli benda alah ni tau...
tapi tomei la....

ni la kawan baru aqish...aqish wat bantal peluk tau...

tengok tu siap amik hanset papa nak snap gambo kimaus nyer tu...

tomei tak...same besak je dengan aqish...
kimaus ni memang kartun peberet aqish kat TV tau selain TOM & JERRY...
hye...lain yang dicarik lain plak yang kena beli...
main tak sampai 2 hari dah jemu tak mau main dah la ni...

  • tapi now ape yang mama terharu sanngat2 dengan aqish ni...
biler aqish perlukan pertolongan...
suruh bukak something ke @ wat kan ape2 untuk dia ke...
confirm aqish akan cakap
"ACE MAMA , ACE PAPA "....maksudnyer TERIMA KASIH...
cth cam aqish soh bukakan botol vitamin dia untuk dia nak makan...
tiap kali mama bukak kan aqish pasti akan cakap
"ACE MAMA"...bukan dengan mama & papa jer dengan orang lain pun camtu tau..
rasa cam syahdu plak...
  • hu...hu...SAYANG ANAK MAMA NI....

  • p/s payroll dah start...keje tengah melambak ni...boss nak pi bercuti terbang ke oversea...mama kena amik alih jaga HR...hu..hu...mampu ker mama ni????cayok2 k

20 comments:

Ena said...

hehehe..

same cam anak terune kat umah tu juge la.. tak mau yg avent tu.. tp nak gak yg berkatun tu.. dah tu berkurun dah botol tu..nak jugakkk.. huhu..

pandai aqish amik ati mama & papa dier kan!.. sonok & sejuk je ati denagr.. :)

mamamiera said...

alalaa.. cyg nye kat mickey ye..
pandai dah aqish ckp maceh ye..
mmg terharu kan bile dia balas n respon ape yg kite buat utk dia..
miera pon ckp ayt yg same cam aqish..
rase mcm ank kite menghargai ape yg mama ayahnye buat utk dia..
bile aqish start pndai ckp ace mama..?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

kiut kimaus Aqish tu...

So sweet lah Aqish dh pandai ckp Ace mama.. Good Girl.. :)

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ena : yup rasa sonot sangat...terharu pun ada...tu yang bertambah sayang macam2 menan papa nyer beli tu

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to kak zai : sama lah dengan aqish ek...rasa terharu kan kalo dengar nak cakap camtu....dbaru je dia pandai cakap camtu

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to lily : terharu kan...

LYaFRINA said...

ololoo..tomeinya...
dpt geng baru yer..
sama la mcm asya.. da byk sgt patung belon gni.. last2 semuanya kecut.. heheheh...
xpela... asalkan ank kita happykan??

mummy_ayu said...

ah ah..ayu pun..bila ian ckp... ace mummy, mcm so sweet sgt..rasa dihargai..ilang kejab penatkan?
ayu pun panggil area mainan tu kawasan larangan..sama jer..

Adlina Husaini said...

ala comelnya dia sebut..ace ace kiut miut!

unlisted_one said...

ala,..comel aje tgk Aqish dgn mickey tu,..sama besar jek..hehe.

mama kena jaga HR ke? wah,..power tuh.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

woww weee...ader geng baru lah aqish...dulu2 aleesya memang suka ngan mickey mouse ni...tapi sekarang lebih suka pada barney dan high 5 lak..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to lya : la sama cam asya ek...main kejap pastu dah jemu

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ayu : rasa terharu kan biler anak cakap cam tu

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to adlina : hu..hu..terharu rasanyer

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to nia : uiks...ganti je la...bukan amik kuasa pun...kimaus tu same besaq je kan

mamalieyna said...

alaaa kiutnye kimous dia,,kalo adik ayep tgk ni sure dia berkenan jugak..sbb adik ayep suka no tgk citer mickey mouse ni, mau statik aje kalo nengok! huhu..

huhu..mmg terharu la, dh pndai aqish say that word..! ^_^

~Siti Hajar~ said...

comelnyer kwn br aqish, mickey mouse...

Danies kalu dpt mainan camtu, comfirm pecah! sbb dia suke geget..huhuhu...bila tgk semua nak, tp bila beli kjp aje...aiyaakk..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to kak ina : nanti nak bawak pi rumah ibu aqish la leh main denagn adeq ayep...sama la suka no dok nengok citer tu statik je badan tak gerak2 cuma biler iklan je marah

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to siti hajar : ye ke...sma lah denagn aqish...biasalah budak2kan

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ayu : kawan baru peberet aqish...barney pun aqish suka gak cuma la ni tak sempat nak nengok sebab kami kuar keje awal

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.