Followers

Tuesday, June 15, 2010

Penangan Aiskrim Nyum2

Sape tak suka aiskrim kasi tau....
mama suka aiskrim tau...peberet gitu...
kami sekuarga memang suka teyem...
bila pi kedai mesti beli satu sowang punyer...
balqis dah kuat makan teyem sekarang ni then dah
pandai demand lagik tu...nak bagi balqis gemuk doktor PAED soh bagi
makan teyem banyak2...

ni masa mula2 pandai makan teyem umur dalam 1 tahun rasanyer...mula2 makan teyem murah jerk...

pastu ni the latest punyer...makan cornetto...
makan cornetto jugak...
pilihan sendiri k
cornetto jugak...tak leh share k...
beli satu sowang....balqis kedekut sikit..
haq yang dia rasa tak sedap & tak mau baru nak kasik orang lain..
dan yang tak bley blah nyer balqis makan teyem tak mau kotor tangannnyer..
kalo tangan kotor kena teyem tu confirm soh lap dulu then baru sambung makan...
kalo kena baju @ suar confirm pastu soh tukar punyer...
al-maklumlah pembersih sungguh orangnyer..


time mula2 dulu mama ajar balqis makan teyem ni..
sebab dalam cup senang nak cedok2...

haq ni pun sama...senang nak pegang...tapi selalunyer balqis soh mama pegang bekas
teyem tu then balqis cedok teyem tu je...
tak mau pegang sebab takut kotor & sejuk...



Now dah pandai demand...tak mau teyem budak2 lagik...
nak yang orang besaq punyer...teyem cornetto..
selalu mama belikan yang size M punyer...tecik cikit...
habis tau kalo balqis mamam teyem ni

ni plak peberet mama...
tiap2 kali beli mesti nak yang ni punyer
tapi kalo tak de yang ni mama layan cornetto la..
la ni mama suka aiskrim kiwi tu...pernah makan tak??
ha...yang paling murah & low class ni papa punyer teyem...
papa memang dari bercinta dulu pencinta teyem ni...
tak kan tukaq punyer walau diberi teyem sesedap mana pun..
kalo tak jual papa tak kan beli teyem lain...
kira leh dapat anugerah la..peminat setia teyem ni...
tak kira ape brand mesti beli perisa yang sama...

dan kalo untuk sekuarga kami suka beli yang ni...
sedap tu...tak sampai 2 hari dah habis...
nyam2...
  • p/s ari ni papa AL sebab jaga balqis kat rumah since pengasuh balqis mohon cuti untuk hantar anaknyer pi belajar...kan best kalo mama yang cuti...leh lepak2 kat rumah...tapi nak wat camne kengkawan len bercuti so mama jadi wakil rakyat untuk HR dept...bila la nakbalik ni...

43 comments:

LYaFRINA said...

sama dgn asya suka makan aiskrim. mmg tiap2 mlm bg mkn.. lya just beli y bekas tu je.. aiskrim vanilla.. lg pon vanilla bgus utk budak2.. especially kalo time dia org batuk+sakit tekak..(eee..doc y kata..i ikut jer)...

mummy_ayu said...

yum yum sedapnye makan ice cream panas panas nie..

ummiaqeef said...

sedapnye eskrem..sumer kite suke..

mumyShaneQeisha said...

wow bestnyer balqis makan aiskrim..kita pun suka sangat aiskrim

e.l.i.s.s.m.i.e said...

my nuha pun sama, suka sangat ais krim.tp semua disebutnya calciyum..hehehehe

Kauthar said...

my vote goes to aiskrim tropicana..I LIKE!huhuhu..sebab saya tak suka coklat :D

♥ EeiNz ♥ said...

haih ~ tunjuk pic teyem pulak. xleh jadik camni. balik keje ni keje singgah petronas camni ... =D

~Siti Hajar~ said...

syedapnyer teyem Balqis tu, nak ticit...?

Danies pun sama hr2 mkn icecream, kena plk sblh rmh babysitter dia ada jual icecream, tong ice letak dpn rmh plk tu...adoiii..

Ain said...

budak2 dan aiskrm memang tak dapat dipisahkan....

kat rumah ain, stok wajib ada.....

tiap2 hari balik dari kerja mesti singgah kedai belikan aiskrem utk sarah....

dia dah hafal dah kedai eskrem tu kat mana....huhuhu....

maslinamansor said...

yang anje suka tue ais krim apa? Magnum ker?

eima said...

anak aku slalu suh buka kat freezer .. nk tgk ade eskrem tak ...
tp die tak leh mkn sgt sbb batuk almaklum lah org ade asthma... sedey bila die nk eskrem mama x kasi mkn .. kang sakit mama jg yg susah ... kesian kat die ..

Rizziela said...

Haziq kurang gemar ice cream..sejuk kot..

tengok balqis makan ice cream..terliur anti

AshAnas said...

hai, banyaknye gambar ais krim.... teringat ais krim yg kat dlm freezer kt umah la plak... beli smlm, tp xmakan lg, hehe...

mamalieyna said...

ooh arif lum diajar makan eskem sendiri lg..kalo bersuap pun sikit je kasi dia..hehe..

*ooh lama tak pekena eskem, tgk balqish makan terus rasa cam nak jugakkkkk! =P

nieda said...

mak budak pun suka mkn aiskrim..sedapnya..teringat baskin robin..sesekali bolehla layan, kalau tiap hari mau kopak duit..hehe

[-suziey-] said...

weeee kt pn suke teyem..aQeel pn suka..hubby je xsuka..tp okla kami berdua bole rembat portion hubby..hahha..

kt pnya feveret le cremeria tu:p

nza said...

bestnya mkn aiskrim...minta ckit boleh...yum..yum...

nza said...

sedapnya aiskrim...yum...yum...mintak ckit...

Nia said...

haaa,..esok balik keje nak beli aiskrim la mcm ni..tak leh jadi ni..hehe

Mohd Izzatt said...

Salams..Games Pendidikan Online Islamik Sesuai untuk anak anda KLIK SINI Games Islamik

smms said...

i like teyem also ...sangat okeh !

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu : yup memamng sedap pun...sehingga menjilat jari tu

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to lya : tol tu...doktor PAED kiter pun ada cakap camtu...balqis memang suka bangat dgn teyem

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to roxy: kiter pun suka semua...nyam2

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mumyshane: kalo nak dikatakan semua budak minat teyem

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eliss: kelako la nuha ni...

Elyn said...

pergh ice cream!!! memang kegilaan kami gak ni hehehe

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kauthar: leh geng dengan papa balqis la ni

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eeinz: hu..hu..sila lah terliur k

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to siti hajar : habis la kalo camtu...confirm tak leh larik punyer

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ain : mak ai dasyat nyer...memang penangan teyem namanyer

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mas : ape je janji coklet...hu..hu..trophy kot???

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eima : balqis pun ada asma jugak tapi so far tak de alah teyem cuma alah habuk jerk

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to rizziela : tak pe nanti kalo dah besaq sikit mesti suka punyer

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ash: makan jangan tak makan kalo tak nak leh post kat sini

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak ina : sila lah terliur k...sedp dimakan time panas2 k

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to nieda : hu..hu...so layan yang murah2 je la janji dapat makan teyem kan

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to suziey: yup tidak syak lagik suziey & aqeel memang pencinta teyem punyer kan...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak nza : yup memang sedap gitu

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to nia : silalh terliur k

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to smms : yer i like it...nyum2

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to elyn : yup kegilaaan ramai giler2

Farra Dhelina said...

blh kata semua budak2 suka mkn eskerem kan..tapi sy ssh nk mkn eskrem dah,gg dah strt ngilu..adehh..rugi rasanya..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.