Followers

Thursday, July 22, 2010

.: Mari Melukis Bersama Balqis & Papa :.

Selamat Pagi semua...
ari ni nak citer pasal balqis & papa...
papa memang suka layan anak dara mama sowang ni...
balqis memang suka menulis & melukis tapi yang terharunyer
tah pernah plak balqis conteng dinding...
jom kita layan ape yang papa & balqis wat...

balqis soh papa lukis tangan balqis...
bab lukis tangan ni memang la balqis suka bangat...
dulu board melukis balqis tu tecik je

pastu papa sian tengok cam tak puas je anak dia nak melukis so papa beli yang besaq sikit

ha tengok tu bukan main lagik nak tekap dua2 belah tangan
mama suka tengok aktiviti dua beranak ni...
papa rajin layan balqis...mama plak zzzzzzz...
weekend je mama suka bawak balqis pi taman...
dan hasilnyer....bukan main gelak sakan lagik biler balqis tengok hasil tangannyer
pastu balqis soh papa lukis lagik...
jom kiter tengok gambo ape yang papa lukiskan untuk balqis

cuba teka gambo ape tu???
gambo cockroach....nak tau..binatang yang paling balqis takut adalah
COCKROACH...kalo mama sebut je binatang tu confirm balqis takut punyer
bile barang balqis hilang....mesti balqis cakap cockroach yang amik...

ada 3 ekor cockroach yang papa lukis...
ada rupe tak???
ya tu dia Cockroach hasil tangan seni papa...
nge...nge...balqis paling marah sekali biler papa lukis gambo
cockroach ni...mesti balqis padam punyer...


  • p/s masa tecik2 dulu tak de pun menan lukis2 camni...selalu lukis kat buku & surat kabo je tak pun kat dinding pastu sure kena marah punyer...la...la...la....

24 comments:

MrS. F!zA said...

tomeinya tgn aqish..huhu

eh ni papa yg lebih belajar dr aqish ni..ekeke

maslinamansor said...

pernah gak conteng... conteng kat buku latihan murid sekolah mak...

hehehe

Ieja said...

zaman ieja kecik2 dulu suka melukis atas daun pisang...abis daun2 pisang kat umah..hehehe...

♥MAMA♥ said...

hihiii anje sal cockroach tu teringat plak papa ngan sara,dia suke ngusik sara ngan spider sbb sara mmg takut glerz ngan spider...actually ikut dr mamanyer yg mmg fobia tahap gaban ngan spider,ngeeeeeeeee

tomey kiut je tgn tecik balqis tu ;-)k.da plak zmn kecik2 dulu siap ada satu buku latihan skolah yg kecik tu siap lukis2 buat satu citer imaginasi kite lg haaaa ;-)

mamalieyna said...

comel tgn kak Qis..nnti ajar adik arif..dia tu, mamanya try gak nak lukiskan tgn dia cam kak Qish buat tu, skali, dia takmau dok diam, terus nak men conteng2 gak,...adus..pastu main padam2..huhu..

*arif takut meow..walhal dl ok je, skrg takuut..dr jauh je suka, mai dekat..haa lari lintang pukang..hahaha..lawak tul!

~aSHa~ said...

budak skrg dah maju...

salam ziarah...

[-suziey-] said...

hahhah aQeel pn tkt cocroach..pndainya papa balqis lukis cocroach..ekkek:p

anje..balqis suka pegang pen tgn mane? kanan ke kiri?

atty's said...

balqis leh geng ngn abg fir .
abg fir pun punya lah takut ngn COCKROACH

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to fiza: balqis soh papa lukis haq tu la yang papa beria2 lukis tu

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mas : hu...hu..samalah kiter

Fieza79 said...

comei je bentuk tgn tu...suka sgt la si Balqis sbb lukisan menjadi..hehee

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ieja: wah lagik dasyat tu

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak da; ye ker...ootakut spider ye...tak pe spider jarang jumpa cockroach ni selalu je jumpa..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak ina: tak pe lepas ni kakak ajar haidar k...kiter dah terbiasa panggil haidar la since ibu pun panggil nama tu

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to sha: tol tu

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to suziey : man kidal la suziey...balqis kidal...dari tecik lagik tapi sib baik makan tangan kiri...leh geng aqel ni takut minatang tu

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to atty : huh...leh geng dgn abang fir ni...

nieda said...

bagus explore anak benda mcm ni..kreatif

hajarus said...

comeynyer tangan aqish... ;d

Hezesuze said...

kalo anak2 akak asyik lukis gambo rumah jek...cam perli akak jek..tauler duk menumpang xde rumah sndiri....hahahahaha

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pun suka main lukis2 ngan nuha guna tu.my nuha pulak paling takut kat lizard.kalo sebut lizard mesti takut punya..hehehehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

bagusnya balqis tak pernah conteng dinding ye... gud girl...

tu la, masa kecik2 dulu buku2 sekolah yg dah tak guna tu la jadi mangsa contengan... hehe

Ain said...

baguskan aktiviti camni, boleh asah minda anak2....

masa kecik2 dulu ain lukis atas tanah jer, pastu padam....

hehehe....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

bagus dapat spent time cam ni ngan anak2...leh berkomunikasi antara satu sama lain..

btw nampak macam papa lagi excited ni...huhu

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.