Followers

Tuesday, May 18, 2010

Online User vs Top Komen Mana Paling Masyuk??? Jom Baca

Selamat pagi semua....ari ni ada topik yang mama nak citer...
berkenaan Online User & Top Komen....
Bagi pendapat mama kedua2 ni penting....

tapi untuk yang silent reader tu memang tak leh nak wat ape la

maybe diorang ada sebab kenapa tak nak komen blog orang lain...
mungkin sekadar minat untuk mengikuti perkembangan blog kengkawan tapi
tak berapa minat nak komen...
so bagi mama Online User pun amat penting untuk kiter naikkan
traffik blog kiter...walaupun orang tu tak komen tak pe
as long as dia dah terjah @ jengah blog kiter then time tu ada iklan kat blog kiter
tu dah dikira masyuk....duit iklan tu akan dikira....
tapi mesti semua orang suka kalo entry masing2 dikomen oleh ramai blogger kan???
that's mean orang lain suka baca entry kiter tu...
tapi AWAS ada sesetengah blogger tu kengkadang komen tak ikhlas....
dia komen bagi mencukupkan syarat jer...
mama wat survey ada jugak blog yang rajin mengadakan contest & giveaway
tapi blog mereka tetap sunyi dari kunjungan rakan2 blogger lain...
mama pun tak tau dimana silapnyer tu...

contoh komen2 kat blog mama....kiter kena rajin balas komen2 dari kengkawan...
bagi mama tu menandakan kiter suka & beri feedback pada komen mereka...

kalo kiter rajin...ada la hasilnyer...kalo malas...hu...hu...akaun Nuffnang pun malas nak berbunga

bagi mama pokok pangkalnyer dari kiter...ada jugak yang kata "KEJE BANYAK TAK SEMPAT NAK BALAS KOMEN" betul tu...masing2 ada keje masing2...tapi kiter kena pandai manage..

mama selalu datang pagi2 buka blog then balas komen kengkawan @ sebelum balik mama take time untuk balas komen kengkawan...then kalo sempat mama terjah blog mereka...

online user...mama pernah capai seramai 40 orang dalam satu masa...
maybe ada kengkawan lain yang pernah capai rekod lagi banyak dari mama kan...
lagi ramai online user cepat la traffik blog kiter akan meningkat...
Graf yang mama capture dari akaun Nuffnang mama...
tiap2 ari mama ada target mama sendiri...
mama mesti dapatkan seramai 100 lebih UNIQUE visitor...
baru lah duit iklan Nuffnang mama akan bertambah dengan sekali RAP...
so mama ada visi misi & moto tersendiri...usaha tangga kejayaan...
gandakan usaha bertambahlah kejayaan....
so kesimpulannyer...kedua2nyer penting bagi kiter meningkatkan traffik blog kiter...


  • p/s kiter kena pandai cari masa & tajuk untuk tarik blogger lain baca entry kiter...next time mama citer pasal ni plak k....

  • p/s bagi yang tak de lagik akaun nuffnang @ tak tau nak tepek iklan nuffnang tu....ari ni ama akan berkongsi cerita dgn kengkawan semua pasal NUFFNANG....

42 comments:

nza said...

musim sibuk la...kak nza pn tgh sibuk thp maksimum...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to kak nza: samalah...kiter pun sibuk ni curik2 masa jerk

maslinamansor said...

anje, sampai sekarang mas tak cecah lagi 100... hehehe...

Takpe2, lambat asalkan selamat :)

atty's said...

gud info nZa..terimakasih ..berkongsi..info ni..

Huda said...

hehe..bagus info ni..kdg2 tenet lak slow, x smpt nk komen dia dh down :)

idah @mama izzya said...

org berbudi kiter berbahasa..org memberi kite merasa..

kdg2 x reti gak nak komen..huhuhu..
tp ari2 mesti masuk blog kengkawan yg rajin apdate..

emma said...

emma pun yengah berusaha gak nie... hehehe.. Info yang bagus nie.. .TQ anje..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to mas: tak pe...uasaha pelan2 k...pasti berjaya punyer

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to kak atty: sharing is caring

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to huda: yup...tengah semanagt tup2 intenet down...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to idah ; tak pe...ape yang rasa patut tu yang kiter komen kan..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to emma: sharing is caring...cayok2 k

mamalieyna said...

huhu..dl tak ramai blog kita follow, dpt la jengah sume blog kengkawan..baca sepenuh hati..skrg ni, bila ramai sket, cam tak terkejo je..apapun janji ikhlas nak memberi komen kan..dan kena pndai manage masa betoi tuu..!

Kauthar said...

thanks 4 sharing anje..info yang berguna utk newbie macam saya ni :)

[-suziey-] said...

hehheh bgs mama suka bg info pasal nuffnang..hehe..sharing is caring kan:)

Momma Mia said...

Anje,i like ur entry nih. Satu kajian & pendapat yg ikhlas. Yes agree that kalo nk up traffic kene gandakan usaha baru berjaya. So kene la rajin2 bg feedback selain blog walking.

dalila said...

hmmmm... susah gak nk tambah traffic kt blog ni..dulu bukak blog saje suka2 jer..pastu tgk org leh buat duit baru la buat beria sikit...tapi mmg kene rajin terjag blog kengkawan jugak baru la org jengah blog kita kannn...

Uda said...

betul tu anje.. kalau malas tak der la hasilnya.. tapi bila BW tak terkomen pulak.. byk sgt.. masa pun terhad..
apa yg penting trafik masuk dan tak BW palsu..

E.L.I.Z.A said...

yep betul tu..kalu kita rajin mengomen kt blog org, org pun akan rajin la mengomen blog kita..eli ada gak la blogger yg mmg xsuka kot komen blog org..blog dia mmg glamer gak la..follower hampir 1000..tp syg dia jenis xsuka nk drop komen..

haaa eli nk tau pasal nuffnang tu..acc eli ni mcm x aktif je atau mmg xde org klik huhuhuh

mummy_ayu said...

ayu pun masih biasa biasa je...
nak gak sampai tahap cam anje nie..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to kauthar : u slah sorang blogger tegar blog i ni tau...selalu lawat blog i...tq k...sama2 kiter berusaha k

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to kak ina : tul tu dah ramai tak terkejo plak kan...tapi yang penting usaha sampai boleh pilih time yang betul

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to suziey : nak masyuk punyer pasal...duit nuff suziey nak pi Sabah kan...kiter plak nak plan pi bercuti...boleh gitu...tapi kena usaha & gandakan usaha lebih sikit untuk dapat lebih & lebih lagik

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to dalila : tak pe take your time dulu2 pun blog kiter biasa2 je tapi berkat usaha alhmadulillah la rezeki mencurah2 tu pun bekat sokongan kengkawan blogger jugak

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to momma mia: tq dear...sharing is caring...sama2 usaha untuk maju k..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to uda : tol tu...pucuk pangkal usaha dari kiter kan...kalo mals tak de la hasilnyer

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to eliza: sayang blogger tu...follower ramai tapi dia jenis tak suka komen blog orang...tak pe kiter tak mau jadik camtu k...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ayu : leh punyer...dulu kiter lagi la zero tak tau ape pun...lepas tu baru usaha nak manttop kan blog...

Ain said...

mantopppp sungguh nuff anje ya...

ain punya tak pernah capai tahap ni....

kena usaha lagi la jawabnya...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ain : tak de mantoop sangat...ada lagik yang lebih power dari ni...cayok2 ain k

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

huhuhu..kadang2 sibuk tahap maksimum yg memang bukan depan komputer..cam semalam...nasib baik ader masa gap sikit2 tu sempat upload walaupun citer ringkas..ekekekek..

tapi betulah..nak menghagai kawan2...better reply komen kan..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ayu : tol tu...keje manyak tapi curik2 masa nak terjah blog kengkawan...reply komen tu wajib...kena wat cepat2 kalo dah lambat nanti jadik malas tol tak

Nurshahfamily said...

hehehehe cam kisah nur jer heheheh.... masih sunyi... adakah nur kurang singgah n komen byk2 hahahaha.... tak pe la anje... nur cuba lagik hehehe....

ibu_Arifa said...

salam mama Aqish..saya pun setuju sgt dgn info2 yg mama Aqish buat ni.. apa2 pun..yangpenting kena kerja keras/kena usaha..baru leh dapat hasil yg agak memberangsangkan kan..

tgh prince of persia nih..

zue @ annaleeya said...

setuju anje... kita kenela rajin komen kwn2 dan klu kwn komen kita, kenela jwb. bru kwn2 tau yg kita bg respon.... betul tak????

akan cuba jengah seme kwn2 yg slalu jenguk akak... tp kdg2 tuh tak smpat.. huhu...

LeEyA said...

sbb tu la jadi silent reader.. kdg2 bila komen.. tak de feedback.. tp, yg kawan dia dia komen blk.. komen kita sepi mcm tu je di tgh2.. jadi better jadi silent reader dr jadi segan n kecik ati..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to nur : ok tal pe gandakan usaha k pasti berjaya punyer

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to min: tol tu min...berkat usaha pasti membuahkan hasil...tapi keje janagn tinggalkan pulak k

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to kak zue : tol tu...rajin balas baru la rasa dihargai setiap komen kiter tu kan

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to leeya: jangan la camtu...kiter tak pernah wat kengkawan camtu...ape yg leeya komen kiter balas perh...k...janagn kecik ati

Nadiah Sidek said...

sy pun mmg akan balas komen2 kat blog sy sbg tanda penghargaan kat diorg

Fieza79 said...

best la anje dpt info ni sumer..
tp nape la mls sgt nk stat wt akaun nuffnag..penah wt skali tp ntah tak jd pape..huhu

fieza mmg suke komen balas komen kengkawan yg dtg komen...lau dh tlepas sure fieza carik2 semula tau..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.