Followers

Monday, May 31, 2010

Balqis yang HyperAktif

Habis celebrate birthday My Mom kami pi terjah Tesco plak...
plan nak pi beli susu budak tecik ni...
sambil2 tu kami pi jenjalan cari yang sepatutnyer tak dibeli....leh gitu...
tempat peberet papa barang hiasan kete...
wajib singgah kalo pi mana2 supermarket pun...
kalo tak beli tengok2 pun jadik la...
makanyer malam tu tak de la habis duit banyak sangat...
beli yang urgent2 je...

anak dara ni ingat benda alah ni gelung rotan yang leh dibuat main..
walhal ni lapik stering kete...

memang nakal sangat2 la balqis ari tu....macam2 benda dibuat nyer...larik kesana sini la...kejap mencangkung kejap duduk....semua barang diusiknyer terutama tempat menan tu...

padan sangat la dengan lapik stering tu ngan bajunyer....
seminit pun tak mau diam k...
papa sibuk carik barang dia plak sibuk melaram barang2 yang ada..
ni plak lagi la siap meniarap kat lantai bagai....
ada teka teki k...cuba teka ape yang aqish tengah wat tu...
sape jawab betul ada hadiah...sape2 pun leh teka k...
mama tergelak je nengok aksi anak dara sowang ni...
habis baju kotor pada malam kejadian tu...
ni alkisah plak...kami ke Tesco sebab nak tebus voucher PROGRESS GOLD
beli 2 tin 1.6kg dapat diskaun RM12 setin RM71.90 after less RM65.90...
alih2 dek kerana kedua2 nyer pelupa....masa time bayar tak bagi voucher tu kat cashier...
dah tengok resit baru teringat...hu...wa....
dah la voucher tu valid sampai 30 May jerk...
last2 mama cakap kat papa nak pi beli lagik 2 tin nak tebus gak voucher tu...
then....mama pun beli lagi 2 tin susu Progress tu...
walawei bulan ni melambak2 bekalan susu...
so totalnyer kami beli 5 tin susu Progress Gold 1.6kg...total susu jerk dah
RM350.00...nge...nge....tak pe susu tak basi pun kan...
tapi Mamy Poko mahal la...tak de less...RM55.65 selalu beli RM43.90...
borong sekali 4 pax....dah la stok tinggal sikit...
pasni kena usha kat speedmart la jawabnyer....@ ada sape2 tau kat mana leh dapatkan
Mamy Poko murah???

p/s ari ni cam moody sikit...ada something yang berlaku...

26 comments:

zue @ annaleeya said...

mcm2 pesen dak balqis nih yer... ader teka teki eh... akak teka, balqis duk menerap sbb nak ambik mende jatuh kt bwh rak tuh... belasah jerk la... heheh...

p/s : anje... anje menang top 5 contest wajah seiras kt blog ummiabbiqis... tahniah erk... rzki tuh!!!

♥MAMA♥ said...

hihii takpe,susu mmg x basi punyer beli la byk tin mana pun at laest 1 tin gak seminggu tu ;-) hmm mcm sara la punyer la hyperaktif,risau gak mama ni kekadang tu kalu g supermarket mmg x menang tgn nk melayan budak kecik ni..teka apa ek?mmg k.da failed bab teka tekuk ni..hmmm,balqis cari apa la kat bwh tu ye,xkan stereng tu jatuh kat situ plak ;-) botol susu balqis ke ek? ;-)

Ain said...

aqish intai stereng yang tergolek bawah rak tu ke?

hahaha.... belasah jer la ain oii...

betul cakap kak zue, anje tersenarai top 5 kontest seiras wajah kategori ibu dan anak....

tahniah...

♥MAMA♥ said...

ke slipar balqis jatuh bwh tu?ehehhehe

Mamamya said...

wah...byk sungguh bekalan susu...next month x yah ler beli lagi :) kiut btl tgk aksi balqish main sarung stering kete tuh.... ;) nak try la teka apa yg di intai balqish.... : mainan yg balqish nak beli terjatuh kat bawah rak tu kot....hehehe...

[-suziey-] said...

wakaakkk lawak la aqish ni..adeii..mentang2 la kecik..muat masuk dlm stereng tu..hiks:p

lor sabo je la..bole lupe plak..xpela..susu xbasi..bertahan lama sket stok..hehe..

emm kita pakai huggies..xpakai mummy poko..

Izan Ishak said...

anje, rasa2nya dia nk amik pelapik stereng yg masuk bawah rak tu kot...

**byk mama beli susu balqis ye.. lagi2 ada voucher. samalah jugak dgn izan kalau beli susu dgn diapers skli byk trus...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ha ha ha...ada jer akal budak comel nie....
ntah apa ler yang dia ngintai tu erk....

INTANKUTERPILIH said...

makin cute ler balqis nie...sekali pandang dah macam mia amani tu...

Emmelly Hanafi said...

wah dah makin berisi la Balqish. berapa berat dan tinggi dia sekarang?

Balqish skali num susu bape oz yek?

Ibu Piya said...

rajin betul mama aqish ni ek...bleh pusing balik ke tesco..rugi plak xguna baucer tu kan..tp tgk gelgat aqish mmg comel..

cik puan akish said...

wah bnyak sgh dak tecik neh mnom susu...:)...tp kan sis...me selalu beli mami poko tuh rm46.90..kire kat sane still murah lakan...rm43...waaahhhhh...

~Siti Hajar~ said...

xpe bt stok susu byk2, bkn basi pun kan...

sy nak cuba la teka....sy rasa Aqish tgk mainan tergolek bwh tu @ Aqish nmpk lipas...hehehe

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak zue : tq kak zue for the info...balqis sebenarnyer tengah amik bola kat bawah tu...siap meniarap lagik pastu ajak mama amik sekali...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak da : balqis amik bola yang jatuh kat bawah tu...siap meniarap lagik nak pi amik...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ain : hu..hu..aqish amik bola kat bawah tu...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mamanya: nak wat camne voucher punyer pasal...balqis amik bola kat bawah tu

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to suziey : hu..hu...puas kiter carik mamy poko tapi semua tak wat promotion...dah terjah jusco, K4, tesco, Parkson semua mahal...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to izan :alang2 nak tebus voucher tu yang borong terus tu

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to zanna: dia amik ball kat bawah tu

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to intan: hu..hu...yer ker???tq dear

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

Emmelly: ha ah dah semakin berisi sekarang ni since dok kat pengasuh baru...susu balqis minum 6 oz jerk...sam cam dulu cuma sekarang dah kuat makan

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ibu piya: sib baik tak kuar teso lagik...time tu kat depan cashier lepas habis bayar...hu...hu...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to cik puan akish : tol tu...kengkadang sampai 42.90 jerk...time tu memang borong habis punyer...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to siti hajar: balqis amik ball kat bawah tu

Ummi Eisya said...

dah warna pembalut stereng tu sama ngan baju balqis tu lagi la balqis suka..hihi..comel la rambut balqis tu..baru potong ke..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.