Followers

Tuesday, June 22, 2010

@ Jenjalan Ke Taman Tasik Shah Alam

Ok...ni citer weekend kami...pi Taman Tasik Shah Alam...
kejadian berlaku ari Ahad semalam...
sonot bangat sebab dah lama tak bawak anak dara ni pi taman...
jom layan pic2 yang ada...

sebuk soh bawak beskal...padahal tak main pun....dok lagut nengok orang lalu lalang jerk... macam2 aksi muka dibuatnyer bila mama nak snap gambo k

time kat titi tasik Shah Alam...balqis takut k nak jalan kat titi ni
sebab ada lubang2..siap cakap" tanak...anti atoh la mama"...
he...he...anak dara sowang ni memang la penakut betul...
suka sangat balqis dapat tengok kura2 dalam air tu...
biler la nak pi zoo...leh tengok banyak binatang...
ni dapat tengok kura2 jerk...
yang kelako balqis siap cakap " ok...tenyum kura2...tenyum ikit..."...
sebabnyer balqis tengok mama nak snap pic kura2 tu
ni memang sinonim dengan budak2 len k...
suka sangat main papan gelongsur ni...
cam biasa siap sound budak2 kat situ...
sebab haq yang besaq2 ni main suka sangat menghalang balqis...
tu yang balqis marah tu " pi tikit...ebok je ye ni"...
ada gak yang suka no dok ngeko je balqis ke sana sini...
naik rimas anak dara mama ni...
time mama snap pic ni balqis kena ugut k...
sebabnyer kalo tak, balqis tak mau possing...
so mama terpaksalah ugut "kalo tak nak piece mama balik la"..
dan2 tu dia possing bagai punyer...
hampir 3 jam kami ditaman..last kami balik dalam kol 5.00 petang..
dekat je taman ni dengan rumah kami...
tak sampai 20 minit pun...
nape dia nangis ni???sebabnyer tak puas main katanya..
tak mau balik nak pi "man a.k.a taman"...
sape yang memeriahkan geng kami ke taman??
atok, opah & kami bertiga...
suka benau anak dara ni biler atok nak snap gambo dia...
senyum2 lagik
berpossing manja dengan atok k...
mama & balqis yang dah keletihan...
yang sebenornyer, balqis ni dah ngantok k...sebelum sampai taman lagik dah nak tertido...tapi tak tau la anak dara mama ni kalo pasal TAMAN & jalan2 sanggup bersengkang mata tu...tak mau tidok jugak..walhal bangun pagi kol 7.30, pastu pagi2 main kat taman...tengahari tak tido...petang pi taman lagik..malam tidok kol 9.30...memang kuat tol anak mama ni...sampai papa kata "balqis pakai bateri ape???energizer A+++ ek, tak mau ngantok2 ke"...sebab ape kat rumah balqis leh layan main lagik...
  • p/s rasa bahagia dapat luangkan masa bersama yang tersayang kan...lately mama banyak mimpi perkara yang aneh2 diluar jangkaan mama...ntah la tak tau ape petandanya ye...

17 comments:

Kancilbiru said...

pandai betul dia buat peace...huhuhuh

LYaFRINA said...

cucu atuk rupanya ni..manja dgn atuk yer. dh pandai naik basikal yer.. best la g2...

**dulu2 slalu gak p kat tasik ni..zaman2 muda dulu.. hehehe

mamalieyna said...

weeeiiii syoknye kaka balqish...happy sungguh tu sampai takmo tido ye.. ^_^

Momma Mia said...

huhu bab kene hugut tuh menghasilkan piccas yg gojes laa... sronok tgk anak sronok kan Anje..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alolo..manja nyer dia ngan Atok..
Mmg bahagia dpt luangkan masa bersama yg tersayang..Segala penat lelah pon x terasa.. ;)

Ain said...

kemain manja lagi aqish lentok kat atuk....

kalau sarah, melalak atuk dia nak ambik....

selalu jumpa pun takottt jugak...

huhuhu....

Fieza79 said...

mmg bahgia if dpt luangkan ms jenjalan besama si comey tersyg...
meka nmpk suke2 je, lg la wt kita tmbh2 bahgia kan..?

e.l.i.s.s.m.i.e said...

last 2 week ada jugak bwk nuha ke tasik tu:)

hajarus said...

hepy balqis dapat g taman yer... sampai xmo tido...

pandai balqis wat peace... comel ;d

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

OOO..ATUK N NENEK PUN ADER JUGAK..

mesti bestkan ramai yg layan balqish..

Ena said...

alolo.. manjanya aqish ni nye muka tu au.. lembut jekkk.. nampak budak baik jekkk..

rajin atuk ngan nenek pun ade sekali.. :)

lily azliyana @ mama zara said...

Eh..Anje duduk shah alam ker..lenkali lehla set dating kat tmn tasik shah alam kan..Zara pon suka usha turtle dlm tasik tuh..hehehe..

zue @ annaleeya said...

wahhh... bestnya balqis main beskal... tgk kura2 tuh... klu airel ckp.. uye uye... pelat... hahaha!!!

muka anje sejibik mcm mak anje... anak mak yer...!!!

mummy_ayu said...

suka tgk balqis posing posing..
so cute!!!
bab mimpi tu ...mimpi kan mainan tido..jangan dipikirkan sgt..

maslinamansor said...

budak2... kalau dapat bermain... hmmm, depa la yang menang.

nza said...

manjanya balqis dgn atuk....sweet sgt.

mamamiera said...

e'eh.. baru pasan aqish potong rambut pendek cam miera gak eh..
aqish mmg tomey.. dah de kuar ke result contest pa&ma tu anje.. hope so aqish menang.. =)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.