Followers

Thursday, June 24, 2010

Semoga Menjadi Anak Yang Solehah...

Sowy gambo tak berapa clear sangat...
ni time balqis solat Maghrib ari tu...
tiap kali mama pakai telekung...anak dara ni mesti cepat2 amik tudungnyer
then pastu nak "bayang mean sembahyang" katanyer...
bila mama mengaji lagi kelako...sebabnyer mama mengaji
yang balqis dok depan mama sibuk menyanyi...
balqis ingat mama tengah menghafal lirik lagu gamaknyer...
ape2 je la anak mama ni...
yang baik harus menjadi ikutan kan...
kita sebagai Ibu Bapa harus menjadi contoh yang terbaik untuk anak2...

Alhamdulillah sekarang ni balqis dah tau ape tu sembahyang...

ni cara balqis sembahyang k..ikut je gerak geri mama...time ni mama dah lepas solat dok peratikan anak dara ni baru nak solat...kalo solat sejadah mesti nak depan k...tak mau belakang..

tengok la gaya pakai tudungnyer tu...asal boley k...
main saruk jer...tunduk bangun tunduk bangun, baca doa pastu habis la solatnyer...
mama sentiasa doakan balqis menjadi anak yang solehah
sentiasa mentaati Allah & Ibu Bapa....
mama dah plan dgn papa...balqis umur 5 tahun kami nak pi hantar balqis
ke TASKA ISLAM...nak bagi balqis mendalami ilmu agama dulu...
pastu baru ingat nak pi hantar Smart Reader @ Kumon...

  • p/s setiap ibu bapa nak yang terbaik untuk anak2 mereka...namun kita hanya merancang Allah juga yang menentukan segalanya...yang penting kita usaha dulu then baru berserah...itu pegangan mama...

24 comments:

nza said...

insyallah mudahan balqis menyejukkn hati org2 sekelilingnya...amin....

smms said...

alhadulilah sejuk perut ibu ngandungkan ..

wah dah tukar backgroud ..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak nza: Amin kak...semoga yang di doakan oleh akak termakbul

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to smms: tq dear....samalah untuk QK sekali k

~Siti Hajar~ said...

Alhamdullilah smga Balqish jadi anak yg soleh..

sama la dgn anak akak tu, kalu kita syang, dia pun akan ikut serta..

LYaFRINA said...

cumeii..
sama la mcm asya..kalo time smbhyang msti nk join skali.. tp lucu kdg2.. sbb smpai terlentang..
kalo time ngaji tu, dh boleh la alif , ba , tha..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

pandainya aqish solat ! :)

mamamiera said...

anje,sejuk ati kan tgk ank makin beso makin bijak.. baguih lah dah buat plan utk aqish.. i/allah aqish jd budak yg bijak besar nnti..

anje nk tau.. akk ni online kat surau tpt akk kje.. hehee.. sanggup usung lappy ke opis.. berat tu.. tp akk online time lunch jer.. =)

ibu_Arifa said...

Amin..sejuk perut tgk macam ni kan.. pandai Aqish :)

mas said...

wah comel balqis....

mmm..suma nk anak yg soleh & solehah...
aman & tenang je tgk kanak2 ini...

mummy_ayu said...

alahai..so cute..minta minta sampai besar la ye..amin!

Ena said...

Mudah2an kan anje.. moga qish jad anak yg solehah.. :)

mamalieyna said...

Amin...Insyaallah doa ibubapa dimakbulkan Allah..

*syokkan tengok diorang camtu, ayep pun dh pndai skrg bab nk solat ni, siap tgn kt perut tu..kiut jer..hehe..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to lya: tol tu..terhibur tengok cara anak2 ni kan...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to siti hajar: semoga dah besaq menjadi insan yang berguna

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eliss: ngikut jejak mama & papanyer...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak zai...wah bagus la kak zai ni...cayok2 blogger tegar namanyer ni...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to min: semoga samapi dewasa camni kan

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mas: tol tu dear

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu: amin...semoga termakbul semua doa k

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak ena: amin kak...semoga anak2 kiter semua menjadi insan yang berguna

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak ina: amin..semoga yang didoakan termakbul

Fieza79 said...

sntiasa nak yg tbaik utk anak2 kita...hope Balqis menjadi ank yg baik dan solehah..!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ibu bapa mana tak nak yg terbaekkk utk anak2...cuma kita sebagai ibu bapa kena pilih yg terbaekkk juga untuknya..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.