Followers

Thursday, July 1, 2010

Tinggal Kenangan

Tinggal Kenangan???ape yang tinggal kenangan???
camera mama ni...papa belikan masa birthday mama bulan September tahun lepas
telah pun rosak...sape yang wat???tak len tak bukan
balqis...selama ni snap2 gambo pakai handphone je...
sib baik gambo nyer clear gak...so oleh kerana kami akan bercuti ke
Cherating 2 minggu lagi....dgn itu papa telah membelikan mama
camera yang baru...menggantikan yang telah rosak..
papa plan nak beli Canon DSLR 450D...tunggu k..
dalam perancangan & survey2 dulu...
wat sementara ni pakai camera Nikon Coolplix ni dulu...
nak gi mana2 senang nak bawak...

tinggal kenangan je camera mama ni...
mama sayang sangat2 dah la pinky2 colour...
tak pe la nak wat macam mana dah tak de rezeki...

mula2 papa nak repair je camera ni...tapi kos repair menelan belanja RM200 plus2...so better beli baru la rasanyer....camera ni simpan wat kenangan je la...

pinky yang telah rosak digantikan dgn pinky yang len..

jadila dari tak de kan...so bersemangat lah sikit nak pi bercuti leh snap2 sana sini....function semua lebih kurang je cuma Olympus kan lebih terkenal dari Nikon...

41 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

oh,senasib laaa kita...i tunggu balik malaysia nnti baru nk beli..tensi ajee xde camera kan...

♥MAMA♥ said...

waaaaahh apa lg anje,grab aje DSLR tu ;-) nnt leh tangkap gambo balqis yg comey tu byk2 ;-) takpe kamera kecik tu leh bwk kemana2 senang kn ;-)

Ena said...

olympus memg terkenal tapi Nikon lebih baik exceli.. akak pernah tanye kat toke kedai camera dulu.. dier yg citer.. nikon memg bagus..

eima said...

TU DAH BERGANTI OK LA ....

Wansteddy Tales said...

kita serupa..... kamera saya ada dua dok tercongok tak leh guna wuwu... rs cm patah kaki bila berjalan hujung minggu xbawak kamera. frust giler ><

Izan Ishak said...

oklah tu anje drp takde kamera kan. hmmm...nikon is better than olympus cam kata ena...
lepas ni ber dslr plak lah ye anje~

myda said...

ala sayangnyer...
xper la...
beli saje yg baru kalo ader duit

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to anis: dah tak tahan la tak de camera...tu yang hubby belikan jugak tu

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak da; dalam perancangan k...InsyaAllah ada rezeki akan kami GRAB

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ena: ye ker???hu..hu..kira bertuah jugak la ni...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to wan: satu dah rosak tu yang beli baru semalam...leh la lepas gian suka snap2 pic

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eima: yup....asal ada kan

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to izan : ye ker nikon is better...so hubby kiter tak salah pilih la ek

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to myda: nak wat camne dah rosak...tapi dah beli baru pun tu yang semanagt bangat tu

LYaFRINA said...

wahh..xpe..dpt peganti y lg hebat!!!

Intan Inn said...

erm samalah kamera rosak juga..kalau dah beli canon nati jual ngan saya yg lama boleh...hehehehhe

Huda said...

kite nye digi cam belum berganti yg rosak kat redang aritu :( nnti plan nk beli nikon gak..sgt bagus..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to lya: hu..hu..na bercuti punyer pasal

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to intan : hu..hu...nak ke...kita plak nak beli canon tu hujung tahun ni...tak tau tercapaikah impian

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to huda: ape lagik...pi la beli baru...leh snap2 gambo husna banyak2

mummy_ayu said...

alahai camera rosak...tapi dah dapat yg baru..

Fieza79 said...

syg nya dh rosak kan..?
lps ni leh dpt kamera baru..best..

Suhana Shahril said...

Oho..olympus mmg lg terkenal dr Nikon tp apa yg penting masa nak bli, better check dia nya spec. Ciri2 atau kelebihannya yg lebih baik patut diutamakan semasa nak bli.Supaya gmbr yg kita tangkap nnti, kualiti dia cantik...=)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

wow weee...eos 450D...TAPI digital camera pun kena ader...senang bawa kemana2...

Ada Dalina said...

wahhh..camera baru...
best2..hepi holiday!

lily azliyana @ mama zara said...

pernah guna loympus dl tp tk smpai setahun jahanam dah..olympus org kata mmg sensitif sket n mudah rosak. pastu tros taknak beli olympus dh lagipon die nye memory card/stick pon slalu tak compatible ngan kamera lain or laptop..hehe

Ain said...

nikon coolpix tu pun ok jugak pict. dia....

ain pernah pakai sebelum nie....

Nurshahfamily said...

wahhh camera baru... pasni mkn banyak la pic aqish hehehehe

mast said...

salam ziarah baca entry..suka colour camera tu, sama dgn mast punya camera

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu : tu la sib baik dah beli kalo tak sedey la nak pi bercuti nanti

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to fieza: nak wat camne benda dah jadik...kiter dah beli pun yang baru...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to suhana: tol tu...tapi nak yang ciri2 best kenala beri yang riban2 punyer...hu...hu...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu : tol tu...senang nak masuk dalam handbang je kan

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ada dalina: tq dear...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to lily: yup tol tu...jatuh dari tangan je tak tinggi mana pun terus tak leh guna...sedey betul

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ain: ye ker...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to nur: tu la selama ni snap pakai handphone je...tak boley tahan tu yang beli baru tu

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mast: ye ker...tapi kiter punyer dah rosak

nza said...

cptnya rosak!!! kak nza xleh idup tnpa kamera..kt dlm hbag siap ada 2 kamera digital olympus n kt umah suami guna dslr....

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak nza: tol tu kak...tak leh kalo tak de camera ni...sebab hobi suka snap2 pic

Umi Nuha said...

bestnya...color pun cantik

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.