Followers

Wednesday, June 2, 2010

Hye La Buah Hati Mama & Papa

Selamat Pagi...ari ni nak story pasal balqis...
kejadian berlaku 2 hari lepas...
memang rasa terhibur dengan teletah anak2 yang menghiburkan...
itulah untung nyer ada anak...leh la anak2 ni wat gelagat mereka yang mencuitkan hati...
al-kisah time ni mama tengah masak kat dapur...
balqis macam biasa dilayan oleh papa nyer main menannyer...
main punyer main2 last2 mana ntah balqis dapat idea nak wat perkara dibawah ni..
balqis tengah naik motor...pusing2 dalam rumah...
hobi k...leps naik beskal naik moto plak...
teringin nak naik masa tecik2 dulu tak merasa pun...hu...hu...
sowy gambo tak clear..mama nak snap soh anak dara ni possing tapi dia tak mau
dok lagut main jerk...kalo cam camera suziey mesti gambinyer tantek
k...tengah amik penumpang...
nak tau sape penumpang balqis???
tu dia MICKEY MOUSE & CAT nyer...
siap letak kat dalam bekas tu lagik...
idea sendiri k...tak de sape2 ajo...

siap cakap....mama2...balqis awak mouse ngan cat gi alan2...ucing2...
pastu biler dah sampai ke destinasi..
siap cakap kat mouse tu...
ok dah ampai...tuon...

nak tergelak mama tengok...terhibur hati rasanyer...

kalo tengok rumah jangan kira la...macam kapal nak karam kalo balqis memunggah semua menannyer....pandai balqis wat imiginasinyer sendiri....so Clever....anak sape ni???

Of course la anak MAMA & PAPA....

38 comments:

nza said...

tengah teruja la tu...boleh aunty tumpang..????

Huda said...

hehe..telatah anak mmg menyeronokkan :) pandai aqish naik moto n amik passenger :)

Ain said...

pandaiiii aqish ambik dan anto penumpang yer.....

achik ain nak tumpang boley??

mummy_ayu said...

oo...bukan main lagi balqis main..suka main..

mamalieyna said...

hehe..mmg menghiburkan hati kan..walaupun rumah jd cam kapal nak karam, redha je lah..demi anak2..hikhik..

ummiaqeef said...

hehe..aqeef pun slalu buat lawak..mcm2 aksi yg buat kite gelak..ni blm pandai ckp lg..kalau dah pandai msti lg byk akal dia..haha

kinna said...

aik mama?masak kt dapur pon sempat snap gmbr lg?

[-suziey-] said...

hahahahah..adeiiii..balqis balqis..sama je ek peel bdk2 ni..aQeel pn cenggitu..dorang ni imaginasi tinggi kan..kadnagn kita xterpk pn dorang tau..ekek:p clever balqis..hati2 bawa moto tu..jgn merempit plak...hehe:p

kalau bab umah mcm kapal pecah kapal karam sume tu mmg stadrd la..tp camne pn ank kita la pneyeri hidup kan..

maslinamansor said...

pandai bawa diri sementara mamanya tengah memasak... :)

Ummi Eisya said...

memang bebudak ni imaginasi diorg tinggikan..kadang2 kita pun tak terfikir diorg leh wat macam tu..kreatif tul..

eiNa said...

ahaha..macam2 la aqish ni.. kalau ada adik ni sure dia ajak main ngan dia.. :)

FIESYAH said...

anak tengah nak membesar mcm2 ragam...seronok main ngan anak, ni yg x sabo nak ade baby :)

leh x aunty tumpang, pegi keje ckp ar...he..he..

Nieza Ishak said...

jalan2 skodeng aqish ..



** dpt nokia ..hihihi

~Siti Hajar~ said...

budak2 ni mmg kuat imaginasinye...

khjr pun kdg2 anak2 tgh main khjr intai tgk, mmg mcm ada kwn padahal main dgn menan aje..hehhee..hibur hati kita kan?

*Anje, khjr dah bankin duit legging, try check ye

SyidaMislan said...

kids memang unpredictable...tp kadang 2 tgk diorang main camni, nak tergelak pun ada...hehehe

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak Nza: leh jerk...meh la tumpang

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to huda : yup...imaginasi anak2 kan...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ain : leh je...nak pi mana balqis leh hantar kan

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu : yup suka bangat...budak2 tak pikir masalah kan...asyik main2 & terus main jerk

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kinna : slow kan api pastu cepat2 pi snap gambo balqis

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to roxy: yup rasa terhibur kan...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak ina : tup2 mak mertua datang mengejut...ape citer...kantoi la jawabnyer

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to suziey : samalah cam aqeel kan...ada2 aje la yang nak dibuatnyer...kiter yang dok peratinkan rasa terhibur plak...rumah tu tok sah citer la banyak kali kemas pun hasilnyer tetap same kan

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mas : yup...main ikut imaginasi tersendiri

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eina : ye sudah semestinyer...siap gaduh2 kot sebab balqis ni kedekut sikit

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to fara : tol tu...imaginasi mereka sendiri kan...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to fiesyah: yup...tol tu...nanti fiesyah jadi mom tau la camne kena buli dengan anak...tapi hati rasa terhibur tau

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak nieza: tq kak sudi datang skodeng

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak hajar: ok kiter check nanti kiter bagitau k...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to syida: tol tu...balik keje penat2 biler balik rumah tengok telatah diorang ni rasa terhibur kan

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Hehehe..bijaknyer Balqis..
Mmg tinggilah imaginasi budak2 nih..
Sonot kan layan kerenah diorg.. :)

wan sujaihah said...

amaboi balqis ramai nyer penumpang..unti nak tumpang leh :)

nieda said...

pandainya balqis, excited betul dia

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to lily : tol tu daya imaginasi tersendiri

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to wan sujaihah: leh je mai la datang sini...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to nieda: memnag excited kengkadang tu siap soh mama & papa nyer naik sekali

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

aleesya + ayyunie pun nak tumpang lah...boleh balqish???

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu : leh je,..mai la

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.