Followers

Monday, May 3, 2010

Ape Tu Unique Visitor versi Nuffnang???Jom Baca

Salam semua...bagi menjawab persoalan kengkawan semua yang bertanyakan
tentang Unique Visitor & View Visitor...
ok jom kiter tengok k...
ape jawapannyer...

ni graf mama bulan ni....view ramai tapi unique visitor kurang....

ni untuk Last Week punyer...
camne la nak jadi popular cam kengkawan lain kat luar sana
tu ek...dah mencecah ribu riban punyer...

ni carta this week
  • View visitor refers to how many times your URL has been loaded which includes refreshing the page.
  • Unique visitor refers to a specific IP address loading your blog.
For example

  • if I\'m to read your blog now and refresh the page, that will count as 2 views and 1 unique visitor.

ok ada satu lagi topik...kengkawan perasan tak icon EVANGELIST kat akaun Nuffnang masing2??tak perasan???pi bukak sat tengok k...nak tau ape tu evangelist???

  • Evangelist refers to a new program kicking off in order to get bloggers and advertisers closer with each other. Bloggers can be an \'Angel\' for a particular brand they like and enjoy exclusive benefits from that particular brand.
haq ni la yang mama maksudkan tu...nampak tak icon kat atas tu yang sebelah happy o meter
nombor 2 dari kanan tu...tu la Evangelist..
haq ni plak dia punyer page....
sebelum ni tak de pun kat dalam akaun Nuffnang ni...
since lepas Gathering Gatsby ari tu icon ni pun menjelma....
ok..ada tak sape2 yang nak tau macammana nak dapatkan
TIKET PERCUMA dari Nuffnang???
kalo ada request dari rakan2 yang nak tau...
nanti mama cerita kat next entry k...

6 comments:

[-suziey-] said...

story more..i want to know:)

LYaFRINA said...

waaa..anje ni byk tau hal2 nuff ni.. bgusla..lya xsempat nk khatam lagi.. buffered tu pon x faham2 g.. blh x anje ringkaskn funsi bunffered n faedah dia tu??

e.l.i.s.s.m.i.e said...

me punya unique visitor tu pun susah nak cecah ribu2 an sehari..huhuhu

Umi Nuha said...

wah..sgt membantu info ni. nak tau lagi...

thx for sharing :-)

Mama Hanim said...

mmg byk info kt blog mama aqish ni kan.. tq2.. sonok view..

ct rahani said...

gud info.. tq for sharing.. nanti citer lg pasal nih k..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.