Followers

Tuesday, June 1, 2010

Sowy Papa Terkoyak la...

Citer ni berlaku pada minggu lepas...
biasa la time pagi2 isteri la paling sibuk sekali kan..
nak kemas barang balqis, nak gsok baju & suar papa, baju mama lagik...
dek kerana sibuk dua tangan menjadi banyak tangan nak wat keje...
makanyer perkara dibawah ni pun berlaku....
runtin pagi2 mama gosokkan baju + suar papa...
stail papa ni tak leh gosok awal2...tiap2 pagi papa akan pilih baju mana papa nak pakai
then mama gosokkan...cam biasa mama on kan suis iron..
sementara nak tunggu iron panas mama pi basuh botol susu balqis...
then after that mama nak iron baju balik...
tak sedar yang suhu iron tu terlalu tinggi....
lepas mama letak jerk kat baju papa terus jadik cam gambo kat bawah ni...

oh my god...mama dah TERrosakkan baju papa ni...
habislah...baju Bonia papa ni...mama beli time Father's Day tahun lepas...then akhirnyer mama yang rosakkan balik baju papa ni....

pastu dah jadik lagu ni mama sorok baju papa tu kat hujung sekali dalam almari baju papa...pastu mama siap cakap lagik kat papa "abang nanti kiter beli baju keje abang yang baru ek"...papa cam pelik jerk.."eh bukan ke dah banyak"...pastu mama cakap " saje je ganti yang lama tu"...walhal nak gantikan yang dh terkoyak tu...

kejadian tu dapat mama sembunyikan...tapi sayangnyer bertahan selama 4 hari jerk...weekend ari tu papa carik baju kemeja jalan2 papa...then geledah punyer geledah....kantoi papa jumpa baju yang mama koyakkan tu....ape lagik....

papa pun bertanya : "o....patut la soh beli baju baru ye, dah koyakkan baju abang ek..."

Mama jawab: " ops...kantoi la pulak...sowy la abang...ari tu nak cepat terkoyak plak sebab suhu iron terlampau panas"

papa berkata: "dah koyak leh sorok plak ek...nape tak buangkan aje....kan dah kantoi...kalo buang confirm2 abang tak tau"...

mama jawab: " memang nak buang tapi terlupa plak..."

then papa gelakkan jerk....

sebabnyer selalu kat rumah papa yang buang sampah...mama tak pernah pi buang, kalo mama letak kat dalam tong sampah tu for sure la papa nampak kan....tapi dek kerana mama terlupa akhirnyer terkantoi la jugak....

tula kata orang " sepandai2 tupai melompat akhirnyer jatuh ketanak juga"....nge...nge....

p/s rasa nak tergelak jerk biler kenang balik citer ni...main sembunyi2 yang tak menjadi

38 comments:

LYaFRINA said...

hehehheeh..
pandai yer..
siap sorok2 tu.. tringat n3 y dulu.. y anje sorok baju balqish tu.. hehehhe..
last2 kantoi.

♥MAMA♥ said...

mmg lucu ler anje ni,btul la tu pengajaran sgt tu,hihiii..k.da plak mmg jenis x brani nk sorok2 kesalahn, kalu awal2 dh buat salah mmg konpem kena terus bgtau awal2,better kena marah time tu gak..sbbnyer??...sbb papa mmg jenis cool n susah nk marah org,tu yg buat k.da x sampai ati kalu buat salah,rasa kite plak yg 10kali salah,kekeke

kinna said...

hehe..mujur dah 'bodek' awal2..tak pernah lg rosakkan kemeja husband..iron pon jarang2.. :p

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to lya : wah ingat lagik entry tu ek...bagus la daya ingatan lya ni

zue @ annaleeya said...

hahaha.... tulah sorok lagi.. kantoi gak tuh...
klakarla anje nih...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak da : hu..hu...first time sorok kesalahan sebab takut hubby merajuk...tapi tup2 hubby gelakkan plak...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kinna : nak wat camne dah terkantoi...nge...nge...

wan sujaihah said...

hahha..ooo pandai sork tangan ek...aduhh kantoi la plak...saya dulu memang baju husband aron sdn..tapi skang hantar dobi...tak larat dah wehhhh...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ahaks..akhirnyer kantoi gak..
Sayanglah baju tuh.. :)

fazilzura said...

makin sorok , makin kantoi ..
heheheh

nieda said...

hehe kelakar..kalau nida sure terus ckp kt hubby kalau jadi mcm ni,takpe nanti boleh ganti cuma syg lah sbb bonia..brand tu mahal

nza said...

alahai trkantoi akhirnya...hi.hi.hi...

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe... kiter pun pernah jadi camtu gak. Ter'rosak'kan baju kemeja yg kiter bagi hadiah sempena besday hubby...

tu la, jangan sorok2 camtu... kan dah kantoi... hehe

Rizziela said...

Biasanya saya buat macam ni..

letak dlm plastik kecik or plastik merah tu..ikan kuat2..campurlah dengan plastik sampah..sure dia tak perasan punya :D

Nurshahfamily said...

HIKHIKHIK.... LUCU LA ANJE NIE.... NAK SOROK TERKANTOI PULAK ... NASIB LA HUBBY JENIS GI KEJE PAKAI T-SHIRT JE... TAK YAH GOSOK HAHAHAHA

Ain said...

sayangnyaa....huhuhu...

kalau ain mesti terus cakap kat hubby sbb takut dia marah bila rahsia terbongkar.....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

EKEKEKEK...macam2 lah anje ni...tak pe2...boleh buat modal beli baju baru father's day nanti...

INTANKUTERPILIH said...

ekekeke...kan dah terkantoi...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak zue : ha...ha...terkantoi la pulak kan

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to wan : tu la memnag malas nak gosok ni...tapi my hubby tak suka hantar dobi...nak wat camne

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to fazilzura: terkantoi sudah

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to lily : tu la sayang giler tapi dah nak jadik kan...hu...hu...bukan nak salahkan diri sendiri

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to nieda: hu..hu..mula2 takut nak habaq sebab takut kena marah alih2 kantoi kena gelakkan pulak

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak nza: nak wat camne dah terkantoi...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to salwa: hu..hu..ingatkan nak buang terus tapi dek kerana terlupa akhirnyer terkantoi la pulak

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to rieziela: hu..hu..tak terpikir plak...al masalahnyer dah terlupe nak buang

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to nur : hu...hu...dah terkantoi siap kena gelakkan lagik

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ain : hu..hu...tak nak lukakan hati dengan mengoyakkan baju tu....tapi akhirnyer kena gelak plak

[-suziey-] said...

hahahahh lawak la anje oiiii..sabo je la..klau kita xleh la nk sorok2..hehe..kena gk terus terang..tp kecut gk la..hhahaha:p

smms said...

owh dah buat pndai cover ek nak beli baju baru ..hi
tips nak syer ni : nak kurangkan kelam kabut pagi siapkan suma kije mlm b4 tido ..siapkan paking baju ank n iron baju suma mlm ..bila pagi bgn siapkan diri kita je atlist kalu terlajak xdela lgi lmbt kan ..
sharing is caring ..

firahadifa said...

org laki nie mmg , sah tak hingat kalau baju tu da tak de , or da hilang ke or itu baju dia..kalau kite . da 1 bilik selongkar.. kekeke

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu : hu..hu...tol tu harap2 pasni tak koyak lagik la kan

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to intan : terkantoi sudah

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to suziey: kiter takut hubby tecik ati sebba kiter yang beli pastu kita yang kasik rosak...tapi last2 kantoi gak

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to smms: cover punyer pasal last2 terkantoi gak

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to firahafida: tol tu...abju anak kalo kiter beli yang baru pun kengkadang hubby tak perasan

MamaDamia a.k.a Haiza said...

ekeke kan dah kantoi...nasib hubby anje sporting...siap leh gelakkan lagi ek...takpe nanti fathers day bleh belikan yang baru tuk dia

adda said...

huhuu.. sesunggguhnya malang itu tak berbau. bau hangit ada sket kot ekkekeke

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.