Followers

Monday, August 30, 2010

♥ AL Kisah ~ Casting Balqis ♥

Alkisah...gambo2 kat bawah ni tak de kena mengena dengan tajuk pun k
gambo2 kat bawah ni time kami pi shoping kat Rawang
nampak tak ape kat atas kepala balqis tu?
tibe2 je anak dara ni suka pakai cekak tu pastu beria2 soh mama beli..
walhal dah pernah ada dah benda tu...

budak tak posa makan coco crunch...
tanpa segan silu anak dara ni wat posing gatal camtu

menonggek2 kan bontot nya
bukan main sopan lagik duduk k...
tak cover punyer
suka mama tengok balqis pakai scaft tu...
hoo....ho...makan tepi kedai pun jadik k...
terserlah memang tak posanya anak dara ni
la ni balqis suka wat muka camni...
ala2 gaya geram gitu
ho...ho...asyiknyer mamam coco crunch...
ala2 ayu gitu...

asyik tengok gambo je mesti boringkan...
ni semua citer benar...bukan reka2 tak baik tipu bulan posa k...
ok mama story pasal Offer yang balqis dapat...
ari Jumaat ari tu mama dapat call dari agency pengiklanan
offer balqis untuk jadi Model Baju Raya
untuk Majalah...just Photoshoot je yang dibuat kat Shah Alam
sepatutnya ari ni kol 9.00pagi...
tapi last minit malam tadi terima call tunda blah petang...
so tak leh nak pi sebab papa ada meeting besaq pulak..
so for the 1st time papa tak bagi kami berdua pi sendiri..
walaupun perkhidmatan transport disediakan oleh pihak agency..
so akur arahan papa kami cancel photoshoot...
RM150 dibayar untuk sekali photoshoot yang mengambil masa selama 1jam
maybe wat Rabu @ biler2 nanti agency tu info kat mama
kami dah sign aggrement dengan agency tu then menjadikan balqis adalah Talent dari company tu...tapi kami tak terikat sebab amik part time je..
amik time weekend punyer shooting @ photoshoot...
Then...ari Sabtu terima panggilan dari satu lagi agency
balqis telah dishortlist untuk menjadi model Diaper's Mamy Poko
untuk TV commercial break...
RM2000 dibayar sekiranya balqis dipilih then projek iklan tu berjaya..
Alhamdulillah mencurah2 rezeki...
tapi papa tak kasi amik offer 2nd agency tu sebab kami dah terima projek untuk 1st agency
so papa kata jangan tamak...maybe next time kiter cuba plak
kalo ada lagi rezeki untuk balqis...
wah sangat2 teruja menceburkan diri dalam dunia model cilik ni
bukan RM yang kami kejarkan...
tapi nak asah bakat balqis then nak bagi balqis berani tampil diri di khalayak ramai
tu la motif kami...maybe lepas raya baru aktif terima offer iklan
sebab la ni bz la nak wat persiapan raya...
  • p/s doakan yang terbaik untuk balqis k...
  • p/s bukan citer dongeng nak bagi HOT ini entry k...ni betul2 punyer citer

40 comments:

♥Azie♥ said...

caiyok aqis...

EiJa ZaQuaN said...

bestnya ..alhamdullillah..melimpah rezeki..balqis mmg pandai bergaya pun n sgt comey..sbb tu dpt offer utk jdk model..semoga terus suksess..!

Farra Dhelina said...

caya lah aqish!! aunt suka!

eima said...

wahhh ... tahniah anje ngan balqis...

she's cute + talented ....

Ain said...

tumpang gembira dengan rezeki yang aqish dapat....

bakat kalau tak diasah sayang, jadi parent kena la alert dengan kelebihan yang ada pada anak2....

gud luck untuk aqish tomei...

mama zharfan said...

me tumpang happy!! balqis memang talented pun!!1

Wansteddy Tales said...

berkat mamanya yang rajin shoot pic anak! syabas Anje. Bertuah punya ank secomel Balqis ><

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to azie: tq azie...noni pun ada leh jadi model per

Suhana Shahril said...

Wah..lepas ni jadi model cilik lah si Balqis ni..cayalah Balqis!

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to eija: tq dear,doakan yang terbaik k

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to farra: tq auntie...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to eima: tq dear

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to ain: tol tu...tu yang bagi balqis ceburkan diri jadi model

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to suziey: tq dear

emma said...

good luck y0er balqis.. Insya'allah, mencurah2 rezki balqis yer... Auntie tumpang happie yer..

MamaYatie said...

good luck aqish..moga2 lepas ni mencurah2 lagi rezeki..nnt suh mummy smpkan RM tuk masuk u..hihihi

smms said...

wah syiok nya ..kelas balqis xlama lagi balqis jadi model terkenal la ek .. qk dah duk jauh xdpt nak jadikan qk cmtu gak ..

congrate tu aqish smuga murah rezeki lagi ..amin

MRS. K said...

wah, nak mintak autograf awal2 la camni... heheheh...

aSmiDar said...

wahh...cayalah...pasni msti seglmer adik mia...

shabas aqish..:)

Adlina Husaini said...

ayang, pic yg second last tu kalau comp produk makanan tengok sure nak ambik dia jadi model sebab cara dia makan tu cam sedap gile n boleh tarik orang lain beli jugak hehe

mamalieyna said...

waah bestnyer! nk tunggu la experiance kak balqish jd model tuk seterusnya..! ^_^ sure menarik! all the best ya!

zue @ annaleeya said...

wahhhhh... pemesla balqis nnti... gud luck... chaiyok chaiyok balqis..

MrS. F!zA said...

phewwwwiiiittt!! mmg ptt asah bakat yg sedia ada :D

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah bestnya !moga balqis berjaya!

Softtouch [Hanim] said...

tahniah lah yer...balqish mmg layak..cantik sgt dia..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

bakat yg ader jgn dipendam...alhamdulillah..

Ena said...

wallamakkkk!!

rezeki juga tu kan.. ;D

INTANKUTERPILIH said...

tahniah...balqis memang berbakat dlm dunia modelling...

Iela Fazielah said...

tahniah to balqis.. kecik2 bakat terserlah..

AshAnas said...

nnati leh tengok gambar balqis dlm majalah plak ek... de rezeki muncul dlm tv plk kan... nnti inform ea...

mama rifQy said...

wah..sungguh bagusssss skali!!eee..terujaaa..nanti leh la tgk balqish dalam TV..tetibee cakap kat husband!!...eh eh..anak mamaBalqish laaa..yg duk glamor blog ituu!!yg me slalu terjah ituuuuu!!
Bangge gak rase wpon me xde kaitan pon..ahaksssss

mommyYen said...

balqis sweet n pandai pose..nanti dpt offer model commercial lagi kan anje...boleh tgok balqis kat tv..mesti sweet,suka tgok dia beraksi..

*dat y,suka terjah blog anje ni..*hehe

ibu_Arifa said...

alhamdulillah..sukenyer dengar rezeki Balqis dan Anja sekeluarga makin mencurah2 nih..syukurlah..
tak sabar nak tgk Balqis kat majalah dan kat tv nnt..harap semuanyer berjalan dgn baik yer..
good luck Balqis..buat betul2 tau sayang..aunty Min sokong Balqis!

Ummi Eisya said...

murah rezeki aqish..moga aqish berjaya..dah ada bakat dan comel..sesuai sgt jadi model..

mummy_ayu said...

wah..best tu..cayalah.leh la tgk balqis dlm t nanti.

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wah...a new step for aqish...apa2 pun...gud luck and tahniah yerk aqish...awak mmg comel and pandai bergaya...

Z@ said...

congrats for both of u......balqis mmg pandai posing!!!

nieda said...

congrates balqis

atty's said...

tahniah tuk balqis..

♥MAMA♥ said...

alhamdulilllah rezeki makin mencurah2 ni,tahniah utk balqis,caiyok caiyok!! nnt glam gtu adik comey kite ni ;-) teringin gak nk bwk sara pi audition tp memandangkn papa sara slalu outstn so mmg dia xkn benarkn mama pegi berdua ngn sara je,apa2 hal dia nk ada gk,PR lah katakan,hihiii

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.