Followers

Thursday, May 6, 2010

Nak Blog Popular???Jom Baca!!!

Ok kali ni nak share dengan kengkawan semua camne nak bagi BLOG POPULAR???
salah satu cara yang pernah mama MENTION adalah
BLOGWALKING.....WAJIB k mesti rajin...kalo malas tak menjadi la petua mama ni k...
kalo nak tau mama pernah wat entry berkaitan tajuk kat atas ni kat link kat bawah ni k

( kengkawan leh klik2 kat link tu untuk maklumat lanjut pasal entry mama sebelum ni k )

mama selalu wat blogwalking time pagi2 masuk keje...mama round tinggalkan komen kat blog kengkawan....macammana cara kiter nak pi link kengkawan lain yang sudi singgah ke blog kiter????

First mama akan balas kunjungan bagi setiap kawan2 mama yang sudi komen entry kat blog mama....untuk mengetahui perkembanagn citer2 terbaru kat blog mereka sambil mengucapkan salam perkenalan....kalo leh tegur rakan2 blogger yang tak pernah berkunjung ke blog kiter tetiba dia datang komen plak...so balas kunjungan pi blog mereka...sebab blog yang memang dah lazimnyer suka datang blog kiter untuk komen ni...confirm tak kan larik punyer...so tackle blogger2 baru ni k

Ke2 - Mama akan pi terjah semua blog yang tinggalkan nota kaki kat SHOUTBOX mama kat sebelah kanan tu...contoh haq kat atas tu...tanda salam ikhlas perkenalan dari Mama untuk semua rakan baru blog mama....
Ke3 - Mama akan capture dari follower yang sudi follow blog mama seikhlas hati mereka...
mama suka follow blog2 yang rajin update...bukan nak mempertikaikan blog2 yang kurang update tu...tapi yang rajin update boleh la mama komen banyak2 tapi kalo yang sunyi tu....still entry yang sama so tak de ape yang nak dikomenkan...so kengkawan semua rajin2 update k...
mama akan singgah punyer...
Ke 4 - Mama akan trick dari akaun Nuffnang mama...dimana senarai rakan2 yang mempunyai akaun NUFFNANG dan rajin berkunjung ke blog mama akan mama terjah blog mereka...
kat akaun tu ada terpapar gambo mereka2 yang sudi jengah blog mama....TQ DEAR
Ke 5 - Mama trick dari REFERRELS akaun NUFFNANG....kat situ kiter leh tengok sape yang selalu berkunjung blog kita...dari blog mana yang selalu jengah...so kiter leh balas kunjungan..
then say HYE!!!!

Last Sekali Of course la mama akan jengah Bloglist Mama...
mesti semua orang ada bloglist kan???
dari bloglist ni kiter leh tau sape yang latest sekali update blog...
kengkawan jugak kena selalu bersihkan bloglist...
maksud mama...pastikan bloglist2 yang ada tu semuanyer blog2 yang selalu di update
sebab ape???kalo blog yang dah 1 bulan lebih tak berupdate better delete bagi pendapat mama la sebabnyer kalo tak nanti blog kiter akan jadi berat untuk di loading oleh rakan2 lain....
so tiap2 bulan bersihkan bloglist kengkawan....

  • panjang tol mama membebel ari ni....so ni info sharing untuk kengkawan ari ni...
next time mama kongsi lagik k....
ada lagi ke yang tak buka akaun NUFFNANG @ yang tak tau lagi ape tu NUFFNANG
@ masih tercari2 ape tu CPM & CPC NUFFNANG???
kalo masih ada yang tak tau...nanti mama citer balik k

43 comments:

Elyn said...

baik punye info!!! untuk blogger baru elok sgt jadikan rujukan entry ni... cewah ckp mcm i dh lame plak berblog ekekeke

♥siEha♥ said...

nak up traffic gak nie..

Mama Hanim said...

nice info sgt2.. tq ye..

[-suziey-] said...

hehehe good info..:)

Suhana Shahril said...

Baguslah,dapat byk ilmu dr blog Anje ni, hari tu psl nuff, ni psl nak bg popular lak dan mcm2 lg.Insyallah,akan cuba berupdate selalu.

~Siti Hajar~ said...

petua anje tu akan kami manfaatkan...tq dear!

mas said...

slm anje...

wah menariknya...mmg betul ler tu petua2 anje tu...
cumanya mas xreti&xsempat nk make nuffnang tu....:(
nk wat tp xreti...+++...xsempat...huhuhuh...
jeles tgk kwn2 yg ada nufnang...
nnti la akan di adjust...

hopely berjaya ek...heheh...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

sokong semua kata2 anje tu...kalau kita rajin blogwalking...insyaallah org lain akan singgah rumah kita gak..

idah @mama izzya said...

tq,,info berguna..
tgh paraktik gak blogwalking bila ada masa..
blog kiter klau x apdate mmg org malas nak jengah kan..
selalu dtg sini sbb byk info,tutorial,

SyidaMislan said...

bagus petua ni!
kita pun cuba buat camtu hari2,tp part nak bersihkan bloglist tu blom kesampaian lagi.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Good Info...Mesti cuba.. :)

syariza09 said...

Betul2..saya sokong..ngeh..ngeh..sblm ni sy jd silent reader jer. tp ari ni sy nk follow..ok la tu =>

mamalieyna said...

bagus2x..menambah ilmu dunia blogger ni! hehe

honeylanz said...

byk betul info yg anje dah share .tq ;)

Wansteddy Tales said...

blog anje ni semacam ada satu tarikan magnet. mesti rs nak singgah walaupun sekali sehari waktu berblog :)

atty's said...

betui .kena rajin blogwalking..kty sjk tak sht ni kurang dpt blogwalking ..tp usahakan jugak sedaya upaya

INTANKUTERPILIH said...

mama...intan dah lama jadi follower n blog mama pn dah lama dalam bloglist intan tau...cuma mama je yang tak tau....uwaaaaa....

zue @ annaleeya said...

bagus info nih... tenkiu anje sharing dgn seme!!!

ita cutevirus said...

bagus... thanks u for sharing...

♥etiey erywan♥ said...

mabeles info neh.. tq

ayah,ummi, farish said...

tima kasih banyak2 info tu...maya br jer start nk memcuba bloqwalking tu..mmg berkesan lah...dpt tambah kawan2...kalau x dulu..setakat tu jer kengkawan yg maya ader...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sama laa ngan aku, terjah melalui komen orang kat belog dan satu lagi dashboard la.

Fieza79 said...

pe yg di nasihatkan tu da yg sependapat dgn fieza...kira betul la pa yg fieza dh wt slama ni..

okeh step tu dh pas..cumer da gak yg kerap kiter komen tp meka cm xprasan jer..

sal ac Nuffnag tu jer y xbape tau...huhu

mumyShaneQeisha said...

tq 4 sharing ya.blog ni mmg best

mommyYen said...

wah..mama,very infomative,that y i suka lepak kat blog mama..

mommyYen said...

bes la blog mama ni,byk info..hihi

yantz-yeem said...

adeiii knp nuff ku xde graf2 ni kuar eks...dlu ada..skg xdoooo....

E'za a.k.a mama Luqman said...

tq..info maha berguna kpd blog kite yg blom popular ni :D

CkYnHaShiM said...

wa..petua2 tu mmg telah kujalankan setiap hari..hihi..mmg tul la carenya yek..

tnx share info..

Sricahaya said...

thank's kongsi info ni..mmg byk info blog mama aqish ni

CIK NANA said...

fuiyyyyyyyyyyooooooo..
nice one mama aqish!
nanti bg info2 lagi tau.
;)
sesuai utk blogger separuh masak mcm nana!

hajarus said...

wah good info... :)

Ena said...

wahhhh..

baik punyerrrrrrrrrrrrrrrrr!! heheh..

yer la mama aqish.. setuju sangat.. ngan apa yg mama aqish buat nie..

^_^

Masrina binti Alim said...

mama aqish..entry ni wat kiter rasa semangat nak update blog..tp selalu xda idea nak coret2..

unlisted_one said...

waa,..ni rahsia kejayaan nih. thanks for sharing dear!

Beautyfull_Maria said...

Salam Perkenalan

I'm consider myself as a newbies for this arena. Yr info helps a lot. Tq!!! =)

Noor Azian Mohamad said...

kak baru join blog akak...boleh jadi rakan klik2 yer

Agnes Kanyan @ Mummy Vish said...

ni lah masalahnya saya malas nak blogwalking....bukan apa pun internet slow...n saya suka tengok certain blog jer..bukan memilih tapi mungkin topic selalu menarik sperti mama punya..entry selalu buat nak baca even bru kenal blog mama

Momma Mia said...

Best nyer info ler anje... we like!!
thanks dear!!

lovelywa said...

thanks for the info mama aqish..

Noor Azian Mohamad said...

naper comment saya tak keluar2 ni...heheheh salah teknik ker?

Noor Azian Mohamad said...

bestnyer blog akak...saya dah follow yer

nza said...

bila ada masa mmg suka g terjah blog kekwn...dh mesra la rasanya....

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.