Followers

Friday, July 16, 2010

***Our Journey - Gambang Waterpark Part 6***

Pengembaraan kami seterusnyer ke...
GAMBANG WATERPARK....
kami pi dalam kol 2.00 petang...ni la tempatyang ditunggu2..
RM19.90 per entry untuk Dewasa & Rm13 untuk Kanak2...
kami sekuarga tak payah bayo...sebabnyer dah include sekali pakej Resort...

kami ke Waterpark naik Tram yang ala2 keretapi gitu...
RM1 sehala k...tak jauh mana pun dekat jek...tapi nak merasa...
pun tak payah bayar sebab include pakej

hoyey...jom kita layan gambo2 kat sekitar Waterpark k...
sowy tak banyak pic yang mama snap sebabnyer camera mama simpan kat loker..
since kami bertiga nak bermandi mandian...so tak de orang keempat nak snap pic...
maka gambo2 kami bertiga kat sini tak de...tapi kenangan masih terpahat di ingatan k
papa tengah melayan balqis main dengan ball nyer...
kat Cocoa Beach tu ada ombak tiruan...time ombak tu dipasang...
balqis punyer la takut sampai peluk2 papa then siap2 nangis2 lagik tak mau mandi
kelako la anak mama ni....balqis ni memang penakut sikit...bukan sikit banyak k
fobia pun satu hal gak...lepas incident ombak tu balqis langsung tak mau mandi lagik...
ni sekitar waterpark...ok la tapi tak leh lawan sunway lagoon la mama rasanyer
sunway lagoon best punyer...barang2 kat sini semuanyer kena sewa k...
kami tak makan ape2 pun sebab nak tunggu dinner kat resort jek...

satu2nyer gift shop yang ada kat situ...ada la mama beli beberpaa ole2
tak de yang menarik sangat pun...kalo macam kat PD banyak pilihan...
balqis siap makan teyem lagik...harganyer???mak ai jangan citer la RM3.90 untuk 2 scop je k
tak pe la sesekali makan teyem mahal padahal kalo beli kat luar leh dapat semangkuk...
kami mandi dari kol 2.00 petang sampai kol 5.00 petang jerk..
waterpark ni bukak dari kol 11.00 pagi sampai kol 6.00 petang...

5 comments:

Fieza79 said...

sonot nya tgk gamba2 percutian kat waterpark ni...smpai penat nk citer tu...takpe layan gamba pon dh best la anje...

emma said...

bestnyer....

Farra Dhelina said...

bestt..fra tak pnah lagi smpai gambang ni.ntah bila lah nk smpai..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

seronok tgk aqish main air...sekali lagi,aleesya + ayyunie tak masuk pun waterpark ni sebab aleesya demam..huhu

[-suziey-] said...

hiks..besela kalu g tpt berair ni..kita la jadi org amik gbr..huhu..nk mandi pn xfeel..tkt kamera basah..nk simpan dlm loker tkt plak..DSLR kan besar..klu compact bole la selit2 dlm baju...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.