Followers

Monday, April 5, 2010

Lagi Citer Pasal....Komuniti Klik2 Iklan Nuffnang...

Peringatan untuk kengkawan tentang klik2 Iklan Nuffnang...
pastikan ayat kat atas @ bawah iklan Nuffnang masing2 tak de tertulis @ sengaja tulis ayat "U Klik me I Klik U....atau ayat yang seangkatan dengannyer k....
kalo datang blog kengkawan lain....dont't ever2 mention..."i klik iklan untuk u" salah k...
klik biler minat jer...
  • Sebabnya dalam Fasal 6 Term & Condition Nuffnang dah ada tulis :

6) Abuse of ServicesYou shall not and shall not authorize or encourage any third party to:
……
  • Directly or indirectly generate impressions, page views, unique visits of or clicks on any Ad through any automated, deceptive, fraudulent or other invalid means, including but not limited to through repeated manual clicks and the use of robots.
  • You acknowledge that any attempted participation or violation of any of the foregoing is a material breach of this Agreement and that we may pursue any and all applicable legal and equitable remedies against You, including an immediate suspension of Your account or termination of this Agreement, and the pursuit of all available civil or criminal remedies.…….
  • Kalau tak faham Bahasa Inggeris, dalam Melayu nya maknanya makcik macam ni:-
  • “Korang tak boleh la nak suruh2 orang klik (untuk CPC) ataupun buat apa2 yang tak natural supaya pageview korang jadi banyak (untuk CPM).. Kalo Nuffnang dapat tahu korang buat mendalah ni, diorang boleh terminate akaun korang and bole charge korang atas kesalahan melanggar etika (malas nak sebut criminal tu). Untuk pengetahuan korang pakatan klik2 Nuffnang tu adalah salah sama sekali”
Kalau tak percaya pegi baca kat http://nuffnang.com.my/terms-conditions
p/s harap kengkawan semua paham k....hu...hu...marilah kiter sesama beringat k...
duit NUffnang mama dah masyuk....2 minggu je dah Da Bomb akaun....
cayok2...TQ Nuffnang....

7 comments:

mamamiera said...

yelah anje..
makcik pon dah paham..
tu ler x bace Term & Condition Nuffnang
main redah je.. nk cpt kayolah katakan..
heheee.. terok bebeno makcik nih..
pd hal idak lah terdesak sgt pon.. ;p

Effa_zizi said...

hehe... sebenarnya tak masih keliru dgn nuffnang ni.. hehehe... masih belajarrr..

Ena said...

tu lanasib baik ena pun x main2 klik2 tu.. tp nuffnang memg x manyak pun dari dulu.. biase2 ajer.. hoho

Izan Ishak said...

hehe..mmg ada nmpk blog yg u klik i...i klik u...
**tp my nuff pun ala2 aje...

Ummi Salsabila said...

bestnye mama aqish..dpt manyak dah..cmne nak dpt manyak gak ni..hubby dah ckp blogging nih buang masa plak..em..ttp perthnkan blogging ni le dpt duit tau.heheh

mama | sarah | syimir said...

heheh...kalo berkenan klik je kan...tiada paksaan..

psst: cik anje mama aqish kena tag ye..selamat menjawab :)

smms said...

mama aqish .. i nak tanya psl nuffnag ni la kat yu ..i nak sign up .. cmne nak dptkan duit tu .. ajr leh ?
tq

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.