Followers

Friday, June 11, 2010

Percutian Kami Ke???Ada Hadiah Menanti

Selamat pagi semua....ada berita gumbira...semalam papa bagitau mama
soh amik cuti 12 & 13 July...
Alhamdulillah rezeki yang dikurniakan dari Allah & kami dimurahkan rezeki
untuk pergi bercuti kali ni....
mula2 mama ingatkan papa ajak balik kampung...
rupenyer2 tu tarikh yang papa dah pilih untuk kami sekuarga bercuti..
kami akan pi bercuti dari 10 July 2010 - 13 July 2010...
kemana destinasi kami pada kali ini???
papa soh mama pilih destinasi...kemana2 pun boleh...
tetapi dalam semenanjung sahaja...
so dengan ini mama nak tanya pendapat kengkawan...any suggestion tempat percutian yang best2 tak???
3 tempat percutian yang dikecualikan disebabkan kami dah pi...
iaitu : Cameron, Pulau Pangkor, Pulau Kapas & PD
sila suggest tempat lain k...
sape leh suggestkan the best destinasi dengan sedikit info mengenai percutian
berkenaan & mama memilih destinasi yang dicadangkan.....
ada hadiah misteri untuk anda....
sebab mama kebuntuan tak tau nak pilih destinasinyer...
harap2 semuanyer berjalan lancar
tanpa sebarang pembatalan percutian yang terpaksa di buat last minute macam pi Pulau Pangkor ari tu...hu...hu...

Percutian Di Pulau Pangkor without Papa

Cameron Highland
PD

  • p/s nanti akan ada GA untuk bulan 7 ni...tunggu pengumuman pemenang contest dulu k...
  • p/s suggestion leh dikomen di entry ni k....bagitau nama hotel& ape yang best kat tempat tu, TQ pada yang sudi bagi suggestion...
  • p/s Kengkawan...papa tak mau pi pulau...baru je tanya tadi...mau pi pantai...tapi tak mau pulau...hu..hu...sebabnyer papa malas nak parking tinggalkan kete...camne ek...nak pi bercuti pun ada syarat2 nak pilih lokasi...mama & balqis pencinta beach tapi papa tak...papa tak suka beach...

18 comments:

Wansteddy Tales said...

baru nak cadangkan anje bercuti ke K.Kinabalu. boleh lepakian kat pulau manukan dan 'snorkeling' woaaaa best...!

wan cadang tmpt dekat2 KL, pergilah genting! tak pon pergi pulau langkawi. sekali sekala rehatkan minda di pulau2 pulak. asyik menghadap kepulauan kereta je kat KL ni kan hehe...

tak pun pergi bukit tinggi. tempat lovey dovey siap ada hiburan utk kanak2 ><

selamat bercuti & beristirehat anje ^^

chekna said...

pe kata g langkawi.. kami pun next week nak g langkawi lagi... mmg rekod, dlm masa 6bln 2 kali g langkawi tuh...
selain byk tempat2 menarik, tempat shopping pun banyak.. lgpun naik air asia murah je skg ni..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

Bukit Gambang Resort City, boleh main air dan affordable :)dan yang penting masih baru..hehehe

http://www.agoda.com/asia/malaysia/kuantan/bukit_gambang_resort_city.html

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Anje..apa kata ajak papa Aqish tu gi Langkawi,serius tau sangat menarik Langkai tu.Boleh ajak papa gi island hoping,boleh tengok burung helang makan ,naik cable car,untuk Aqish tu boleh bawak masuk Underwater world sure dia seronok punya.Banyak lagi aktiviti leh buat kat sana.Yang paling besh boleh shopping dengan harga yang murah.hehehe.Saya yang dah gi Langkawi last month pun terasa cam nak pergi lagi Langkawi tu. :)

[-suziey-] said...

weeee semestinya pulau2..hehe..sbb kt giler beach..xtau la anje giler beach ke x..kalu bkn jenis suka beach xleh pakai la suggestion ni..hehe..
kalu nk p pulau redang ok..dok kt laguna redang..mmg cantik gilerrrrrrr..n yg best trip naik bot xlama..kalu perhentian pn xlama bot dia tp dr airport ke jeti tu amik masa..almost 1 hr..kalu redang dlm 20 minit jek..snorkelling adlh sgt heaven..bole kasi aqish snorkeling:)

kalu pulau tioman best jgk.cantik tp dr jeti nk ke pulau tu amik masa almost 2 jam..so agk buang masa n memenatkan la.tp kalu dok berjaya kalu xsilap bole naik flight mendarat dlm hotel tu..hehe.ouh bestnye bercuti..hikss...

ok kalu xnak beach..bole la pegi bukit gambang..aqish msti sronok sbb dia mcm sunway lagoon..bdk suka main air..

kalu nk shopping g je la langkawi..hehe.anje pn xpnh g langkawi kan..hehe..(sbb xde dlm senarai dikecualikan:D)dok hotel helang best..yg sebelah airport tu..mmg selesa n senang nk bergerak sbb tgh2..

nk soh g sabah kt pn br nk g so xtau la camne..tp yg best manukan islan..cantik giler air..xpn sipadan island..hehee tp nk dlm semenanjung kan..so ouot la..hehe..

ha xpun kan..g a farmosa resort..pn sesuai bw aqish...besela kalu bercuti msti utk kegembiraan ank yg lebih..ank happy kt pn happy..hehe

ni suggestion yg sgt byk sbb excited nk soh anje bercuti..hehe

happy holiday..smga bw balik FM byk2 n buat GA:P

e!ya said...

Try g k'arah timur..leh g pulau perhentian @ p.kapas ker? besh gak kat situ kan..

Ena said...

syoknyerrr..

apa kata p pulau Perhentian pulak.. alaa.. tapi lupa pulak apa nama hotel kat situ.. huhu.. leh search kan!..

tak pun p la Desaru ker...

Momma Mia said...

Anje, 2 tempat ni
1. Langkawi - boleh buat byk aktiviti for mama, papa & Aqish skali.. kalo nk shoping duk la kat town tp kalo nk main pantai bleh duk kat dgn pantai... kene survey awal2 tuk kete sewa... sgt perlu utk bergerak...

2. Farmosa resort.. melaka skrang dah ada macam2...

Selamat berholiday& enjoy!!!

[-suziey-] said...

lor ade syarat tambahan ni..ekeek:D ok kalu xnak paking2 g la cherating..tu tepi jalan..n bole trus ke terengganu lawat t'ganu..best gk..
kalu papa balqis xsuka beach..g la a farmosa..bole g safari..mmg best..water world dia pn best..ade gk beach even tiruan..klu papanya xsuka soh dia main bende lain..hahhaa,,

xpun g la cameron or bukit tinggi..tpt2 sejuk utk relax2..ape yg penting kena tau la tujuan nk holiday ni..nk restkan minda atau nk buat aktiviti..kalu nk rest2 je g la tpt sejuk2 best..cameron/genting/bukit tinggi..relaxing n cool..kalu genting byk abis duit sbb masuk nk main theme park tu..klau takat dok hotel xbest sbb hotel dia bkn utk lepak lama2..takat utk tidur je.hehe..klau cameron best gk..g ladang teh...tgk stoberi..pastu balik singgah air terjun lata ape tah kt kuantan tu..hehe..kalu bukit tinggi cantik gk..

kalu nk jln jauh sket g la penang..bole naik bukit bendera..g batu feringi (eh tu beach jgk..hehe)..

zue @ annaleeya said...

alamak!!! tak suka beach eh... klu cmtuh pegi melaka... utk bdk cam balqis ape kata gi bkt gambang resort... akak dah bwk anak2 gi... bdk2 suka sgt... tentu balqis pon suka... pastuh bulih round2 bdr kuantan... pegi pantai Teluk Cempedak... dan mkn ikan bakar kt Tg Lumpur...

Ely Hasrul said...

cherating anje, insya allah kitorg akan ke sana lagik next mth. suggest ke situ sbb dekat kt pantai senang papa nk parking hihi, mkn pon senang bleh mkn kt kuantan, temerloh atau pon naik ke terengganu terus ewah. hotel pilihan, sy penah duduk kt holiday villa kat cherating & hyatt regency kat telok cempedak. holiday villa mmg seronok sbb besar, harga berpatutan, 2 pools & bleh lari2 terus ke pantai..

Jantan Keparat said...

rantau panjang....

leh mmbeli belah...

x pun...

langkawi...
heheheheh

mamarifqy said...

I vote d Langkawi !yeahhhh

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

apa kata Lotus Desaru...tak jauh sgt dari KL...pas tu macam2 xtvt boleh buat kat situ...dari yg kecik sampai ke dewasa...mesti balqish, papa n mama gumbira...

lagipun ader water theme park..ader pantai..ader swiming pool...harga makanan pun tak mahal sgt...rasa2 kalau nak ekstrem boleh jer ajak balqish main jetski..

kalau nak memorable...apa lagi photoshoot lah kan...suasana yg cantik...pendek kata macam2 ader lah kat Lotus Desaru..

ayu ader bawak balik pamplet dia...nanti ayu bagitau apa lagi yg best kat desaru yer..

maslinamansor said...

Pantai merdeka, kedah...

Dah banyak facilities kat sana... :)

~farah~ said...

meh dtg penang meh :)
1. leh mandi manda kat batu feringgi, makan laksa yg sedap dn rojak buah yg enak...
2. pas shopping kat gurney mall, jalan2 time mlm kt gurney drive leh pekena pasembor yg femes:)
3. nk mkn mee sorong yg sedap, boleh ke padang kota dan nikmati coconut shake.sedappp :)
4. boleh pegi toy museum di tanjung bunga.
5. kalau pegi malam minggu kat batu feringgi ada nite market yg happening sgt..
6. kalau teringin ikan bakar, boleh singgah kat ikan bakar hammer area queensbay, atau pun medan ikan bakar batu uban, memang marvellous! :)
7. hotel hard rock bg saya hotel paling best kt ctu, ada pool dan dekat dgn pantai :)

byk cite psl mkn je kan..hihi.

MamaDamia a.k.a Haiza said...

kalau takmmo tinggal kete...gi cherating je la..sambil2 tu bleh gak singgah2 kat gambang city tu...

nza said...

apa kt g P.Redang....best....

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.