Followers

Tuesday, June 8, 2010

Lagi Pasal Contest...HANGAT!!!

Contest Contest Contest...
baru2 ni dikejutkan pasal ada blog yang wat contest then ada pihak yang
tak puas hati pasal pemilihan pemenang...
hye...pengadil dh pilih pemenang...tolong jangan pertikaikan k...
bukan senang nak jadi juri k...naik juling nak pilih pemenang...
kali ni plak dikejutkan lagik berita pasal ada blog lain yang menganjurkan contest
then setelah semua contestant disenaraikan...
contest berkenaan telah ditaja...so penganjur kena la lebih peka untuk check semua penyertaan..
mana yang tak lengkap tu for sure la tak kan disenaraikan....
ada beberapa pihak yang tak puas hati telah mengambil tindakan dengan mengeluarkan kata
yang berbaur kemarahan kepada penganjur disebabkan anak2 mereka tidak tersenarai dalam listing berkenaan..
walhal pihak penganjur contest telah membuat reminder kepada semua
contestant untuk memastikan segala syarat telah dipatuhi...
hye...sian penganjur tu....nape la jadik macam ni..
penganjur tak aniaya sape2 tau...jangan jadi terlalu XTREAM
untuk join mana2 contest @ GA....sekiranye penyertaan kiter tak tersenarai @ tak dinobatkan sebagai pemenang...kita harus menerimanya dengan tenang...
leh cuba len kali plak...sekiranya kita rasa penyertaan kita lengkap..
then penganjur terlepas pandang....tak pe la...kasitau baik2 kat penganjur
then penganjur akan review semula penyertaan...
so untuk contest mama ni harap tiada mana2 pihak yang tak puas hati k...
keputusan adalah muktamad...contest untuk suka2...
tak de kena charge ape2 @ kena beli ape2 pun untuk menjadikan syarat wajib join contest k
tapi be nice la kalo nak tegur k...bukan senang nak handle contest ni tau...
pening pale nak layan kerenah semua orang & bukan senang nak puaskan hati semua orang...
kalo la semua orang wat lagu ni kat penganjur...CONFIRM pasni semua orang malas nak wat contest lagik....mama oun dah jadik cam serik nak wat contest....
menang kalah adat pertandingan....betul tak???
sape setuju???

28 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hiks...macam tau jer contest mana tu...

biasalah...kadang2 kita kita lebih suka masuk contest yg tak banyak songeh....tapi disebabkan nak support kawan2 serta nak memeriahkan dunia contest...yg susah2 tu kita ikutkan jua rulesnya...tapi bila penganjur terlepas pandang...citer cam ni lah timbul..

yg paling bagus pabila penganjur tinggalkan komen dan cakap apa yg tak betul, tak kena...sebab kadang2 kita yg nak mauk contest tu pun terlepas pandang jugak kan...

p/s: dah terlampau banyak contest & GA sekarang ni....

cik puan akish said...

aduhaiii..sampai gtu skali ye sis???tp betol kate sis...menang kalah kan adat pertandingan..kalo sume nk menang..bagaimane pulak yekk..:p

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Yup..btul..Contest ni kan utk suke2..menang..kalah..adat pertandingan..!

emma said...

org mcm ni pun ade gak kan... ishk..ishk...
Kalau nama anak x tersearai, maknanye x rezki la kan... try la lain kali, habis cite.. Buat pe nak penin kepala kan.. hehehehe...

Ummi Eisya said...

stuju..dah namanya contest..memang akan ade pemenang dan kalah..kalau rasa tak boleh nak terima,jgn masuk..senang citekan..bab pemilihan tu,memang juri akan wat yang terbaik..

ZiE FAUZi said...

ada jugak ke kes macam ni??? hmmm... dah nama pun contest, kalah menang memang adat la.. tak menang, maknanya takder rezeki, len kali cuba lagi..

setakat ni sy join contest/giveaway pun sekdar suka2 jer...

zue @ annaleeya said...

macam2 hal!!!!

dah namanya contest kan??? mesti ader yg menang dan kalah.. adat ler tuh...

akak join contest pon utk suka2 and tmbh kwn... pastuh nak sokong kwn2 yg anjurkan... klu tak menang, cubala lagi... klu menang tuh, kira rzki la kan!!!!

maslinamansor said...

ada gak orang cam tue?
Tak mungkin penganjur nak pilih bulu untuk bagi orang menag. Sedangkan dia sendiri pun tak kenal mana pun orang yang menag tue...

Nana said...

heheh tu la..ada org yg kemaruk sangat nk adiah tak puas ati bila nama tak shorlisted

kita ni join GA & contest sekadar suka2..xkisah kalah ke menang klw menang tu kira luck la kan

my.mastura said...

alahai...contest2 ni pon utk sesajer je..jgn la amik serius smp nk maki2 org..huh!

♥ sYiLaSyiRa ♥ said...

ada juga ker yg mcm tu...nama pun pertandingan...terima la yg menang dan kalah...sian bada penganjur mcm tu

INTANKUTERPILIH said...

yer betul!!!i setujuk!!!

intan nak wat contest gak, tp bila jadi camnie mcm takut lak...tapi takperlaa...buat jerlaa...so anje nanti joinla yea..huhuhu...

Ain said...

setujuuuuuuuuuuuuuuu......

paling susah kalau kontest tu kontest bergambar kan....

memang pening nak pilih pemenang....

so far ain tak pernah menang kontest bergambar, tapi takde la nak berkecil hati dengan penganjur....

join sekadar suka-suka dan ingin meriahkan suasana....

paling penting dapat tambah dan eratkan persahabatan....

Fieza79 said...

nama pon contest adat la menang kalah..tak kesah larr kan??

LYaFRINA said...

setuju.. lya mmg ketagih join cntest.. tp bla x tsenarai @ x menang.. semua tu x ambik pusing pon... adat btanding biasa r.. y penting join utk enjoy n suka2.. kalo menang. alhamdulillah.. rezeki..

** utk contest lensa mama, asya x tsenarai gk.. mybe x ckp syrat.. tu silap lya gk cz.. x check btl2.. jd xde pon rasa kecewa.. cuma lps ni kna lbh teliti la.. hihihii

kalo sbb contest smpai gni jd nya.. dasyat la tu..

[-suziey-] said...

yezzaaa..mcm tau je contest mane ni..n kita pn 1 of the commentor yg bg komen..tp kita tegur secara baik..sbb dia xtau nk save gbr kita...n kita ajr dia trus camne nk save..hehe..tp siap ade yg sms n call tu...lg dasat la kot..hehe..
kt dh rs mcm2..join contest..menang kontest..xdpt hadiah..kena caci maki..hehe sume dh rasa..sume tu lumrah..mulut org kita xleh tutup..tp dlm masa yg sama kena tgk dr pelbagai sudut..

dr point of view penganjur contest..penganjur kena paham la contestant masuk contest n memeriahkan lg contest mengharapkan pengadilan even xmenang..mmg la akn ade yg extreme nk menang contest..tp apepn kita sbgai penganjur kena la paham effort dorang masuk contest..n kena hargai jgk.
dr point of view contestant plak..kena paham jgk kesusahan penganjur tu nk organize contest n sediakan hadiah..n juling2 mata nk plh pemenang..so kena accept n redha la ape yg tlh dibuat..kalu ade silap n xkena pd penganjur say it nicely..

haih sume tu dh rasa..hehe..

Nieza Ishak said...

huhuhu .. nieza ada pemalas nak join kontest sbb tue bila kontest nieza takde org join ,,,hahahaha

libress 1

mommyYen said...

ade jugak org cam tu kan anje..terima aja la kalo tak menang,bukan rugi apa-apa pun kan..

wan sujaihah said...

benda ni bergantung pada rezeki sebenarnyer.klu tu bukan rezeki kita..memang takder nyer..tp klu tu betul kita punyer..senang dapat.

banyak jugak penganjur meluahkan perasaan ..kesian..dah la kasi hadiah..kena marah plak..fikir2 kan lah...rezeki..tak siapa tahu..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

apolas depa ni
suke ati pengajur ler nak pilih sape menang

len kali baca butir2 arahan & syarat tu betul2
bukak bijik mata tu skit
ni tak..penyertaan tak memenuhi syarat then marah2 org lak tak senaraikan dia..huhuhuhu

sian sunggoh!

SyidaMislan said...

kalau dah kalah, terimalah seadanya..tak payah nak mengata/keji etc..tak baik tau.

p/s: esok nak pegi site kat sbelah umah anje tu.

~Siti Hajar~ said...

saya SETUJU!

kalah menang adat bertanding la tu...

nieda said...

ada jugak orm mcm tu yer..sian penganjur..wat contest sekadar suka2 dan tambah kenalan bkn gaduh2

Ena said...

a'a menang or kalah tu kan adat pertandingan! mane blh sampai tak puas hati abgai.. itu namanya rezeki kalao ada Alhamdulillah.. kalau tak de bukan rezeki la namanya.. tak yah la sampai nak buat mcm tu.. haih

~~*Lady Salwa*~~ said...

Betul tu... setuju 100%. Kalau dah tak menang terima la dengan hati yang terbuka, dah tak dak rezeki...

kalau tak mau sakit hati, jangan join... tul tak???

tu la kan, kalau camni la gayanya lama2 org pun dah jadi malas nak buat contest or GA...

ejaMaria said...

mmm lately ni kurang rajin nak join contest... nape tah... nak buat contest... idak la buat masa nih... hehehehe

Zaza lensaMama said...

hehe, isu hangat nmpk nya. bwk bertenang semua...

MamaDamia a.k.a Haiza said...

yang penting saya join contest sebab nak meriahkan suasana...n support kawan-kawan blogger punya contest...menang kalah tak jadi masalah... :)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.