Followers

Thursday, August 5, 2010

♥♥ 2 Kanak2 Comel Tak Sihat ♥♥

sekarang ni balqis tak sihat....batuk & selsema
lepas balik dari kampung ari tu...al maklumlah beria2 main dengan sepupunyer
balik sini dah tak sihat plak...kat rumah opah dok asyik nangis je kena sakat dengan
sepupunyer....makin lama makin berhingus plak...
sian anak mama, dah dua hari tido tak lena...
sebab hidung tersumbat....semalam mama kasi makan ubat...
masa tecik2 dulu balqis susah bangat nak makan ubat...dalam umur setahun lebey dah senang
nak makan ubat...tapi now dah 2 tahun lebey dah susah balik nak makan
jenuh kena pujuk dulu baru nak makan...
ape la anak mama ni dah wat hal balik...

tengok la tu...saje je tutup mulut tak mau makan...nak main tipu la tu...

kalo makan Vitamin C laju je nganga mulut tau...kalo ubat mula la nak main ngelat...

pinjam gambo dari kak ina a.k.a Mamalieyna

ni plak haidar...mama panggil haidar sebab balqis pun panggil haidar, sebab pengasuh dua budak tecik tomei ni panggil ayep --> haidar....
sian haidar pun tak sihat...demam jugak...demam panas belah malam...
mama pernah rasa dulu time balqis selalu demam panas waktu malam..
memang menakutkan...bukan sebab hantu nyer...tapi takut anak kita kena tarik sawan
biler suhu panasnyer terlalu tinggi...
mama harap kedua2 anak2 yang tomei ni cepat sembuh k...
sian ibu a.k.a pengasuh balqis & haidar sedey sebab dua2 tak sihat...so dua2 tak ceria...
pengasuh anak2 berdua ni sangat sayangkan mereka berdua.....
  • p/s hari ni dah mula malas nak update blog...nape ek....

16 comments:

Intan Inn said...

alah cianyer kat balqis..erm mesti dia tak selesa...bg dia makan ubat tau anje..kita mmg risau kalau anak2 tak sihat nie....ssemoga cepat sembuh yer sayang balqis...

aSmiDar said...

demam pon stil comey aqish nih..
hehe

eima said...

tu kire nye mau lagi la balqis..
klu anak aku ...die lari sana sini ...siap tutup mulut... haha

klu memalam tido idung sumbat try guna breath right tuh ...aku pun tak try lagi...utk 2 tahun ke atas la

emma said...

ala tiannyer dia... x cihat eh.. Auntie doakan balqis cepat sihat eh... Makan ubat tau, br blh cergas dan ceria...

e.l.i.z.@ said...

hehehhe kiut je balqis xmo mkn ubat..vitamin C sedap la mama..auntie pun mkn gak vitamin C :P

[-suziey-] said...

bestnye dpt pengasuh mcm tu..

kesian balqis n ari..get well soon yek..

MrS. F!zA said...

pndai ye balqis main tipu :p shumel!

darwisy kalo mkn ubat siap hisap picagari tu .. seb tak ikut mama dia susah mkn ubat :p

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

semoga cepat sembuh yer...nanti tak leh posing2 lagi...

mamalieyna said...

Alhamdulillah arif dh ok sket today..eh haidar..hehe..

adianiez AIDA said...

anak2 aida pun tak sihat hu hu hu... mereka da besar, da reti pakai sudu je makan ubat...

Farra Dhelina said...

mirza suka ubt..tp qasehh..alahaiii..susah sgt.sbb dia jarang sakit..

smga balqis cpt sembuh yea

maslinamansor said...

Kalau anak deman.. jangan kata dia, kita sendiri tidor tak selesa sebab risaukan mereka...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

moga dua2 cepat sihat.me pun rs mls nak update belog..

mummy_ayu said...

ala siannya...harap dua dua cepat sembuh...

Ain said...

sarah pulak asyik demam belah petang jer sehari dua nie....

lepas maghrib dia nampak sihat dan aktif balik...

get well soon untuk aqish n ayep...

armouris said...

info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.