Followers

Friday, May 14, 2010

Jawapan Teka Teki Semalam Jom Tengok Sape Yang Kena???

Selamat pagi...mulakan hari dengan ceria...
hu...hu...ari ni nak bagitau jawapan teka teki mama semalam
mengenai...ape hadiah yang papa nak bagi kat mama tu...
nanti leh semak jawapan k....sape yang teka betul leh bagitau mama kat entry ni...
semalam dalam kol 8.00 malam papa ajak mama pi kuar...
mama dah dup...dap...dup...dap....ape la yang papa nak suprise kan ni ek...
pastu papa kata papa nak bawak mama pi kedai....
uik...soh pilih cincin ke???terpikir2 time on the way...
tup2 papa pi kedai aksesori kete....aik...mama jadik pelik plak...
nape pi kedai kete plak ni...ape kait mengait nyer???
papa soh mama & aqish tunggu kat dalam kete...
pastu papa jumpa tokey kedai tu.....cong ceng cong ceng diorang cakap pastu
papa soh kuar then papa parking kete kat dalam kedai aksesori kete tu...
mama masih tertanya2 ape la papa nak buat ni...
pastu mama nampak tokey tu bawak sekotak DVD untuk kete...
papa senyum2 je masa tu....then mama kata nak wat pe ni...
papa kata nak pasang kat dalam kete...papa dah tempah khas kat tokey tu
papa kata nak pasang DVD ni dalam kete supaya mama & aqish tak boring...
sambil papa memandu kami berdua dapat mengisi masa lapang
yang sebelum ni kami hanya selalu memandang jalan sekeliling jerk..
hu...hu....memang B4 this pernah plan nak pasang DVD ni tapi pastu cancel...
tak sangka papa beli jugak akhirnyer...


ni la DVD nyer...tapi aqish yang bolot tau...asyik nengok kartun jer...
ni la hadiah yang suprise papa kata nak bagi untuk mama tu...
TQ papa....gedebak gedebuk kos pasang semuanyer RM1000.00...
kalo beli rantai & berlian untuk mama pun best gak kan...
untuk hadiah aqish plak...papa bagitau mama plan nak beli mini scooter cam gambo kat
atas ni untuk aqish....tapi semalam tak sempat nak beli since kedai tu pasang DVD dari kol
8.15 malam sampai kol 10.30 malam...so malam ni baru nak pi beli scooter untuk aqish tu
mama berjaya jugak bodek papa nak beli handbag & sling bag ni semalam...
kira hadiah permintaan la ni sempena mother's day...nge...nge....tapi bukan yang ORI k...
tak mampu papa nak beli yang ORI....
close up dekat sikit hanbag baru ni...
close up sikit sling bag baru mama ni...

  • p/s TQ for everything papa....kami sayang papa...
  • p/s father's day dah nak dekat ni...mama dok pikir ape hadiah yang mama nak bagi ek???kalo taja percutian ok tak???
  • p/s malam ni kami balik kampung ke SELAMA, PERAK.....
  • p/s ada sape2 kena Tekaan Semalam???leh email ke damia_nurin@yahoo.com

47 comments:

mamaaerish@eb said...

slm,
eb nk mtk emel add boleh?... eb nk invite msk blog sbb terpaksa privatisekan... sori yer sshkan... tq..
abbyal_bakri@yahoo.com

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

waaaa....anje dapat hadiah..bestnya...suka lah tu aqish dalam keta nanti...leh layan kartun jer lah kan..

adiah anje pun apa kurangnya...cantik....lantak lah ori ke tak..janji kita yg pakai bukan org lain kan..

nak beli kat mana scooter tu..cam nk beli jugak leh..

~Siti Hajar~ said...

ala jwpn sy xtepat lor...huhuhu..

dpt DVD pun ok gak, xlah mama & aqish boring, kete sy pun psg DVD, anak2 xboring sgt, diam je tgk tv, dulu masa xpsg lg, asyk bgaduh je kat blkg, nak drive pun xsenang..

cantik beg tu tp skuter aqish lg comei..hehehe

mummy_ayu said...

bestnya dapat hadiah...

emma said...

bestnye...

Huda said...

best tu pasang dvd dlm kete x la bosan kan jalan jauh2..hehe..

maslinamansor said...

Cantik DVD tue.
Well, it's ok as long it's was a gift. Betul tak?
Asalkan hadiah, mesti sesiapa pun suka. Kita harus hargai... :)

p/s: Mas punya birthday pun hubby dok pending lagi sebab mas tak tau nak mintak ape... :)

wan sujaihah said...

alamakkk lupa plak ..awak memang ader kata nak dvd player kan.adusss lupa plak..

melepassss

[-suziey-] said...

waaaaa menarik tu dpt hadiah berganda2..hehe..dr en suami tersyg plak tu:p

diya said...

aiyaa...salah lor..

jarang mother's day bagi hadiah gitu kan..tu yg xdpt nk pikir tu..

selalu org bagi yg berkenaan dgn hal2 pompuan jek..
mekap ke..handbag..handset..bracelet..baju n mcm2 ler tang pompuan..
tp ur hubby melangkah jauh skit ke depan..yela..alang2 bagi akak tu..dia n aqish un dpt gune gak..pandai2..
apapun akak dpt la juga..sya xdpt pape pun..huhuhu

tinie & thahir said...

senang kn bila dh psg dvd ..ank2 leka kita pun leh drive ngan aman

mamalieyna said...

haha..lgsg tepaanku salah belaka! :p

*bestnyer dpt hadiah banyak, nilai harga hadiah tk kisah..janji yg memberi seikhlas hati! best2x..

*scooter comel tu, dh beli nnti tayang tau, n bgtau rege skali..hehe..

MaMa3H said...

ohh..itu hadiah nya ...best2...lepas ni x boringlah klu jln jauh...

♥MAMA♥ said...

woww besnyer anje,aqish mesti lg hepi seronok dpt nengok mcm2 dlm keta nnt,dpt scooter nnt lg ler 2,3 ronok,kekekee..comey sling beg tu ngan anje ;-)

anyway,slmt blk kg,have a nice trip kay..bwk keta hati2 ek,mmmuah utk aqish yg tomey tu ;-)

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ab : jap gi kiter email k...kat enrty ni pun ada email address kiter

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ayu : pon2...nanti kiter soh budak2 ni naik scooter tu sama2 k...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to siti hajar : bagi untuk mamanyer tapi aqish yang lebey2...harus mintak benda lain ni...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ayu : best...walaupun dah lambat sikit

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to huda : best memnag best tapi asyik nagdap kartun je la

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to emma : yup bestnyer

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to mas : tol tu...hargai pemberian pasangan kiter...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to wan : yup emmang ada mention tapi maybe semua terluper kot....tapi ingat dulu cancel last2 jadik gak papa pasang

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to diya : jangan la sedey...nanti maybe dapat suprise kot..tol tu tak sangka dapat benda yang tak disangka kan

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to suziey : tol tu...nge...nge...kalo ikutkan hati macam2 kiter nak...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to tinie : tol tu leka & dok asyik jer...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to kak ina : tak pe nanti kalo dah beli scooter tu kiter bawak pi rumah ibu k...leh naik denagn ayep sekali..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to kak da " tq kak da...hu...hu..semoga kami selamat sampai ke destinasi

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to mama3H : hadiah yang tak disangka2...memang best sebab aqish leh dok diam...kalo tak asyik meragam jerk

elly hamzah said...

hahahahha..sekali x kena daa, xpe..janji tuan rumah bahagia and hepi..wah wah, rabak banyak smlm tu..untung2 SCORE A ker?hehehehee

adda said...

wah bestnye hadiah tu. boring2 boleh tgk dvd kan.. hendbag pn cantik

Izan Ishak said...

waahhh...sonoknya ada dvd dlm kete. senang nak balik kg malam ni, xboring mama n aqish ek...

nnti jgn lupa letak gambar scooter baru aqish yek... n cantik banget handbag n sling bag tu... sayang papa aqish kat mama aqish!

LeEyA said...

selama, perak tu kpg husband ke... hahahaha.. sama kpg rupanya.. kt mana tu.. pekan ke.. kpg..

smms said...

wah sonoknya hati kan ..
eh kg selama perak tu kg sape ? husband sy org selama jugak Felda Ijok ...anje katne ?
t raya balik leh la kita raya umah awak ...huhu

Uda said...

cantinya hadiah.. hehehe... nak gakk..

Fieza79 said...

huhu..xtepat lngsong...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to elly : yup janji hati gumbira dapat ape yang diberi kan...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to adda : tqq dear...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to izan : yup tak boring tapi asyik tengok kartun je la jawabnyer

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to leeya : selama kat felda ijok...kampung husband kiter

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to smms : uiks...sekampung lah kiter...tapi kampung husband kiter la...kita orang selangor...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to fieza: tak pe next time cuba lagik k

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to uda : TQ dear

zue @ annaleeya said...

alah.... tekaanku salah belaka...

bestnyer dpt adiah tuh.. adiah berganda2 plak tuh...

nza said...

oooooooo...kisahnya...mmg xtrfikir lak ke situ..apa pn mmg bestkn dpt hadiah dr org trsyg......

MamaDamia a.k.a Haiza said...

takleh nak kata apa coz tak de idea nak meneka semalam...shantek beg2 tu...n DVD player tu pun cun gak...sure tak boring dah jalan jauh pasni

Momma Mia said...

hadiah gedebu2 tuh.. bestnya aqish dpt scooter... & momma dpt bag & dvd

Diana said...

Mama nak brg europe meh sy belikan meh
http://ladydiana-scarves.blogspot.com

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.