Followers

Wednesday, August 4, 2010

.: Asah Bakat Balqis ~ Jadi Model Cilik :.

Selamat pagi semua....ari ni nak berkongsi cerita pasal Talent kanak2...
Semua kanak2 mempunyai bakat masing2, pandai menari, menyanyi, bercerita & macam2 lagik
ni mama nak citer kisah balqis....
since dah masuk 2 tahun lebey ni balqis dah mula menunjukkan minat untuk berpossing...
balqis suka sangat bergaya ala2 model di depan camera...
after that, semalam Boss mama ada tengok gambo balqis masa kami bercuti di Gambang Resort
ari tu...then boss mama kata "Anak U ada Talent, Nape U tak hantar anak U pi Auditon, sebab I tengok dia pandai berdepan dengan camera, sayang je kalo U sia2kan bakat dia, mana tau murah rezeki"...boss mama memberikan support pada mama untuk mengasah bakat balqis ni supaya join macam2 aktiviti kat talent agency, website @ mana2 majalah...
sebabnyer B4 this anak boss mama tu memang selalu pi audition kat area KL ni..
nak tau...anak boss mama banyak kali jadi model untuk beberapa barang baby
contohnyer suatu ketika dulu pernah jadi model diapers PET PET...
dan anak boss mama tu dibayar RM2000 untuk kos menjadi model diapers berkenaan...
so boss mama sarankan supaya balqis pun aktif dalam bidang2 model cilik ni...
mama memang ada berangan la nak jadikan balqis ni model cilik....
tapi kengkadang balqis ni bila berdepan dengan orang ramai balqis jadi malu...
tak mau possing langsung....
kalo menari plak tang menggayakan punggung wat ala2 gelek tu memang pandai k...kengkadang bila lagu yang rancak dengan sendirinya anak dara ni menari..
sampai tergelak mama & papa tengok...
Now mama memang banyak hantar gambo2 balqis ke mana2 talent agency, website & majalah2
untuk mengasah bakat anak dara ni....bukan mama nak jadikan balqis ARTIS...
tapi sekadar model cilik kerana sayang kiranya bakat yang ada tidak ditonjolkan...

ni salah satu gambo yang mama suka...bukan mama yang ajar soh wat camtu...tapi balqis yang wat sendiri k...

kalo possing ala2 gatal ni balqis memang cukup suka....tapi kengkadang tu ikut mood gak...selalunyer kena bagi rasuah la baru mood balqis ok...
ni koleksi gambo kat Gambang Ari tu...
ni pun sama....
maybe ada yang kata mama perasan je macam la anak tu CUN sangat....mama tak kisah ape orang nak cakap, janji pada mata mama anak balqis adalah yang terbaik...then if dia ada bakat jangan sia2kan bakatnya...mama sangat2 teruja dengan beberapa blogger yang rajin mengasah bakat anaknya dengan memberi galakan untuk anak2 mereka join mana2 audition yang ada...

  • p/s ape pendapat kengkawan pulak, papa cam tak berapa setuju jerk...tapi mama suka...kalo leh nak sampai balqis jadi model iklan kat TV...hu...hu...besar angan2 tu.....

45 comments:

MrS. F!zA said...

balqis ni mcm ada bakat jd model cilik.. kalo anta kt karangkraf ni tentu dia amik.. betollah suka tgk gmbr 1st yg awk suka jgk tu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

my hubby ok jer kalo takat masuk 2 contest, lebih dr tu tak pernah lak tanya.

emma said...

auntie sokong balqis... go go balqis..

mizz sue said...

ALA...COMEINYE...GERAM NYER...

wan sujaihah said...

comey balgis ni...

ala awak jgn pk sgt pasal komen org...kurang2 ank awk tau mamanyer suka ambik gambar saye...abaikan derang2 ni

mamalieyna said...

memang ada bakat!! bergaya habeees balqish ni..ala masa cilik2 ni apa salahnya kalau nak mencuba..kalau ghajin, try jer..^_^

cik puan akish said...

yeah...bonda dadif pon sokong balqis...ade talent ape...ape salahnyer try kan sis anje..

LYaFRINA said...

anje.. x kisah la mulut org.. ni ank kita kn.. bkn ank org..
tp lya tgk mmg balqish ada bakat.. posing nmpak real jer.. x mcm2 dibuat-buat...

lya pun suka kalo tgk model cilik ni.. cute...

semoga segala usaha tu mbuahkan hasil.. at least duit tu blh dgunakan utk tabungan balqish n msa depan dia kn..

Huda said...

try la anje..kut2 balqis leh jd model :)

[-suziey-] said...

klu balqis nk posing ape slhnya try..antar g audition..sekadar amik pengalaman..dpt xdpt blaakng cite:)

Ummi Eisya said...

memang dah ada gaya posing model tu..try je la..klu betul aqish minat bergambar..masa kecik2 ni ok pe..memang nampak cute..

eima said...

anje ..aku sokong
tumpang bangga juga aku nih... hikhik
tp mmg balqis talented aku tgk ..
cara die posing .. muka yg comey ...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

comelnye gambor yg 1st tu..santai je..:-)

Ena said...

bg akak, qis layak jadi model cilik sbb dier bukan saja comel tapi pandai bergaya.. suka sangat tengok! ;D

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to fiza: tu la...tapi nak kena rajin kan...banyak je aktiviti...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eliss: hubby kiter ni takut anaknya letih kesana sini...tu yang tak berapa nak bagi tu

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to emma: tq auntie...nanti mama usahakan k

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mizz: tq dear...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to wan : tu la nak kena usaha keras sikit ni...orang memang suka cakap macam2 kan tu pendapat masing2 kan

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak ina : tu la bos suruh lepas tengok gambo balqis kat gambang & potrait yang ACU wat tu...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to akish : tu la tengah usaha ni....tq dear

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to lya: tol tu lya...anak kita adalah yang terbaik kan...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to huda: la ni tengah usaha la join contest2 kat luar sana..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to suziey: aqeel aqeel pun ok pe berbakat gak denagn muka encemnyer tu leh wat orang len cair tau

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to fara: tu la ngah usaha ni...cayok2

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eima: ye ker?tq dear...wah eima ni memang penyokong setia punyer la...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to rose : tq dear

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak ena: tq kak...kita ni dah lama simpan anagn2...tapi takk tau tercapai ke

Me_Lina said...

hantar jer... nk jd model bukan semata2 nak kena comel... talent tu penting... i pun tgh groom my alya.. tp sbb dier kecik lg... x paham apa... susah sikit la... hahhaha...

lantak le apa org nk kata... anak kita... ehhehe

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to melina: o ye ker...anak u pun leh tahan leh jadi model kan...tak pe asah bakat supaya dia pandai bergambo depan camera dgn pelbagai aksi2 yang mencuit hati k

♥MAMA♥ said...

a'aa anje,btul tu,balqis mmg pandai posing,leh la cuba2 rejki kat mana2 talent agency tu kn ;-) sara plak k.da ni yg segan2 nk antar,kalu ada PR ok gak,kekekeee sama2 ler kite berangan weh ;-)

♥Azie♥ said...

anje dulu azie pernah pernah bawak nonie g canting..sekarang dah malas tak de msa cik abg azie skrg bz tiap2 minggu dengan kelas dia so tak ada masa nak bawa..azie selalu bawa g casting kat bangsa jalan telawi.kat PJ pun ada.6 bulan sekali kita kena g renew gambar..sekali dapat mmg masyuk..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

kalau ada bakat..tak salah kita asah bakat tu...cubalah try hantar ke mana2 agency...kot2 ada rezeki..

ibu_BatRiSya @wardah said...

btul..btul...best ape dpt jdikan anak model cilik..to me, mcm ade satu kepuasan...yelah die anak kite, walau xjd model pon ,die yg tercomel di hati kita kn...harus cuba!

Ain said...

sayang kalau bakat aqish tak diasah....

hantar la mana2 agency, mana tau ada rezeki....

zue @ annaleeya said...

try jer anje... mana tau ader rzki balqis kan????

pasal org nak ckp anak anje cun ke hape tuh... pedulik... anak kita kan???? seme kanak2 kt dunia nih ader kelebihan masing2...

go go balqis.. aunty support tau..!!

Intan Inn said...

memang betul kata bos anje tue..hantarlah pg mana2 uji bakat manalah tau ada rezeki..erm anje untung dapat girl yg cute sgt..saya nie 3heros so tak derlah peluang nak pg uji bakat utk model..hehehhee

balqis mmg ada bakat yg mesti semua org suka

Farra Dhelina said...

klu ada bakat ape slh nya anje..

yg penting kt usaha..dpt ke tak dpt ke..itu blakang cite, aslong kt dah mencuba..

pgalaman lah paling berharga tau, utk kita mula kan langlah yg ke seterus nya..

* semoga impian anje, menjadi kenyataan ;-)

all the best balqis!

atty's said...

gambar yg anje suka. .tu pun..kty suka gak tgk..mmg comey sgt..

~~ciklinn~~ said...

hohohohohoho sgt2 berbakat okeh ini budakk... tak leh tahan ciklinn tgokk.. anje....rasa mau ku colekk budak comeii nie....

mama@liyana said...

salam....pandainyer balqis bergaya..kecik2 dah mcm model..

nieda said...

alahai...comelnya..cubalah mana tau ada rezeki

maslinamansor said...

try dulu, mana tahu rezeki balqis...

adianiez AIDA said...

pandai posing, ok la tu. dpt duit tabung... best! anak2 dara aida, hmmm pemalu paling malu dlm dunia!!!

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

go mama.....takpe..kecik lagi...nanti dah beso lain cite la kan..mmg lin tgk dia fotogenik la...bukan nak 'ayat2' je..and lin tunjuk kat en suami lin, dia pun ckp benda yg sama...balqis ni muka sesuai masuk TV!hehehe she is super pretty and kita bagi dia exposure, lin sure she growth wisely~~~ :):):)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.