Followers

Monday, June 21, 2010

Weekend Kami....Penat2

Selamat pagi semua...ari ni mama bz sikit..
tapi curik2 masa gak nak update blog mama...
alhambulillah rezeki dari Allah duit Nuffnang mama dah semakin berbunga2...
ari ni nak citer tentang weekend kami yang padat dengan aktiviti...
banayk gambo nak upload...tapi ikut turn k...
Sabtu ari tu mama pi kedai beli nasi lemak dengan balqis..
cam biasa la kalo pi kedai tak singgah taman mesti tak sah punyer
anak dara ni memang kuat main sekarang...
bangun2 pagi2 gagahkan diri pi joging kat taman...
so mama pun layankan aje la janji anak dara mama ni happy k

balqis suka main pijak2 batu ni k...ni pun merupakan salah satu senaman
mama pijak batu ni sampai sakit2 kaki...balqis laju je pijak batu tu..

siap cakap...tak sakit pun mama...batu tajam...jadila kami dapat xcesize kaki...

dah bahis excersize kaki cam biasa main la pulak...dok naik papa gelungsor...
tapi balqis ni penakut sikit main menan ni al-maklumlah berjiwa lembut...so main pun tak nak ganas2 k...macam2 memek muka dibuatnyer
cuba tengok biler sampai je kat lubang gelungsor tu balqis mesti merangkak..sebabnyer balqis takut lubang2 tu...dibalqis kata "nanti jatuh la mama"...
hye anak dara ni...dia punyer stail kalo ramai sangat orang main menan yang balqis main..
mesti dia tak suka...ingat macam papanyer yang beli menan tu...so orang len tak leh main
pernah sekali balqish sound ala2 gengster kat sorang budak "cibok je atang cini...pi cana...ebok je"...wah tak padan denagn badan yang tecik molek tu leh sound orang k...

  • p/s ni baru aktiviti pagi...lom lagi aktiviti seterusnye....hu...hu...memang penat giler k

36 comments:

Fieza79 said...

suke Blaqis dpt men sensorang kt playground...abis dikonker eyy..?
takda sape kat situ sumer dh cabut larik ke takotkan Balqis..? hehee..

Adlina Husaini said...

ayang, kat umah mak ina ada pasang batu2 exercise ni tapi doktor penah bgtau kat mak ina, jgn bagi bebudak kecil pijak2 atas batu exercise ni, tak elok lagi utk organ dalaman diorang

wallahua'lam

emy/mamasuri said...

sonok g playground pepagi kan..
takde orang...

MaMa3H said...

sukanya balqis...kalau ada adik boleh wat teman...:)

maslinamansor said...

amboi, garang nya anak dara nie... :)

zue @ annaleeya said...

wahhh... berani balqis sound2 org yer??? heheh..

Izan Ishak said...

hi anje... rilek je balqis pijak batu tu ye~ kalau kita ni mmg dah sakit2 dah

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to fieza: pagi2 tak ramai budak2 tu yang dia sonot no dok main tu

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to emy : ya ya ya..kalo petang confirm ramai orang

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to adlina : ye ker...tak tau plak..tapi tu first time balqis pijak batu tu...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mama3H : tol tu...tunggu adeq nyer nanti k

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mas: yup memang garang gitu...tak padan dgn badannyer yang tecik

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak zue : yup...tak disangka2 k

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to izan: badan dia ringan tu yang dia tak rasa sakit langsung

eima said...

anak aku pun penakut juga ... gayat gamaknye ...
aku pun penah juga nk suond org tak bg org main sama ... tp aku sound die balik ...
sayang kite tak bleh main sorg² kena kongsi²... tak baik .... main sama² ye ..kesian abg/adek/kakak tuh .... jgn cam ni ye sayang ..anak mama baik kan ....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

budak2 memang pantang nampak playground kan...ader jer nak menyinggah..

Ain said...

pagi2 memang best kalau dapat gi taman, udara sejuk dan segar kan....

selamba jer aqish pijak batu2 tue, tak sakit ke kaki tu sayang?

Suhana Shahril said...

Mgkn Ana terlewat perasan..dulu Anje panggil Aqish kan kat anak? Skrg dah panggil Balqish.Betulkan kalo tersilap.

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eima : al masalahnyer kengkadang budak2 len suka no dok ngaco balqis main...dok follow anak dara ni...tu yang dia marah tu

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu : yup tak sah kalo tak singgah k

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ain : tak sakit katanye...ye la badan ringan...balqis memang tiap2 ari ajak pi taman

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to suhana: tol tu...dulu aqish ...la ni balqis .lagi sedapkan sesedap maknanyer

[-suziey-] said...

umangaih..ganas nya balqis sound budak tu..hiks..kena tulis nama balqis la kt playground tu:p

mane nasi lemak nya?ekekek:D

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to suziey: memang ganas sebab kengkadang tu bebudak len suka no dok ngaco anak dara ni...tu yang dia marah tu...nasi lemak ada kat tepi papan gelongsur tu...

my.mastura said...

sungguh kiut part yg balqis takut2 lalu kt lubang2 tu...hehhehe...

Mimie Fazira said...

tak sakit ke kaki tu balqis ... acik mimie tak boleh laaaa ... sakitttt ... hehehe

Momma Mia said...

macam2 gaya cutie pie Aqish niih. Pandai betul berposing... geram laaa... hihi sound ala gengster?? huhu... kecik2 cili padi Aqish nih

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mas: anak dara ni memang penakut...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to acik mimie: tak sakit pun...suka lagik ada

my.mastura said...

ooppss...lupa lak nk ckp..

yg batu2 tajam tu, kalau pijak, sakit, maknanyer kita ada penyakit...penyakit apa, x tau la..sendi ke..lemah2 badan ke..mcm2...

kalau x sakit tu, makna nye mmg x der apa2..aqish kan budak lg..alhamdulillah x der penyakit..kita yg mak2 ni je, pijak sikit je sakit :P

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to momma mia: ye...badan je tecik tapi berani tu...

Suhana Shahril said...

Bagus lah Anje. Sebab nama anak dah sedap,makna pun dah elok. Nama ratu Balqis di zaman Nabi Sulaiman.Ratu di hati mama dan ayah nye..kekek...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mas: ye ker...alamak kena wat check up ni

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to su: tol tu su...that why tukar nama panggilannyer...tq dear

mummy_ayu said...

wah seronok nya balqis main kat playground..lama tak bawak ian & iris ke playgorund...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu : yup memang sonot...tak hengat punyer

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.