Followers

Thursday, April 29, 2010

Taska Aqish Episod Terakhir - Part 2 & Terakhirnyer

Oleh kerana taska tu bising2 sampai nangis time papa tepon
walhal papa tak marah2 @ tengking2 pun...
tak tau nape dia nangis...
so semalam mama dengan profesionalnyer
pi jumpa taska tu untuk bayar RM100 dah sattlekan masalah ni
so semalam mama jumpa then mama cakap :
  • Umi, ni duit RM100 untuk 4 hari aqish dok taska tu..(katanya kalo hantar tak cukup 1/2 bulan dia caj RM20 sehari...aik kalo RM20 x 4 bukan RM80 ke???masa mula2 hantar tak cakap pun kira camtu)
saya halalkan duit ni then saya minta halal segala makan minum
dah penjagaan aqish kat taska sebelum ni...
mama minta maaf dari pihak papa & mama sendiri sekiranya
ada menyakiti hati umi selama ni...
then terima kasih sebab cakap pasal Aqish (yang dia kutok2 tu) kat papa...
terus berubah muka dia...mama cakap camtu bukan nak cari pasal
tapi sebab nak dia ingat ape kata2 busuk yang dia cakap pasal aqish kat papa...
tapi mama profesional...tak de datang nak serang2...
mama cakap baik2 je...mama cakap pasni harap tak de ape2 masalah lagik yang berkaitan
dengan taska ni...mama malas nak panjang2 citer @ gaduh2...
tapi kalo kengkawan nak tau...taska tu siap ulang balik ape yang dia cakap kat papa tu
dia cakap kat mama jugak semalam tau...
menyirap mama...tapi mama think positif....
ape dia nak cakap...cakap lah...janji kami dah tak de hutang ape2 lagik dengan dia...
ape pun...kamai HALALkan duit RM100 tu k...
duit tak menjadi masalah pada kami...
bukan nak belagak k...since aqish admitted ward ari tu seminggu kena RM5453.00
kami bayo perh...takat RM100 tu tak de masalah...
cuma papa just bertanya...leh jadik macam2 hal pulak....
memang silap la kami hantar aqish kat taska tu...
tak sangka orang yang kami panggil UMI leh mengeluarkan kata2 busuk pasal aqish...
syukur aqish now dah dok dengan pengasuh baru...
  • tapi mama kesian kat sape2 yang still hantar kat taska tu...sebab ape???
  • dulu mama kira rapat jugak la dengan taska tu...then dia pernah citer...macam2 pasal budak2 kat situ....mak nyer bayar lambat la...selalu amik lambat la...ari sabtu hantar la....anak dia ni nakal la......PH ot la anak hantar jugak....cuti pun hantar anak la....mula2 mama macam malas nak amik kisah tapi la ni baru terpikir...."memang dia suka kutok orang "...dah la taska tu tak de lesen...ntah la...terpulang la pada taska tu k...kami tak de sangkut paut lagik...
  • banyak yang mama nak citer...tapi malas la nak ungkit...cukup citer yang sikit ni je k...harap2 taska ni dah tak ganggu hidup kami sekuarga lagik...
p/s mama pi traning ari ni...so tak leh nak melawat blog kengkawan...nanti abih traning mama jengah k
NOW AQISH DOK DENGAN PENGASUH YANG JAGA KAT RUMAH JERK...
....TAK DOK KAT TASKA LAGIK...

19 comments:

mama uzma said...

Alhamdulillah mama bila semuanya dah selesai...plik iena ada Owner yg mcm ni..tapi itulah manusia..hati org kita tak tau...

mcm iena lak jenis trus terang..rasa2 x leh nak jaga anak org tuh(jenis meragam/lasak melampau) iena ckp terang2 x sanggup jaga n minta maaf byk2...bukan susah pun kan..dan x payah la nak kutuk2 bdk tuh..mcm aqish kena...kata pun bdk..apa la yg dia tahu...apa pun mama..iena arap pasni dah x de masalah lg kan...

mamamiera said...

baguslah anje dah setel..
skrg nih fikir mase dpn n yg terbaik utk aqish je.. toksah sebut2 lg nama p'jaga n taska.. kalau lalu2 dpn taska tu pon, tok sah pndg lg.. blacklistkan ia dlm fikiran Anje.. smoge aqish senang selesa dgn penjaga baru.. ;)

Suhana Shahril said...

Syukurlah Anje. Think positive!Mujur dah dapt pengasuh baru utk Aqish. Moga Aqish dapat membesar dengan sihat dan tak ada lagi

honeylanz said...

tak payah2 nak sakitkan kepala pikir org cam tu... abaikan aja... janji anak kita ok..

zue @ annaleeya said...

baguslah dah setel anje... taklah pening2 lagik... hrp2 aqish selesa dgn pengasuh baru!!!

Mummy said...

baguslah dah settle...sy doakan yg terbaik buat anak akak...bagus gak akak tukar pengasuh sebab kalo pengasuh tu dah rasa tak best nak jaga anak kiter, maka keselamatan nak kiter dalam jagaan nya amatlah terancam....macam kes baby india yg kena pijak ngan hb pengasuh tu...dia marah ngan parent...anak yg jadi mangsa...kerenah budak2 biasalar...jgn jadi pengasuh lar kalo tak sanggup nak hadapi cabaran2 macam tu...

elly hamzah said...

xpelah, janji kita xde utang pape ngan die kan..itu hak die, mulut org mane leh tutup..ntah2 pas ni dia kutuk korang plak..

anyway, harap aqish lebih selamat duduk ngan penjaga baru..

salam

lily azliyana @ mama zara said...

hmm..baguslah sume dh setel..buat sakit ati + pening kepala jek layan kerenah taska yg mcm tuh..dhla siap ungkit2 psl budak yg dijaganye..kite yg bace entry ni pon ikut gerammmmm..huhu

Nurshahfamily said...

bagus la dah settle... mmg patut pun ape yg anje buat... nur pun kesian ngan ibu bapa yg masih send ank diaorg kat tpt yg tak ikhlas jaga ank diaorg.... besar risikonyer tu... pikir la sendiri....

nadja said...

hai la mama.. sudi2 lah masuk page sayer yang tak berapa cantik tuh.. senyap jer tak menjengah.. ehhehe aperpun episod terakhir nih harap berakhir dengan aman la kan.. cian aqish..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alhamdulillah...akhirnya dah settle...lupakan yg kisah lama..cuma kena beware gak ngan taska baru ni..

Ain said...

takde lesen ke anje....

bahaya ni kalau ada kes pape tau....

nasib baik la anje dah pindahkan aqish ke tempat lain....

ada hikmahnya jugak kan....

psttt, ambik tag kat blog ain k...

ummumishkah said...

alhamdulillah dah settle.. taska ni kalau dapat yang elok syukur sangat2, tapi kalau dapat yang hampeh tu memang sakit hati ah..

eRiNsZ said...

hopes yg terbaekk untuk kamo n family tawww...
]yg pnting aqish gmbira n d jaga dgan smpurna

nieda said...

taska takde lesen?boleh report dgn JKM..Pengurus taska jawab mcm org x educated...apa2 pun harap selesai dgn baik k..

hazlina said...

syukurla anje everything dah setel..biarla duit rm 100 tu,dr duk dgr dorang ungkit wak sakit ati jer...hope pasni dh xde mslh utk aqish lg k.

mummy_ayu said...

lega semua dah settle.....

[-suziey-] said...

hmm xpela skang aqish dh syiok dok main2 ngn arif:p sabar ye mama

♥ EeiNz ♥ said...

alhamdulillah..setel jugak akhirnye. bykkan bersabar ye mama. bole saye nk tau taska mane tu eh ..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.