Followers

Thursday, April 29, 2010

Taska Aqish Episod Terakhir - Part 1

  • Selamat pagi semua....ari ni mood mama baik...
sebab ape????masalah Taska Aqish tu dah sattle semalam
dengan cara Profesional mama menanganinyer...
ok...ni mama nak citer ape yang terjadi semalam k
hope lepas ni tak de timbul lagik isu pasal Taska ni...
  • Dalam tengahari papa call taska tu tanya pasal payment yang dia minta
RM100 untuk 4 hari tu macammana dia kira???
papa just nak kan penjelasan je dari taska tu...
then tak sangka jadi lain plak...taska tu marah2....berdas2 dia bising2 kat papa
sehinggakan papa putuskan talian macam tu saje
sebab tak tahan dengar taska tu KUTOK2 AQISH
antara perkara2 yang dia cakap kat papa:
  • 1. Sebenarnyer taska dah lama tak nak jaga aqish sebab dia selalu berak...sehari 3 @ 4 kali
  • 2. Mama & Papa selalu balik lambat tak pernah amik kol 5.30 sharp
  • 3. RM250 sebulan yang taska charge tu tak termasuk dengan caj amik lambat
  • 4. Masa kami xcident ari tu taska tolong jagakan sampai malam since kami kat hospital sampai kol 12 tengahmalam
  • 5. Taska tu cakap, "TAK DE SAPE YANG SANGGUP JAGA AQISH TU, KALO ADA ORANG YANG SANGGUP JAGA MEMANG PENYABAR LA ORANG TU"
  • 6. Dulu masa first time hantar kata memang nak hantar aqish kat taska sampai biler2 alih2 lepas kuar hospital terus hantar kat pengasuh lain plak...
  • 7. Yang RM100 dia kira tu tak termasuk lagi duit makan minum tau( dia kata la)
macam2 lagi la dia kutok aqish tapi mama tak kuasa nak citer semuanyer...
ok mama nak jawab setiap kata2 taska tu:(ni jawapan mama untuk kata2 si pengasuh tu haq ayat kat atas tu k)
  • 1. kalo memang dah tak nak jaga aqish kenapa tak cakap awal2 mama leh cari pengasuh lain la...tak de masalah bukannyer tak de tempat lain
  • 2. memang la lambat sebab mama kuar opis kol 5.30 ptg papa plak kol 6.00 ptg..camne nak terbang balik awal???
  • 3. aik...mula2 dulu cakap dah siap kira...tapi biler jadi camni lain pulak cakapnyer...
  • 4. ops...baru mama tau tak ikhlas rupenyer jaga time tu....sampai ungkit2 camni...
  • 5. Haq ayat ni yang mama & papa paling marah...suka2 dia wat statement camtu...sampai mama tanya kat pengasuh aqish yang baru ni "SUSAH KE KAK JAGA AQISH NI" then pengasuh baru aqish tu kata "TAK LAH, SENANG JE"....hu...hu...
  • 6. hye...kata tak nak jaga aqish...nape kuar statement camni plak???
  • pendek kata mama pun tak faham ape sebenarnyer masalah yang taska ni nak timbulkan...
  • 7. aik...melampau tu kalo RM100 tak kira makan minum lagik???bukan dah lebih dari cukup ker???aqish tak makan banyak tau!!!!
masalah kecik je pasal papa tanya payment tu macammana dia kira...
tapi last2 dia kutok2 aqish kaw2 punyer
ape lah salah & dosa aqish sampai jadi mangsa keadaan...
cubalah kalo kengkawan semua berada didalam keadaan kami...
mana la papa tak bengang giler...
ok ikuti kisah sambungan pasal Taska aqish pas ni k
ada satu lagik entry k...

28 comments:

mummy_ayu said...

mcm mcm plak dia kata aqish...sabar je la anje..dah kurang income dia, mcm mcm plak dia bising..

mamaaerish : said...

aikh?... budak berak baper kali sehari pn jadik isu eh?... abis?... yg pengasuh tuh berak ader kontrol2 ker?... eeeeeee.... nauzubillah... geramnyer....

kayyana said...

teruknye taska tu..bakar je taska tu... padan muke die.. btw, bleh ajar sye mcmne nk wat traffic?

Ryn said...

boleh repot hak pengguna nih...melampau laa plak...RM100 utk 4days camne laa derang kire tuh??

siti nurkhijah said...

aduh..cam ni pun ada yer..
thn depan nak antaq abg naufal kat taska so kena tanya & bgtau abis2 la yer..

fazilzura said...

mama , xyah susah2 ... wat dek jek.. org gitu mmg nak duit semata2... podahh ..
kalau zura, mmg daku x bayr le .. sdiri mau ingt.. pehtu wat report.. abis cite... buang air liuq je bising2 dgn org gitu

chekna said...

tetiba rasa geram jugak bila baca entry ni.. camni punya taska pun ada ke? seriau nak antar ziyad ke taska, dah le lasak, mmg xreti dok diam punya..

AA said...

saabar ye anje..

tapi taska kalau tak cukup sebulan, kira daily rate mmg mahal. aqish umur brp? 2 tahun ada? tempat yg kami hantar fitri masa bibik takde haritu charge RM25 sehari untuk budak2 3 tahun ke bawah. Kalau sebulan RM280. kira hari mmg mahal.

Ely Hasrul said...

ya allah sedihnye org cakap gitu.. lagi..lagi...xsabo nk baca cerita..

Wansteddy Tales said...

sedihnya bila anak dihina begini rupa. bergegar hati baca entry ni.

esok2 Allah boleh kirim balasan pulak atas mulut busuk dia tu. Allah tu maha besar.

Ain said...

ada jugak taska macam ni erk....

sesedap rasa kutuk anak kita....

kalau anak istimewa entah macam mana agaknya dorang jaga....

lagi teruk agaknya....

kalau rasa takde kesabaran, baik jangan bukak taska, jaga anak sendiri sudah....

sabar ya anje...

iem said...

ya allah semua dia ungkit..

sabar banyak2 ye..

zue @ annaleeya said...

ader gak org gini erk??? budak berak bape kali pon kira ker??? pelik tul... abis yg penjaga taska tuh berak tak kira???? klu pikirkan mmg kita pon bulih jd mengong!!!

sabo jerlah anje... sib baik aqish dah tak duk ctu lagi.. klu tak msti diaorg pulaukan aqish... sian aqish.. jadi mgsa keadaan... sabo erk anje!!!

♥ MAMA ♥ said...

ya allah,sian tul kisah aqish n taska ni..sampai atinye diorang ckp gtu kat anje n hubby,apa lg kutuk2 aqish,apalah sgt anak sebesar itu kn..sampaikan diorang anggap sbg beban & mslh nk jaga????nampak sgt x ikhlas & busuknyer ati taska tu..takpelah anje,byk2 bsabar & doa kay,setiap yg blaku ada hikmahnya..

Nadiah Sidek said...

yg no.1 & no.5 tu sgt2 tak ptt diorg ckp cmtu. ada pulak kata cmtu. dh nama pun bdk, nak jaga mmg kena sabar la

emy/mamasuri said...

mcm c****a je taska tu..
berak2 pun nak ungkit ke..
budak berak byk baguslah..

pk gak aqish dah tukar taska
kalu tak sian aqish...

kakngah said...

wey.. bdk nk berak xkn nk bg jadual..
apa da...
xda akai k????

ibuaries said...

psl berak pun nak ungkit ke?? bkn budak tu sesaje nak berak. kalau x sanggup jaga budak, x yah jaga.

bila dah x antar baru nak ungkit mcm2...ms dpt duit buln2 tu x plak komplen @ ngadu. geram plak dgr citer camni.

Ejamaria said...

errr... anak aku pun berak 3-4 kali sehari... pagi b4 mandi + tghari lepas lunch + petang sblum aku amik balik + malam time nak tido... ok jer

hehehe... normal la... usus budak kan pendek lagi... tangki perut dia pun kecik lagi... lepas makan, buang la... ape la pengasuh tu itu pun tak tau ker?

syida said...

eee...geram jugak la.nape mcm tu sekali diorang tu?
buat report je...

mamamiera said...

EE TEROKNYEE..
kalo dah namanye taska keje mesti lah menjaga budak2.. so budak2 tu notti ke, berak ke, comot ke pandai2lah handle kan.. mane bleh merungut.. dah mmg kje n tugas dia.. pasal berak tu mcmlah aqish suka2 nak berak.. budak2 memamg byk karenah.. so sbg pengasuh mesti ade sifat sabar dan penyayang..
kalo x sanggup jage n byk merungut, xpayah bukak taska.. eee.. geram pulak akk, anje..

my.mastura said...

dh namanyer taska..babysitter..kena la jaga bebudak tu..x kan berak pon nk kena tahan..sekali sehari je..?

anje, mana taska tu? takut plak sy terkena kt situ plak nnt

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

sebenarnya diaorg yg tak penyabar...dah nama pun budak kecik kan..pikul lah amanah tu..sapa suruh keje / buka taska...nak senang jaga anak sendiri kat rumah lah...apaaaaalahhh...

[-suziey-] said...

huhu sedihnya baca..paham prasaan mama..harap mama sabar ye..slalunya kalu org camni Tuhan akn balikkan pada dia..nnti cucu dia or anak dia sdiri akn jadi mcm ape dia ckp..xbaik dok kata budk2 yg xberdosa camtu..

Rizziela said...

tak baik kira macam tu..budak kecik lagi..

biarlah...biarkan diaorang buat macam tu...pasti ada pembalasan untuk diaorang satu hari nanti

Awak banyakkan bersabar yer

Huda said...

orang kat taska tu may be tak ikhlas jalankan tanggungjawab mereka. sbb klu ikhlas mesti mereka x bnyk komen..

Yan said...

melampaunyer sampai cakap camtu.. betulla tu keje tak ikhlas.. ntah apesal ngan budak sebesar aqishpun dia carik pasal..

smms said...

hum mencari pengasuh yg benar2 ikhlas dan jujur mmg susah kan ..
hati sy pun xtenang bila anak di bawah asuhan org lain tapi kita xde pilihan kan ..
byk doa n tawakal ..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.