Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Thursday, July 29, 2010

.: HOT Chit Chat ~ Kongsi Citer Pasal ~ Hadiah Contest :.



Selamat petang semua. Ari ni mama nak berkongsi citer pasal hadiah contest. Wah mama suka wat HOT topik ek....ok kisah nyer begini...lunch tadi mama jenjalan kat blog kengkawan semua...sambil2 blogwalking tetiba mama terpana dengan satu blog ni...tak yah mention k bukan nak aibkan sape2 pun just nak minta pendapat & kot2 ada sape2 kat luar sana nak luahkan perasaan jugak, mana lah tau kot2 menghadapi masalah yang sama....


  • Untuk makluman semua, bukan satu blog je yang bercerita pasal ISU ni tapi ada gak segelintir yang meluahkan rasa KECEWA....citer2 punyer citer kengkawan dapat tangkap tak ape point yang mama nak cakap ni???

Ok la citernya camni...sejak akhir2 ni Contest & GA tumbuh cam cendawan...ramai dikalangan blogger bersaing untuk wat Contest & GA masing2....namun disebalik itu ada jugak di kalangan peserta yang telah menang CONTEST & GA yang dianjurkan telah merasa SEDIKIT KECEWA dengan HADIAH yang diberikan AGAK LEWAT @ LANGSUNG tak bagi...


  • Ada jugak yang menang banyak CONTEST & GA tapi hadiah tak sampai2 ke tangan pemenang walaupun CONTEST & GA telahpun lama TAMAT.Tak tau ape masalahnyer adakah penganjur TERLUPA @ SENGAJA LUPA untuk kirimkan hadiah berkenaan.Tak best la camtu kan...penat2 Blogger join CONTEST & GA tapi hadiah yang diwar2 & dijanjikan tidak dikirim. Semua tau join contest & GA ni tak de kena bayar...tapi Kata Mesti dikotakan....nanti jangan kerana dek HABIT penganjur yang janji tinggal janji ramai blogger yang SERIK nak join Contest & GA lagik...


  • Pada pendapat mama la:
Kalo lambat nak poskan hadiah at least mention kat pemenang & blog penganjur...jadi tak de la mereka tertunggu2...kalo leh bagitau ape hadiah yang bakal diterima oleh pemenang...


  • p/s ni pendapat mama...ape pendapat kengkawan???
  • p/s ada sape2 yang menang contest tapi hadiah tak dpat lagik ke???hadiah untuk contest mama ari tu semua mama dah post k....

Tracking Number Hadiah Contest Mama : Suziey ~ RD626639004MY

Damia Ayyunie ~ RD626638675MY Damia ~ RD626638998My

Suzi Fazilah ~ RD626638689MY Sara ~ RD626638661MY

34 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

Izzatul Iman said...

mungkin mereka bz... saya ada menang 2 contest, tapi lum dapat hadiah... 1 tu dah dapat update ttg hadiah. satu lagi saya tak tahu pape...

but anyway saya folo up jugak...buat muke tebal je la tanye... kalau memang tak de, nak wat cemane...

maslinamansor said...

ada gak... nie dok nunggu la nie hadiahnya... huhuhu

Farra Dhelina said...

huhu entry yg sgt hot & spicy..

hahahaha

emmm hya mereka & keluarga mereka yg tau..kahkahkahkah

satu ketika dulu..huhuhu..takpe lah takmo ungkit .. peace no war! ;-)

[-suziey-] said...

ha dh pos? kt xdpt lg anje..huhu fobia ni tkt ilang lagi..huhu..minta2 balik kang ade la dpt hadiah2 tu:D

hmm..ade 1 contest tu xdpt2 hadiahnya..xingt dh pon..hahaha..tu la bende2 ni xbaik tau buat main..niat msti ikhlas.

Wansteddy Tales said...

ada gak hadiah belum dpt. yg nk ditarik balik pn ada tu wuwuuu xpela anggap xde rezki je.

saya pn lewat hntr hadiah ni. pening nk siapkan dsgn hadiahnya ^^' jgnlaha da yg marah. baru lewat 1minggu saya da risau. yg lewat 1 tahun tu tak rs pape ke kan kan? hehe...

mamalieyna said...

Oooh mmg HOT topik ni..hehe..

herm...just nk tmbh..ada gak contest yg..Tinggal Tanda Tanya ????... bila nak umumkan pemenang ni?..huhu..tapi takpelah..mls nak ambik port sgt, sbb join suka2 jer..tp pttnya penganjur kena la take responsible seriously psl mende2 camni kan..psl2 hadiah lagi la...jgn buat org ternanti2 tanpa khabar...at least, bgtau direct to blog pemenang kan..takpun blog dia sndiri..ttg kelewatan ke hapa ke..huhu..

mmg mcm cendawan contest ni, tetiba kak eina pun rasa cam nak anjurkan contest =P..tapi bila fikir tak bersedia betul2x lg, tak jdlah..hehe..

ummiaqeef said...

kite pun ade jugak...tp tunggu je la dulu...hihi

honeylanz said...

setakat ni Has dapat semua lagi contest nye. ada on time ada terlewat skit. tp x pe yg penting janji di kotakan ;)

zue @ annaleeya said...

haissshhhh... susoh bebenor jadik penganjur nih yer... sbb tuh akak dok brani lagik nak anjurkan ape2 GA... contest apalagi... huhuhu....

akak pon ader gak tgh tggu adiah nih... tp akak x kesah.... lgpon penganjur dah ckp lewat sket... mana tau diorg bzi.. klu ader rzki, tak kemana...

♥Azie♥ said...

betul tue mungkin dorang bz..kdg2 kita pun mcm tue mmg kalau boleh nak hantar cepat...mungkin ada masalah yg tak dapat dielakkan tue yg lmbt hantar.

siti nurkhijah said...

bab hadiah tak dapat or lewat dah satu hal...
ni ada pulak yang hampir sebulan contest tamat tp tak umum2 sapa yg menang..kat shout box tu dah berlambak yg bertanya...nak kata bz ngan keja, tp entry lain2 ari2 update..so kita pun ari2 jenguk kot2 terlepas result...kalau bz,nak lanjut tarikh tutup or apa pun bg la skit info....

nak wat cam na kan....tunggu je la...

shakey said...

tu la..kadang2 terfikir gak, org yg wat contest tu tak rasa bersalah ke...huhu

smms said...

aah kalu nak anjur contest n GA mmg betul2 kena bersedia buka main taram ja .. setuju !

ibu_BatRiSya @wardah said...

kite pon ade lg hadiah xdapat..(macam byk sgt je menang contest ,ekekek)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tengah menunggu hadiah dengan sabar :)

♥MAMA♥ said...

hihiii baca entry anje ni rasa semacam ada gak kena tempias tu ;-) tp takpela,kalu ada rezeki kite dpt hadiah tu ada la,tp kalu xdpt gak so apa leh buat,maknanya bukan rezeki kite ler tu kn,takpelah mayb diorang ada mslh2 tsendiri...huhuuu k.da dh halalkn pun,wahhhh ;-)

Ely Hasrul said...

aah mmg penah baca gak xdpt hadiah la itu ini, if kite menang hadiah tu dh jadik hak kite, kena mintak gak tu..

errr hadiah dari take me home dh dapat kah?? err.. hihihi

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to izzatul : tol tu...maybe bz...tapi kalo yang tak dapat langsung tu ape kes plak ek

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mas: sabo dgn penuh penantian k

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to farra: tol tu...kita yang menang ni tertunggu2 la ape hadiahnyer tu kan...tapi tunggu sampai bulan jatuh ke riba hadah tak dapat2 gak

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to suziey: yup dah pos..kita sms suziey tracking number k.yang dah lama tu nampak gayanyer kena la halalkan je...tapi ape motif diorang wat contest ni ek kalo hadiah tak bagi???

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to wan: aik...lagik dasyat tu sampai tarik balik..kalo yang diberi tempoh untuk claim tak pe lakan...la ni tak paham langsung ape motif blogger2 semua wat contest kan?

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak ina: yup contest yang tak umum pemenang pun ada gak kan...kiter ada perasan...ape la motif diorang tu kan...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to roxy : kalo lewat 2 -3 minggu tak pe la...ni jenis yang lupa terus...hu..hu...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to has: yang lewat sikit tak pe HAs, tapi yang tak bagi terus pendek kata lupa kot...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak zue : kalo lewat bagi inform kat blog tak pe kiter paham...ni tak bagi langsung ape kes

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to azie : yup perkataa BZ tu leh terima kan...masing2 ada keje masing2 tapi kalo sampai langsung tak bagi hadiah ape cerita ek

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to siti : yup...contest lagu tu pun kita perasan gak...ntah la kengkadang malas nak follow up lagik...kalo lewat umum kasi tau ak pe la at least kita tau ape statusnyer kan

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to shakey : tepuk dada tanya selera...yang dah lepas tu kita halalkan aje la..may be tak de rezeki kita kan

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to smms: uit...cam marah je...tol tu..kena bersedia nak bagi hadiah ape kan...jangan pikir nak glamour je

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to wardah : ta pe sabo k...nanti dapat la tu...kalo tak de halalkan aje la

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eliss: yup sabo k...cayok2

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak da; eh tak de la...ni untuk kongsikan bersama...bukan sorang je yang terkena...ramai lagik kan...so wat ontest ni dah jadik macam habit blogger tapi yang lupe nak bagi hadiah tu yang tak berpa nak gemo tu

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ely: hadiah take me home semua kita dah pos...siap bagi tracking number lagik kat entry....

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.