Followers

Friday, July 2, 2010

~ No camera Please!!!! No Camera!!!! ~

Selamat pagi semua....ni citer malam tadi k...mama dok layan anak dara ni main...
baju balqis kotor kena aiskrim, so balqis soh mama tukar baju baru..
tapi biler mama nak tukarkan baju balqis leh plak tak mau pakai...
nak pakai baju Papa...bukan mama yang buli k...
tapi balqis yang nak pakai sendiri...
dok sibuk nak sarung baju papa tu walaupun baju tu besaq....
jom tengok ape hasilnyer..

time ni balqis tak kasi mama snap pic dia...balqis cakap...
"no camera please, no camera"...he...he....dah macam artis yang tak nak gambonyer di snap oleh wartawan gitu...

boley plak pakai baju tu lagu ni...haq kolar baju tu pakai kat muka...
kata balqis "udung mama a.k.a tudung"...
muat2 je kolar baju tu dgn muka tecik molek nyer tu...
ni plak after tak pakai baju papa tu...
kurus je kan badan balqis....leh nampak rangka2 tulang rusuknyer..
so cekci la anak mama ni....
mangsa hendak melarikan diri selepas mendapati gambarnyer telah berjaya di snap
oleh wartawan....suka mama layan anak dara ni...
macam2 peel yang dibuatnyer...
now balqis dah kuat tidok...kol 9.30 pm dah tidok...
pagi2 hantar rumah ibu a.k.a pengasuh balqis...still tido jugak...
melayan kerenah anak2 ni membuatkan kita terhibur dgn teletah mereka kan....
now balqis dah pandai pilih baju & kasut sendiri...kengkadang tu tak mau pakai ape yang mama pilih...balqis bukak almari bajunyer then cari baju sendiri yang balqis suka...
kasut pun sama....beli kasut baru tak mau...suka pakai kasut lain...
bukak rak kasut sendiri nak pilih kasut mana...
  • p/s ari ni ada audit....mama bz sikit tak sempat la nak jalan2 rumah kengkawan k...tapi akan curi2 masa untuk singgah jugak k....jangan ada yang kecik ati tau

17 comments:

cik puan akish said...

balqis neh...keletah la!!!!auntie suke...

eima said...

comey ...
byk kaletah !!

~Siti Hajar~ said...

amboi pandai bt t-shirt papa tu mcm tudung...

Bdk2 ni mmg kreatif, jd layankan aje..

Fieza79 said...

wahh..dh pandai skrg takmo snap2...sbb pe sbb tak ready ke..? hehee

pilih baju pon dh pandai ehh...sama la anak dara kita tu ms kecik2 dl asik nk pilih bj yg nk dipakai..takmo pilihan kita..hukk

Ummi Eisya said...

eii cekcinya dia..hihi..dah besar makin banyak la ragam dia..tapi best..nak ketawa pun ade..

maslinamansor said...

semakin dewasa... lagi banyak ragam...

Huda said...

cutenye pakai baju papa yer.:).

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to akish: tq auntie...balqis pun suka auntie tau

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eima: tq dear

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to siti hajar: tu la sonot layan diorang ni kan

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to fieza: ya ya...dah pandai nak pakai baju pilihan sendiri k...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to fara: betul tu..makin banyak ragamnyer

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mas: tol tu kena rajin melayan la

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to huda: yup cute bangat kan...hu..hu...tq dear

Iela Fazielah said...

sungguh cerdik budak ini

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

makin besar, makin banyak akal, makin cerdik..smart girl

[-suziey-] said...

hiks...lawak la..adeiii..mcm2 kerenah yek balqis skag..suka tgk bdk2 dh pndai plh kasut n baju sdiri..rs mcm dh beso..ekekek:D

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.