Followers

Tuesday, June 22, 2010

Percutian Kami Akhirnyer Ke......

Ya...percutian kami untuk setengah tahun punyer ke
CHERATING....
huwa...setelah penat memikirkan destinasi yang hendak dituju
akhirnyer mama memilih untuk ke Cherating....
best ke ek...sebenarnyer mama ada ragu2 lagik...
samada ke CHERATING @ GAMBANG WATER PARK...
any suggestion....

tapi tak tau lagik nak menginap kat mana....

nampak cantik je pemandangannyer..
pemandangan tepi pantai...
ok mama nak minta jasa baik kengkawan semua...
sape yang pernah pegi Cherating ni...
hotel mana yang best ek???chalet ok ker???

tolong bagi suggestion k....

  • p/s bulan lapan ni rezeki melimpah ruah untuk mama...Alhamdulillah syukur rezeki yang dikurniakan & berkat kesabaran selama setahun membuahkan hasil...dapat la pi bercuti lagi bulan 10 nanti....

54 comments:

maslinamansor said...

anje...
banyak 'free show' kat sana masa mas belajar kat pahang dulu... hehehe

tak tahu la sekarang orang putih berani 'free show' lagi ker tak... :)

LYaFRINA said...

ANJE.. DUA2 TEMPAT BEST,,KALO NK ENJOTY MAIN AIR,,KAT GAMBANG.
KALO SUKA IN NATURE KAT CHERATING.. SAMBIL2 TU ANJE BLH KE KUALA KEMAMAN, TRY SATAR N OTAK2 Y PERNAH LYA PUBLISH KAT BLOG TU.. WAHH ANJE..NAMPAK GAYANYA..ADA REZEKI KT NK BTENTANG MATA NI.. CHERATING TU DH DEKAT SGT DGN LYA..
SELAIN TU, KALO DH K CHERATING, BLH LA TGK PENYU.. KAT PUSAT SANTUARI PENYU.. LYA PNAH PUBLISH DLM BLOG.. MESTI BALQIS SUKA ... APA2 HAL GTAU ERK.. KOT2 ADA REZEKI NK BJUMPA.

mummy_ayu said...

wah nak gie holiday..best!!!

emy/mamasuri said...

itu kg sy tu cherating..oh rindu..
hehehe...
kalu nk dok chalet kena g cherating lama...kalu nak dok hotel...legends or cherating villa pun ok...
rasanya setakat mandi pantai tu ok..n sambil2 g kuala kemaman makan otak2 , sata n kopok lekor..nyum2...
kalu g gambang waterpark...situ ada apartment n waterpark je...dari ktn ke gambang ada gak setengah jam gitu..huhuhu...
anything leh tanyer2 ..

LYaFRINA said...

HOTEL ADA BNYAK ANJE.. HOTEL APER TU R NAMANYA Y KAT DLM CHERATING TU.. SWISS GARDEN KALO X SILAP.. CHALET PON OK.. KALO HOTEL LAGEND @ IMPIANA.. JAUH KELUAR .BETTER PILIH Y KAT PNTAI TU ANJE..

KALO GAMBANG WATERPARK..ANJE BLH TGK KAT N3 LAMA LYA.. ADA 3 PART.

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mas: ape yang free show tu??haq berjemur tepi pantai ker???

eima said...

klu cherating mana ek .. yg besh ..
aku slalu dok banglo TNB or TM je ...
FIL family TNB ngan TM ...

tp kan klu gambang tuh tak brape besh la ...mayb sbb aku pi waktu br² bukak ... ramai sgt org kot ctu yg pi .. air keroh .. eiii ..pad gile ... '
skrg tatau la .. try la pi ..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to lya: cam best je bunyinyer...lya nanti bagi no fon leh tak...email ke damia_nurin@yahoo.com

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu : hu..hu..baru nak pi bercuti

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to emy : wah cam best jer...anythinh kiter tanya suri leh...add YM damia_nurin@yahoo.com

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Syoknyer..
Tmpt2 begini mmg sesuailah utk bercuti..rehatkan minda.. :)

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eima: tu la tak tau nak try ni tu yang mintak pendapat kengkawan tu

Ain said...

wahhhh, bila nak pergi ni anje....

rasa nak naik ke cherating jer jumpa anje.....

apa yang lya ngan emy cakap tu betul....

banyak aktiviti yang boleh anje lakukan bila datang cherating nie...

yang penting boleh singgah kuala kemaman tue sbb dekat la sangat...

no. phone ain taknak ke?

kalau nak boleh ambik kat blogshop ain....

http://sarahscollection.blogspot.com/

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to lily : setelah penat bercuti...nak pi rehatkan minda jap

wan sujaihah said...

cemburu nyer diriku pada mu...

wan thn ni bayar hutang..jalan2 thn depan :)

maslinamansor said...

anje,
ha ah... yang berjemuran tue..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

cherating pun best jugak....memang banyak giler ah hotel...pilih jer mana yg berkenan...

AntuGorgon said...

seronoknya...

Welcome To Pahang.. :-)
Jgn lupe pekena kepok leko (keropok lekor) dan sata juga otak².. nyum².. :-)
piyor ikan.. hehehee..

Momma Mia said...

Wah sronok nyer... g cherating. nnti bleh tengok penyu bertelur. ni pun baru tau ttg ni. Dulu kami duduk kat Legend hotel. ok la rate dia.

lily azliyana @ mama zara said...

kite mmg suka cherating sbb tak berapa jauh + pntai die leh tahan cantik. dl pernah stay kat impiana resort. tahun 2007. bilik leh tahanlah design klasik tp resort tu takde lif..=p. dgr kate chalet2 kat kawasan kampung cherating pon not bad. but chalet2 tu sume tkdela swimming pool kan..(target nak try duduk chalet tu nxt year..hehe)

rasenye klu cuti pjg leh jek try terjah dua2 tpt. takdelah jauh mane dr bukit gmbang nak ke cherating tu..=)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Pernah gak stay kat cherating 2 kali. Tapi tak ingat lak namanya. Memang best la, tepi pantai je. Ada balkoni pulak tu... Memang besh...

Yang gambang tu tak pernah lagi pergi. Tapi rasanya better gi cherating la kalau nak releks2 & amik angin...

ApasH said...

personally kalau pantai..cantik lagi pangkor..kat cherating mcm2 hotel ada..swiss garden tu bukan kt cherating rasanye..itu kt pantai beserah di kuantan.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah seronok tu.tempat dating aku kat cherating tu :) tp x penah lak menginap mana2 hotel :)maklomlah dulu praktikal kat sana memang sewa rumah :)

E.L.I.Z.A said...

hurmmm eli tgk kt blog kawan eli, dia p gambang waterpark tu..mmg nampak sgt la best..besar pun besar..rs nya the largest waterpark in mesia for the time being..

choose wisely k ♥

Ely Hasrul said...

beshnye jalan.. next mth xjadik nk g cherating sbb bz sgt.. if anje nk hotel selesa bleh duk kt holliday villa.. price dlm 200 xsilap tp ade 2 pool n beach.. walaupon beach nye xbape besh..tp ok la..kalu g sana sy suka g kuantan mkn kt gerai dpn area pasar mlm, gerai mamak tu sblh petrol stesen shell xsilap, ade sup ayam cicah ngan roti.. slurppp sedapnyeeeee .. ape kata anje naik aje ke kenyir? ade resort baru kt situ.. ewah byk plak cadangan aku..hihi

Fieza79 said...

wahh cm best nya Anje...
tak pnh g cherating so taktau...mana2 pon ok janji mkn angin...

cameron highlands lg best tmpt sejokk..! hehee..

smms said...

anje, cherating tu ok ok la .. kalu nak reaht2 berasama famliy duk tepi pntai ok jugak gambang waterpasrk tu baru bukan xsilap kan ..my fren duk sana dia kata ok sonok ..so kalu dah p cherating tu singgah gambang bole je xjauh pun ..

selamat bercuti ..

zue @ annaleeya said...

cherating pon ok anje... akak tak pnah menginap situ.. tp pnah bwk anak2 gi pantai jerkla... tp kt cherating byk hotel... chalet pon byk... pastu dah dkt dgn kuala kmn... bulih mkn satar, kopok dan otak2 mcm lya ckp tuh...

klu bkt gambang pon ok gak... balqis mesti suka sgt main air.. akak ari tuh pegi satu family dan menginap satu mlm kt apartmen situ.. apartment ok, selesa...

klu ader rzki blhla kita jmpa.. skali dgn lya dan ain... mesti best...

nadja said...

wah best nya.. cantik permandangan cherating kan..

nza said...

pantainya mmg cantik ttp byk yg sensore....hi.hi.hi....

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ain: nak2...kiter nak no tepon ain...pastu leh kiter wat mini gather2 together2 ek

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to wan: tak pe next time leh pi plak k

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mas: harus soh papa tutup mata nanti

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to antugorgon: yup welcome2...tunggu k..

Adlina Husaini said...

wah anje, jelesnyaaa
kita tak de kesempatan nak bercuti lagi nih..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu : kiter pun dah pening nak pilih...soh hubby je yang pilih

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to momma mia: tu la baru nak merasa pi ni...kecok macam nak pi oversea je kan

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to lily : kiter suka yang ada pool sebab balqis suka mandi pool...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to salwa: yup...memang confirm nak pi cherating ni...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eliss: nanti leh la bawak nuha pi sekali

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to apash: kiter dah pernah pi pangkor...tak best la...bosan giler

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eliza: kiter pi cherating la leh relax sikit

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ely: wah banayknyer cadanagn...mesti dah biasa pi cuti2 malaysia ni kan

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to fieza: tak pe lepas ni akak leh pi plak k

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak zue: wah terharunyer dapat jumpa kak zue...leh la kiter gather k...nanti kasitau no tepon leh...email ke damia_nurin@yahoo.com

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to smms: tq dear...memang nak rest & relax ni

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to nadja: nanti kiter pi kiter citer k

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to nza: yup ramai yang kata cantik...tu yang try tu

hajarus said...

selamat bercuti anje ;d

[-suziey-] said...

waaaaa alhamdulillah..murah rezeki..
best gk cherating..gambang pn best gk..hehe..cabut undi la:p

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to hajar: tq dear

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to suziey: kalo leh nak pi dua2...tapi nampak gaya pi cherating dulu la

Ain said...

anje, cuba baca n3 nie

http://tsunamie146.blogspot.com/2010/06/day-1-cheratingthe-legend-resort.html

mas ni baru jer balik bercuti dari cherating last week, ada banyak aktiviti yang dia buat kat situ yang mungkin anje pun boleh cuba...

belek n3 dia yang seterusnya jugak ya....

MamaDamia a.k.a Haiza said...

gi je dua-dua anje...alang2 dah sama jalan tu..maybe sebelum balik kl dari cherating tu leh singgah ke Gambang water park...beshnye nak holiday

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.