Followers

Thursday, July 8, 2010

***Kehadapan Cik GUEST a.k.a ANON Yang Dikasihi....***

Selamat pagi...runtin macam biasa...awal2 pagi mama bukak Blog
check akaun Nuffnang & bukak email yahoo....
tup2 tetiba kuar pulak seorang yang tidak dikenali berkata2:
"betul ke iklan Nuffnang U mencecah RM50 satu iklan?macam tak percaya je..
atau U saje je cakap macam tu...sedangkan blog u tak sepopular mana pun, kalo betul nape nak tunjukkan lah buktinyer"
~ ni semua mesti pasal kes entry mama semalam kan Klik SINI ~
  • ok mama nak jawab la persoalan Cik Guest a.k.a Anon:
Semua yang mama dapat ni betul, tak tipu pun @ bukan saje2 nak mengada2kan citer
sebab nak bagi laku entry mama ni...tapi nak bagi semangat kat kengkawan baru yang tak tau ape tu Nuffnang & nak bagi yang leh lebih berusaha untuk menambah RM dalam akaun Nuffnang masing2...
bukan niat riak...mama just nak share kegumbiraan je..
semua yang mama dapat ni pun berkat kengkawan blogger yang selalu jengah blog mama
cara mama kongsi kegumbiraan ni dengan mengadakan contest & GA
untuk kengkawan blogger yang dikasihi semua...
mama malas la nak bising2 nak gaduh2 nak marah2...tak de gunanya..
rezeki masing2 kan...mama pun tak pernah dengki dengan ape yang orang len dapat &
ada orang yang dapat lebih banyak lagik dari mama tau..
mama punyer ni just ciput je...tapi gumbira la sebab mama blogger yang tak setegar
blogger lain kat luar sana tu...so ni mama nak kasitau kat Cik Anon tu
yang memang betul, benar & tulen akaun Nuffnang mama pernah mencecah RM50 untuk satu iklan..nanti kalo dah dapat cheque nak mama tunjukkan jugak ke jumlah amaun nyer???

segelintir iklan je mama paparkan k....

ari ni dapat tender iklan lagi...semalam tiga, ari ni dah jadi 4...
syukur Alhamdulillah & terima kasih atas sokongan kengkawan
  • p/s salah ke ek kalo kiter paparkan jumlan akaun kiter ni kat blog???kalo salah mama paparkan buat semnetara waktu after that mama nak delete entry ni k...
  • p/s ade je nak komen ek...tak pe la think positive...tak semua orang suka blog kiter & suka entry yang kita paparkan...mesti ada rasa cemburukan...semoga segalanya terjawab k..
  • p/s kata2 dari Cik ANON mama tak publish k...just simpan je untuk tatapan mama tiap2 hari...

71 comments:

idah @mama izzya said...

sabarla anje oii..ermm biasala tu..lumrah kehidupan manusia yg x senang ati bila melihat kejayaan org..
jadikan mende yg -ve tu sbg pegangan utk kiter terus maju...

maslinamansor said...

tahan mata jer la anje... nak buat camna. Semua orang bukan sama perangainya... :)

Farra Dhelina said...

sabr lah anje ye.bkn mudah nak memuaskan ht semua org.. just ignore adlah jln terbaik..

atty's said...

SALAM ANJE..BIOR JE LAH ORG NAK KATA APA ANJE..JANJI KITA MASYUK..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to idah : tu la...nak wat camne..ade je yang dengki kan...kita sabo ni...tu yang tak marah2 tu

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mas: tol tu...tq dear

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak atty : ye kite ngaku kita tak sepopular mana pun...tak pe la mungkin anon tu popular kot

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to farra: tq dear...hye ade je yang tak kena kan...sib baik keputusan contest ari tu tak de sape plak yang pertikaikan...

MaMa3H said...

anje...sabo jerlah....tu belum lagi dpt ribu riban...manusia mmg xleh tgk org lain senang sikitkan.....

ada award utk anje..sila amik ok...

mummy_ayu said...

sabar jer anje..dengki & jelous la tu...tul kata farra..ignore je...

mamalieyna said...

takpe anje..silalah abaikan jer..yg pasti kak ina pecaya! benda2 cenggitu sgtlah tidak mustahil utk berlaku..^_^..kalau ada yang tak caya gak, meh jumpa anje kt opis, anje tlg bukakkan akaun, tunjuk depan mata..hehe..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mama3h: ya ya ya...tol tu...kita dapat ciput je...saje nak kongsi citer dgn kengkawan...alih2 ada plak yang dengki...hu..hu...

♥MAMA♥ said...

alahaiii penat tul nk melayan cik anon2 ni,sabo je la anje,benda2 gni mmg susah nk stop kn,lumrah manusia,ada2 je PHD terlebih ni

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak ina: ya...kiter pernah bukak akaun nuff kiter depan kak ina kan...percaya kan kiter tak tipu...semua tu benar...tak pe la..biar ape orang nak kata janji duit tu kiter yang punyer

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu : maybe kot...tak paham la kengkawan sifat orang len ni kan...kita tak buat orang...tapi orang sellau wat kat kiter tau...

♥ sYiLaSyiRa ♥ said...

Knapa mesti ader yg xpuas ati. yg penting blog anje ni bg buka mata sy tentang nuffnang. klo xsure sy xtau pa2 ttg nuffnang ni....pedulikan mereka-mereka yg kurang berpuas ati

Fieza79 said...

abaikan je kata cik anon tu...biyase la tu da pasaan hasad dengki...takpe ngan kita dengki ngan owg dh...sm2 la kita support geng2 blogger kan...?

mmg blog anje femes pa...

emma said...

biasala anje... hati org x semua sama... itu semua jeles jer.. lantakkan aje..hehehe.. yang penting, kite tau apa yang kite buatkan...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak fieza: tq kak...tu la ade je yang jeles kan...salah ke kita wat entry tu...langsung tak paham

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to syilasyira:tq dear, tu la kita nak share maklumat & nak bakar semangat kengkawan...alih2 ada plka yang mempertikaikan pulak....

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to emma: tu la..kita tak marah sangat haq tu kita letak tajuk yang manis je "kehadapan anon yang dikasihi"...hu..hu...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak da; tol tu kak...saya wat entry ni sebab nak bagi penjelasan je...

Bai said...

wau banyaknya.pelik gak saya lagi tak naik2 hahaha. dah setahun rasanya. bagi tips skit kak :D.

LYaFRINA said...

ishhh.. saperla cik anon tu.. x baik g2.. xkan la kita nk tipu2kan.. saper kata blog anje ni x popular?? agaknya dia duk d kelompok org lain..

lya naik smgt tau lps tgk n3 anje kelmarin..mknanya bblog x mbuang masa n merugikan..malah blh bg pndapatan smpingan... ttp dgn usaha kn???

Ummi Eisya said...

dah namanya manusia..memang macam tula..rambut sama hitam,hati lain2..sabar je mama balqish..rasanya itu lebih baik..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to bai: ok nanti akak share tips k...tunggu masa yang terluang k..

fiza said...

Biasa la tue Anjer.. Manusia ni mmg sejakazali suka tak puas hati kat org lain. Kalu dia nak usaha jer la kan ni tk nak ngata2 org lak kan..tak per teruskan usaha anje k..ramai blogger2 lain yang support anjer k

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to fara: nak wat camne...orang ingat kiter menipu kan...macam2 hal la...memnag kiter sabo je la ni menangkis kata2 dari anon tu

yantz-yeem said...

tu la...salah satu aku mls nak wat c-box nie...x tggalkan jejak kat c-box dia tggalkan jejak kat komen...mmm manusia punyer pangai mmg camnie...xpe duit ko yg dpt..bukan dia pown..ko wat dek je..bior dia PANAS!!!

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to lya: tq dear, nak wat camne orang tak suka entry kat blog kita...kiter sedar blog kiter tak pemes sangat pun...hu..hu...tapi semua tu dari usaha kita & sokongan dari kengkawan jugak kan...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to fiza: tq dear, kiter tak amik port sangat...tak de la rasa marah sangat...just nak bagi penjelasan je

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

pedulikan CIK or ENCIK anon yg tak berani tunjuk diri tu!

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to yantz: tol tu yantz...yang paling sakit ati kalo kat chat box tu...dah la tak leh nak delete komen tu...tapi kalo dia komen kat entry sekurang2 nyer kita leh nyak kan komen dia tu...sebab kena moderate dulu komen tu...hu..hu..tak pe la dah biasa la denagn kedatangan anon ni...hu..hu..

SyidaGorjes said...

itu komen daripada seorang yg jeles.dunia ni tak lengkap kalau takde orang yg mcm ni.sabar je la anje...

ummiaqeef said...

huhu..dia dengki kot tgk anje punye earning byk...hihi

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to fiza: ya...anon yang tak berani nak tonjolkan diri...sib baik contest ari tu tak de sape yang komen..hu..hu...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to syida: yup tak meriah gak kalo tak de anon ni...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to roxy : ntah la...maybe kot...rezeki masing2 kan..

Izan Ishak said...

anje...abaikan je lah org macam tu. rezki masing2 kan. yg penting kami semua mmg suka blog anje!

Ain said...

pedulikan anon tu anje....

mungkin dia jeles sebab dia tak pernah dapat sebanyak tue....

Huda said...

sabarla..x usah dilayan org2 cenggini..ade je yg dengki n jeles..sabar yer..

Wansteddy Tales said...

orang berjaya... dengki
orang murah rezeki.... dengki
orang ramai kawan... dengki

apa nak jadilah manusia zmn sekarang? suka tgk musibah kena kat sesama manusia pastu tepuk2 tgn happy tgk kesusahan org lain?

susah org cmni. toksah layan la anje. tp kalu kena kat wan, hangin jugak diriku haih...

Softtouch [Hanim] said...

jgnlah pedulikan anon tu...sy kagum ngan mama sbb dpt byk iklan nuffnang pastu rajin jer buat contest n GA..
blog kitakan suka ati kita mama..sabar yer..

~Siti Hajar~ said...

perkara2 mcm 2 abaikanlah Anje yer, jgn layan or rs sakit ati, biarkan aje...

teruskan bg semangat kat sahabat2 blogger cam kami ni ok..

zue @ annaleeya said...

pedulikkan jer anje... mgkin cik anon tuh jeles sbb tak pnah dpt 50 hengget...
yg penting akak tmpang hepy la kt anje, sbb akak pon tak pnah dpt smp 50 hengget tuh... huhuhu!!!!

[-suziey-] said...

anje..jmpt2 la slalu si cik anon tu..lg glemer blog anje..eeee geram je...

Mummy Zara Sofea said...

rezeki rezeki...bestnyeee

Ena said...

murahnya rezeki anje nie.. tak pe la abaikan org yg dok dengki tu.. moga anje terus dimurahkan ezeki la yeh.. ;)

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to iza: tq dear...terharunyer

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to huda: tq dear...dah separuh sabar ni..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ain: tq dear...maybe kot

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to hanim: tq dear...wah terharunyer..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to wan: memng tak kosa nak layan just nak bagi peneranagn je...hu..hu..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to akk hajar: tq kak...saya terharu sangat2

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak zue: tq kak...terharu sokongan kengkawan semua...saya dah besa dgn anon2 ni

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to suziey: hu..hu..kalo jemput nanti berdas2 dia kutok2 nanti kitak plak yang sakit hati plak...cam suziey punyer ari tu kan...glamour u

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mummy zara: tq dear

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak ena: amin kak...semoga makin murah rezeki saya k..

nieda said...

tak salah langsung..biasalah anje manusia ni penuh dgn hasad dengki..nieda suka jer entry psl nuffnang, bagi semangat kt kengkawan lain kan..

mama zharfan said...

we cannot please everyone..biarlah org2 yg jeles tu..
anyway, me suka nyer tgk income anje tu...tak tau la bila me akan sampai thp tu :p

mama rifQy said...

Lorr..ape da!!
Glamor ape Mama Aqish nih!!kalau xpopular..xkan la sampai 700+++ ade followerrr!! ye xxx!!

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to nieda: tq dear, kita dah biasa kena kutok dgn anon ni

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to suzie: tak pe nanti lama2 u punyer akaun pun akan bertambah k

eima said...

ala biar la ... anon tuh dengki ...
blog die tak pemes ....
nunang tak mashuk ....
biar kan die ...


aku tag ko
http://eima-contest.blogspot.com/2010/07/mikas-1st-birthday-giveaway.html

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mama rifqy: tak de se glamour mana pun...bukan semua follow citer2 kiter ni

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eima: itu orang dengkai kot sama gua...hu..hu..nak wat camne...teruima je la

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

apa salahnya cik anon ni guna nama betul2...tak puas hati kita leh slow talk...nak tgk bukti kita leh send email kan kan....hurm...macam2..

ayu pun dah pernah kena...kalau tulis apa2 kejayaan atau barang atau percutian, mulalah cakap kita menunjuk...sabar jer lah..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu : ntah la...langsung tak paham dgn orang sekarang ni kan...

mamarifqy said...

I SUKE APE bace kisah mama Aqish nih!
honestly..eveytime bukak tenet..mst wajib buke page MamaAqish ini!hahhahha

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mamarifqy: ye ker???tq dear..terharu gitu

mama rifQy said...

iyee..honestLy..xtipu!
hehehe..suke tgk cter2 yang diupdate!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.