Followers

Wednesday, May 12, 2010

Rajin Papa Layan Aqish Dalam Versi Mari Membaca

Selamat Pagi semua...
ari ni nak citer pasal aqish yang suka soh papa baca buku cerita untuk aqish...
biler balik je dari keje aqish mesti amik buku ceritanyer yang dihadiahkan oleh boss mama
time aqish admitted hospital ari tu...
so banyak la buku cerita yang ada kat rumah tu...
papa emmang sangat2 rajin layan aqish bacakan buku cerita tu untuk aqish...
mama wat pe???zzzzz...........zzzzzzz.......
kepenatan katanyer....

aqish memang lebih suka papa yang storykan untuk dia dari papa mama yang storykan...
sebab ape???papa pandai menjayakan watak2 yang ada kat dalam buku tu...

papa wat2 suara kambing la, ayam la....he...he....kengkadang tu sampai mama nak ketawa dengar dari dalam bilik....aqish memang suka sangat kalo papa kuarkan macam2 bunyi karektorbinatang2 yang ada kat dalam buku tu

time ni aqish baca sendiri...ntah ape2 ayat yang kuar...mama puntak paham
tengok tu sampai ketawa terbahak dengar papa bercerita...
time ni cerita "Serigala & Ayam"
ni plak baca bersama2...so sweet dua beranak ni...
love each other...
time tengok2 gambo k
aqish ni papa tak habis baca lagik dia dah sibuk nak selak muka seurat lain pulak...
memang tak sabo betul la..
pegang buku sorang sebelah...kalo nak tau...aqish memang manje sesangat dengan papanyer...
sebab tu kebanyakan perangai & kegemaran aqish saling tak tumpah macam papanyer jugak
mereka berdua memang sangat2 pembersih orangnyer....
kenapa???nanti mama citer k....
  • p/s contest akan dilancarkan ari ni InsyaAllah kalo tak de ape2 masalah teknikal k...tapi dilancarkan di blog http://mamapapaaqish.blogspot.com/ blog contest & giveaway mama...
  • join k...satu contest untuk Pengunjung TEGAR then satu lagi OPEN punyer....

43 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

memang gigirl ni rapat lah ngan ayah masing2 kan..kat rumah ni pun sama...ayah damia yg lagi rajin nak ajar reading kat aleesya + ayyunie..tapi time makan atau tido, tetap kena cari ibunya jugak kan..

SuZiE said...

rajinnye papa layan aqish... haikal x pndai nk bacakan buku lg.. mama dia baca, dia rampas.. nk tgk gmbr je.. huhuhu..

Mama Hanim said...

btul tu.. doter mmg asik rapat dgn papa dia kan.. hanim pn sama, mandi pn nk dgn papa dia.. klu bg apa2 kt dia, trus tya, utk papa mana? huhu..

Huda said...

bagus tul papa aqish siap ade sound effect :) berkesan tuk anak2 kan..leh apply kat my lil husna ni..

MaMa3H said...

baguslah papa dia spent quality time ngan aqish....tp 3h lebih rapat ngan mama dia..sbb papa dia garang kot...

miera said...

emm.sama mcm alieya jugak..suka gan buku..tp suka tgok gambar ja..pastu trus koyak..hii.hiii

mamalieyna said...

waa bagus la rajin membaca kak qis ni, nnti ajar adik ayep ye..adik ayep suka ikut apa kak qis ajar! hehe..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rajinnyer Aqish membaca..baguslah dr kecik kena pupuk minat suke membaca..
Aqish rapat ngan papa yer..klu Qis plak ngan ayah dia takut..tp ngan lily manja sgt..anak mak lah katakan.. :)

Izan Ishak said...

seronok je tgk aqish n papa dia... manja sungguh!

Ain said...

bagusnya aqish rajin baca buku....

nanti besar cepat pandai aqish ya...

idah @mama izzya said...

bagusnyer aqish..pasni bleh ah msuk story plk yek...

zue @ annaleeya said...

rajin aqish baca buku yer... papa pon rajin melayan....

tak sabo nak tggu contest tuh... akak dlm kategori blogger tegar kan???? heheh....

SyidaMislan said...

ha!gamba kat sini baru nampak macam aqish real life.hehehehe

kecik2 da suka baca buku.nti bole skip kelas.

Momma Mia said...

wah rajin papa Aqish ni melayan anak dara dia ek... good for u la papa Aqish!!

[-suziey-] said...

hmmm aQeel pn rapat ngn ayah dia..mnaja smcm..agknya org laki ni kalu memanjakan anak lain dr manjakan bini..hiks:p mama sedap zzz yek..tu sape snap gambo?:p

Fieza79 said...

so sweet..lucu pon da..
dh pndai bc sniri ye aqish..

Uda said...

bagus kecik2 dah tunjuk minat membaca.. nanti belum msk skool dah pandai baca..

selalunya memang gitu kan.. anak pempuan manja ngn papa.. anak laki pulak manja ngan mama..

~Siti Hajar~ said...

alololo sweetnyer 2 banak ni...

papa aqish rajin melayan mcm hubby sy jgk, sy kalu bcerita anak2 xgelak pun, siap bt muka poyo je tp bila ayahnya cerita terkekeh2 bergelak sakan...hehehe...xde bakat sy ni..huhuhu

lily azliyana @ mama zara said...

sukanye tgk aksi2 Aqish n papa..manja btol die ngan papa die eyh..=D

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ayu : tol tu...time main je nak tapi kalo time tidok & time nangis merajuk mesti carik mamanyer kan

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to suzie : dulu aqish tu macam tu gak...suka koyak2 buku tapi since dah dewasa sikit ni dah pandai menghargainyer

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to mama hanim : sama lah...very clode one punyer...tak pernah kena marah la katakan

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to huda : leh je mai bawak humaira datang sini...leh dok sama2 dengan aqish..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to mama3H : ye ker...mama nyer caring kot tu yang lebih kepada mama 3H tu

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to kak ina : yup...nanti kak aqish bawak buku manyak2 kat rumah ibu pastu ajar adeq ayep membaca k

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to meira: sama time aqish tecik2 dulu now dah pandai menghargainyer

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to lily : ye ker???qis dah manje dengan lily...tu yang dok bawah ketiak mama nyer je tu

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to izan : memang manja pun...anak kesayanagn la katakan

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ain : yup...moga cepat pandai kan AMIN

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to idah : masuk story???aqish ni pemalu orang nyer

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to zue : sudah tenteu akan golongan yang tegar...confirm punyer

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to momma mia : tq dear...papa sangat rajin layan aqish

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to syida : tq dear

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to suziey : tol tu...manja bukan main lagik...anak kesayangan la katakan

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to fieza : bukan aqish yang baca...papa yang tolong bacakan

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to uda : tol tu dari kecik kena pupuk minat membca tu

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to siti hajar : tol tu...ntah ape yang dibuat berdua last2 terkikih2 gelak...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to lily : memnag manja gitu...anak pompan kan

MamaDamia a.k.a Haiza said...

err tapi Damia tak rapat plak ngan papa dia...takut lagi adalah...isk isk isk

sangat adil rasanya bila buat 2 kategori untuk contest tu...so semua berpeluang nak join :)

Nadiah Sidek said...

tang tak menyempat2 nak bukak page sebelah tu sebijik mcm safiyyah, tak hbs baca lg dia dah nak bkk page lain :D

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to haiza : o ye ker..papa nyer garang kot...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to nadiah: sama ek..memnag tak sabo2 nak selak page lain

aLyNnZ said...

bagusnyer kecik2 lg dh menjinakkan diri ngan buku..mendidik sejak kecik..

lau danish baca kejap jew pastu mulut danish yg baca abis basah2 buku dibuatnyerr..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.