Followers

Monday, June 21, 2010

@ Budak Gemok!!! @

Sape budak gemuk angkat tangan???tiap2 kali mama tanya cmtu
confirm balqis angkat tangan punyer....erk...gemuk ker budak ni???
tak gemuk pun....harap2 gemuk la lepas ni kay...
al-kisah anak dara mama ni memang susah no kalo nak suruh makan
memang leh jadi cam iklan appeton kat dalam TV tu...
haq biler mamanyer soh makan dia tutup mulut...
sama lah cam balqis...biler mama nak suap dia tutup mulut
siap cakap..."tak nak mama...dah kenyang..." walhal tak makan pun lagik...

Sekali lepas balik taman ari sabtu tu...bukan main lagik anak dara ni makan k..
tengok tu...sedap sangat la tu @ lapo sangat lepas balik main kat taman...

kat rumah pengasuh...Ibu balqis cakap la ni balqis dah kurang makan...mama pun tak tau nak wat camne lagik suka makan yang bukan2 macam keropok lekor, kalo goreng udang tepung suka bangat...banyak makannyer...tapi makan lauk je la nasik tak makan jugak k...
ape2 je la anak mama ni...lebeih bergantung pada susu dari makan...
tak pe janji sihat k...berat badan now kembali kepada asal 9kg...
  • p/s ari ni nape ntah mama rasa sayu & syahdu sangat...anything happen ker???

32 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sama ngan Qis gak..
Kita suap dia..
dia suap kita blk..Adeii..

ummiaqeef said...

xpela..janji sihat..hehe..cekcinye dia..ekekekekeke

Wansteddy Tales said...

alolo.... berseleranya balqish makan >< dia nak mamanya masakkan la tu anje hehe...

Nieza Ishak said...

takpe semnetara dia kuat makan ..hihihi. layan kan ajerk ...

enfagrow satu ..yerkkk

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

alalalo xpelah janji dia makan...maryam dah 4 thn br nak masuk 13kg...

SyahNur said...

budak2 zaman sekarang mmg susah nk makan nasi... tp bile bg benda2 remeh, tu la yg diorg suke.. huhu...

ibu emy efy eqy said...

yang penting anak dara sorang ni sihat sentiasa...

my.mastura said...

mak aaiihh...sedap nye mee goreng tuhh!!

wan sujaihah said...

naper mkn pakai pempers je yu..hehhe

sayu anje? naper...ni mesti pk anak kurang makn ni...so jom buat kek..maner tau baqis suka?

LYaFRINA said...

knp ni anje??? naper rasa sayu tu?? mybe tkenangkn balqish time kecik2 dulu kot..

samala mcm asya.. byk susu drp makan.. tp xpe..lg ank kita sihat.. kita x perlu bimbang..happy2 slalu yer.

Ain said...

anje ada bagi vitamins tak?

mana tau boleh tingkatkan selera makan aqish.....

selagi dia membesar dengan sihat, anje tak perlu susah hati....

sarah pun kecik cinonet jer walaupun makan banyak....

aqish boleh minum susu sustegen tak? elok untuk kids yang tak berselera makan....

boleh naikkan berat badan dia...

psst, jangan sedey-sedey k..... senyummmmm tau....

mummy_ayu said...

tu makan ok tu..try kasi vitamin yg ada lysine

[-suziey-] said...

wa besrselera balqis mkn..anje..kalu dia suka udang goreng tepung..kasi je la..tp make sure siang buang pasir kt belakang udang tu..udang pn siha gk..seafood kn protein..kepok leko pn ok lagi xde msg..jgn cekidis mcm twisties tu..hehe pepandai je ni:D ye la paham sgt ngn ank xnk mkn ni..as long as dia xmkn bende xsihat udah..

eima said...

umur balqis brape ek ...
my boy pun tak nk mkn jugak ... payah sesangat ..klu kepok ikan kering suka la die ... tak pun junk food cam potato chips........
nasi cukup payah .... tp klu lauk ikan tenggiri goreng boleh la .. mkn la juga...
tp my boy punya berat 12kg utk 1tahun 8 bln...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

budak2 ni kalau time nak makan..ken alayankan ajer...kalau tak memang susah nak makan..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to roxy : memang ceksi u...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to lily: smalah macam balqis...kiter suap dia, dia suap kiter balik

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to wan: tu la...suka makan kat kedai lagik dari makan kat rumah...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to sue : sama cam balqis la...berat tak mau naik2

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to nieza: ya tu la layan kan aje ape yang dia nak makan

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to syahnur: tol tu suka makan yang bukan2 lagik dari makan nasi

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ibu emy: yup...janji sihat kan...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to wan: suar dah kotor tu yang pakai pamper's jerk

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mas: bukan mee goreng la mas...tu mee hoon goreng

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to lya: bukan sayu pasal balqis...tapi rasa macam ada something tak kena la

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ain: macam vitamin dah bagi semua tak jalan ain...nak wat cam ne rangka memang kecik thyen selera makan tak berapa

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu : dah kasik tapi still camtu gak

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to suziey: tq dear...tu la layankan aje ape yang dia nak makan...mamamnyer yang lebey2 makan...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eima: balqis umur 3 tahun...berat 9 kg...anak eima kira bberat gak la

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu : tol tu...setuju sangat

nza said...

sedapnya tgk balqis mamam...nmp brselera sgt....

Emmelly Hanafi said...

eh..9kg jek ke..tp nampak balqish berisi la...x cam 9kg..cam dah 10kg...

mama balqish de cube tak pi timbang kt penimbang lain2?

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.