Followers

Tuesday, May 18, 2010

Perhatian Bagi Yang Masih Tak de Akaun Nuffnang @ Yang nak ADD AD Nuffnang!!!

Ok kali ni mama nak tolong kengkawan yang masih tak buka akaun Nuffnang...
sila SIGN UP dulu k...then pastu baru copy paste iklan Nuffnang kat link di bawah ni k

bagi yang tak tau macam mana & kat mana nak add iklan Nuffnang tu leh klik
ADD AD NUFFNANG dimana entry nyer pernah mama wat kan tutorial untuk kengkawan semua...

INGAT!!!!kalo nak iklan masyuk pastikan kengkawan semua masukkan KETIGA2 iklan Nuffnang tu iaitu LEADERBOARD, SKYSCAPPER & LARGE RECTANGLE....
pastikan masuk tempat yang betul k...
ada yang petua mama nak share kat sini k...nak copy code tu memang mudah k...tapi nak paste code tu yang selalunyer menjadi masalah...masalah ape????


sampai juling anak mata sebab kena cari code yang nak di paste tu sampai dapat...
kalo paste kat tempat lain COMFIRM iklan tu tak kan kuar punyer....
so mama nak bagi petua kat semua k...mana yang tak tau la k...
  1. Pi kat DASHBOARD

2.Klik LAYOUT

3. Klik EDIT HTML

4.Klik EXPAND WIDGET seperti dalam gambar kat bawah tu k



5. Tekan CTRL + A + F (find) akan kuar icon "find" kat atas tu then masukkan ayat yang kiter nak find...then secara autonyer...dia akan carikkan ayat tu...
pastu leh la copy CODE NUFFNANG then paste kat code tadi tu...

contoh untuk paste code Nuffnang...
so bagi sape yang nak tukar template pasni leh la tukau k...
sebab senang je nak copy paste code tu...

selamat mencuba ye kengkawan...anything nak tanya just YM mama damia_nurin@yahoo.com
Contoj iklan SCYSCAPPER yang berfungsi di blog mama

contoh iklan LeaderBoard yang berfungsi di blog mama...
  • jom ramai2 mencuba...tak rugi tau...tak kena bayar pun

5 comments:

SyidaMislan said...

sampai skg still tak pandai nak buat skycrapper tu.
yg lain da bole.jadila...dr takde lgsg kan?

[-suziey-] said...

lama dh buat..hehe..janaan duit nih:p

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to syida: cuba try wat betul2 ikut arahan yang diberikan

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to suziey: yup cayok2 kumpul duit bawak pi sabah k

Nadiah Sidek said...

tq. ingat nak masukkan jgk la. bkn sbb duit sgt pun, sbb nak unik visitor dll tu

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.