Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Tuesday, April 6, 2010

Tutorial : Manage Blog's I'm Following (stop following)

Selamat tengahari semua...atas permintaan ramai...
pernah terfikir @ tertanya2 tak
Kenapa semalam Follower saya ada 251 orang tapi ari ni ada 245 jerk????
ok entry kali ni nak bagitau kengkawan yang masih tak tau
macam mana nak Stop following mana2 blog yang kengkawan tak nak...
mungkin kengkawan nak stop follow blog yang tak aktif....
jom kiter tengok macam mana caranyer
Pergi ke Dashboard masing2
(seperti gambo kat atas tu)
pastu klik MANAGE BLOG I FOLLOW kat bawah tu...
pastu akan kuar page seperti diatas....
klik settings kat sebelah kanan tu....
akan kuar page kat bawah ni plak..
ok..then page tu akan tanya kengkawan samada nak stop following mana2 blog yang kengkawan
tak nak....kat atas tu just contoh je k...
pastu kalo tak nak klik la kat STOP FOLLOWING THIS SITE kat sebelah kanan tu


lepas kengkawan klik akan kuar pulak page kat atas tu...
sekali lagik akan ditanya samada nak stop follow atau cancel...
kalo nak stop following klik la button STOP tu k...
pastu nanti secara auto la follower anda pada blog yang berkenaan akan di tarik balik....
senang je kan...jom kiter kemas blog bagi cantik...
buang ape2 yang tak perlu k...

7 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

Adlina Husaini said...

tq yang =D

LYaFRINA said...

waaa... info bgus...
tq 4 this sharing anje...

zue @ annaleeya said...

Wahhh... bulih try nih... TQ anje for sharing...

Siti said...

thanks for sharing..

Elyn said...

i jrg follow blog org sebab mmg selalu refer blog link je heheeheh

Aidah said...

mekasih sbb share info. baru arini tau cara ni... =)

Fara said...

ku pye x kuar pon cam yg akak ajar tu..dia kuar twiter,google..

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.