Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Tuesday, April 6, 2010

Tutorial - Word Verification

Atas pemintaan ramai...bagi blogger yang masih baru...
ada yang bertanya ape tu word verification yang mama selalu cakap
"malas nak taip word verification tu"
sekarang mama nak bagitau camne caranyer nak padam WORD VERIFICATION tu...
jom scroll down k..

nampak tak ayat MENOC tu....
ha...haq tu la word verification nama nyer...

ada sesetengah blog yang pakai word verification untuk bahagian komen...mama paling malas kalo kena taip benda alah tu....kalo blog kengkawan komennyer di publish oleh Author, mama cadangkan tak payah la pakai word verification tu...sebabnyer itu merupakan salah satu alasan blogger2 lain malas nak komen kat blog kiter...tol tak...

so pi kat SETTINGS....carik bahagian COMMENTS....
akan kuar page macam kat atas tu...

then pegi ke bahagian.... SHOW WORD VERIFICATION FOR COMMENTS tu...
sila lah pilih NO ok....then SAVE SETTINGS
NO....NO....No.....kalo YES....nanti susah orang lain nak komen....
kebanyakan blogger bz...kira nak cepat je kalo nak komen...
kalo kena taip benda alah tu haq tu yang jadinyer tak terkomen2 tu...
so jadik silent reader je la...tak syok la kan...
blog tak meriah tak de sape2 pun komen....
so ape pendapat kengkawan????

7 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

EvisuKyme said...

mama,nak tanya gak lah..apsal bila sy update blog, kompem xde pic atau text kat dashboard tuh..apsal aaa??xtau nk car mana dah..leceh aa...plz.....bila upload new stuff kan sure xde image..

maslinamansor said...

mas paling malas nak komen pun kadang2 sebab word verification nie...

[-suziey-] said...

hehehhe..bgs buat tutorial ni..kasi hilite no tu.ekeke:p ;leceh kan nk masuk word verification ni.kadang xnmpk ape wordnya:p

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pun sama.tulisan pun salah satu jugak penyumbangnya.sebab orng susah bc so org tak leh nak komen.

wan sujaihah said...

salam perkenalan..heheh lama tak jengah...saya sibuk sikit...

alamak terlepas banyak info la..

ibu_Arifa said...

tul tu..kadang2 dapat word yg panjang2..dah lah si kecik ni dok bz nak tolong tekan jgk..2-3 kali salah isi word verification tu...hangin jgk jdnyer.

Izzah Dejavu said...

salam .. saya dah cuba .. tapi kenapa x boleh jugak ..
dekat komen tu tak de pun tulis
>> SHOW WORD VERIFICATION FOR COMMENTS

macam mana ne ..?

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.