Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Thursday, July 15, 2010

***Our Journey - Gambang Waterpark Part 5***

Misi seterusnya pada hari kedua...
macam biasa...bagun pagi kasi isi perut dulu k...
anak dara ni bangun lambat...dah la time BF start dari 7.00 pg - 10.00 pagi jerk...
terkejar2 kami pi BF...

balqis dok resort memang tak mau makan k....sebab banyak menan...asyik nak main jerk..
makan coco crunch & honey star je...

lepas makan layan anak dara ni main...kali ni menan Gajah & Rimau...
mama pun naik sekali tau....tapi tak mau masuk dalam blog...satgi orang gelakkan plak...
RM2 je sekali naik...murah2 berbanding kat KL kan...
dah jemu main menan tu...balqis main ketuk2 mickey mouse plak...
tengok orang lain main balqis pun sibuk nak main gak...
so layankan aje la...jenuh papa ajor kat mana nak ketuk...
Pastu kami ke Mini Zoo plak...
tak de ape pun kat sini...kebanyakan habitat dah pupus...
tinggal binatang yang tecik2 jerk...
balqis suka tol tengok arnab tu... tapi biler soh pegang takut la pulak...
pastu papa ajak pi Jungle Tracking....mula2 semangat bangat la k...
pastu tak jadik...pasalnyer....anak dara sowang ni tak nak jalan k...nak soh papa dukung sambil ber jungle tracking...leh gitu????patah la pinggang papa jawabnyer..
so terbatal la niat kami nak tracking tu...


lepas ronda2 kat dalam mini zoo tu kami ber pic kat depan resort...
sebenarnyer kami dapat ticket flying fox tapi papa tak nak pi sebab since
papa xcident ari tu...kaki papa dah tak berapa kuat...so aktiviti terbatal k...
kami sekadar bergambar kenangan di depan Resort...
anak dara tu sibuk nak pegang burung tu...pandai nak possing2 la ni...
  • p/s sambung esok k...mesti kengkawan nak termuntah baca entry cuti2 ni kan...

17 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

mida said...

wah..
seronoknyer...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

budak2 memang suka binatang...tapi bila suruh pegang, memang penakut..ekekek...tak sabar nak tahu cerita seterusnya

honeylanz said...

best jugak sini yea...belum sampai lg

[-suziey-] said...

ala ruginya xjungle tracking n flying fox..xpela tu pn dh best kan..hehe

zue @ annaleeya said...

bestnyer... cpat next entry.. tak bosan pon... hehehe..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mida: yup sonot cuti2 malaysia

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu : tol tu...soh pegang takut...dari jauh macam berani jerk

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to has: ape lagik leh la pi nanti

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to suziey : nak wat camne kaki husband tak kuat lepas excident ari tu...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak zue: kak zue je yang tak bosan...owang lain mesti bosan punyer hu...hu...takut plak cik anon tetiba datang komen

atty's said...

muka balqis..memang muka happy dpt g jalan2..

lagi dpt naik elephant blue color..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak atty: yup terpancar wajah gumbira kan...

maslinamansor said...

mana ada muntah...
sekurang2nya dapat juga memberi sedikit gambaran jikalau ada orang nak pergi ke situ...

mama rifQy said...

wa!!
Sangat gumbire!

mamamiera said...

seronoknye aqish n mama coti coti mlysia.. tgk picca nih semua, teringat semula saat kami di sana, di tempat yg sama.. =D

idasm said...

comelnyer balkish. mama balkish pun comey jugak...

Farra Dhelina said...

e e sonok nya tgok cuti2 anje ni..mmg meriah lah anje..

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.