Followers

Friday, April 2, 2010

Rentetan Amaran Nuffnang about clicks2...

Selamat pagi semua & salam Jumaat...
esok cuti k...ari ni mama nak berkongsi cerita tentang klik2 iklan Nuffnang...
mama amik resepi citer ni dari Aried...
jom kiter baca...
  • Apa itu fraud clicks?
Fraud clicks ni secara mudahnya bermaksud click *tipu yang dijana sendiri(ni kes klik sendiri) atau pun click yang dibuat secara kumpulan(ni kes I klik U, U klik I yang melampau-lampau)...(pakatan k)
  • Bagaimana nuffnang dapat *detect?
Hah... Benda ni ramai yang tak tahu.. Sebenarnya Nuffnang ada 1 mekanisma yang dapat kesan dari mana nuffnangers jana klik itu.. Sama ada klik sendiri, orang lain klik dari dalam negara, atau luar negara...
  • Apa tindakan Pihak Nuffnang kalau dapat Tangkap?
- Akaun Nuffnang kengkawan akan di gantung....(rugi2)
- Ditamatkan( blacklist ) dah tak masyuk....
  • Apa tindakan anda?
- Stop geng klik-klik ini@ jangan pi blog lain pastu suka2 nak klik2 iklan...
- Keep blogging...
- Usaha kekalkan traffik untuk dapat buffered earning...
- klik iklan bila berminat SAHAJA..
- ingat.." biar sedikit asal dapat + selamat"- traffik = earning... ingat ye,
Teruskan blogging dan kekalkan traffik... cuba up kan traffik blog masing2 dengan usaha sendiri k...cari topik2 menarik yang kengkawan blogger lain tertarik untuk menjengah blog anda....
  • Kenapa traffik penting dan apa kaitan dengan fraud klik ni?
Bila blog kengkawan traffik ok, pasti lebih peluang nak dapat buffered earning(fahami apa itu buffered earning betul2 k), jadi bila blog anda traffik ok, dapat buffered, earning anda lagi masyuk!!! tak payah nak klik2, keep blogwalking (ke blog2 yang xpernah pergi lagi ke)...rajin blogwalking ke blog kengkawan lain......rajin la kengkawan blogwalking ke blog kiter plak...
  • p/s oleh itu...update blog ari2 then lagik ramai singgah blog kiter lagik masyuk....mama punyer 2 minggu dah leh cash out...masyuk....tapi kali ni nak tunggu banyak2 sikit nak cash out k....

9 comments:

Ena said...

Owyh.. camntu rupernyer.. nasib baik la sy x la sesuka hati je nak klik2 biler g umah kawan2.. klu nampak iklan yg sy berminat br sy klik.. klu iklan yg samer sy x klik dahhh..

info yg sgt bagus nie.. sbb x ramai yg faham mcm sy juge..

unlisted_one said...

uiii,..mama, teringin la nak dpt buffered earning pulak..huhu..

honeylanz said...

thanks for explanation ;)

Nieza Ishak said...

jalan2 ...

sambil kenyet-kenyet mata ...hahahahah

minggu depan mesti buffered nieza downn sbb cuti seminggu .. laaa laaa laaa ...

Huda said...

ooo..mcm tu rupenye..hehe thanks yer!

Aidah said...

oh baru saya faham... trimas sbb share info

@yue said...

salam mama, mtk izin copy paste eh nk buh kt blog..sbb nk cite pn sndri x phm he he he...

nieda said...

thanks kongsi info...

ila said...

camner ek nk join nufnang ni??blog tk glamer..huhuhu

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.