Followers

Monday, August 23, 2010

♥ Citer Pasal CASTING Balqis ♥

Salam & Selamat pagi semua...
ari ni ada sikit lemau sebab ngantok semalam keje wat payroll
pastu balik rumah sambung checking payroll sampai kol 2pg...
la ni dah ngantok pulak...
ok ari ni nak citer pasal balqis pi casting studio ari Sabtu ari tu...
kami pi 2 tempat satu kat Wisma Central & 1 lagi kat Danau Kota Ampang
so yang fisrt tu mama lupe la ape nama companynyer
business card company tu ada kat papa
ok mama citer untuk 1st company tu k..
Company yang 1st tu banyak untuk iklan kat TV & majalah...
so mama & papa memang minat nak polish balqis untuk bidang ni..
then alhamdulillah time Advisor company tu soh balqis posing sikit
balqis memberikan kerjasama...
so mama kena bagi 2 keping gambo...tapi company tu amik 3 keping
sebab dia suka gambo2 balqis tu...
untuk menjadi Model Iklan balqis kena ada Portfolio...
kami pilih untuk Part Time je...kalo Full time balqis kena sign contract tak leh pi ke company lain...kira terikat la..kami pilih part time sebba nak weekend je, kalo full time, time shooting tak menentu...kena plak time bekerja susah la mama & papa kena cuti plak..
Kami dikenakan bayaran RM200 untuk beberapa pakej yang disertakan iaitu:
- PortFolio serta harga yang diletakkan untuk sesebuah iklan
- Pengesahan dari company bahawa balqis adalah merupakan talent dari company berkenaan
- Personal Advisor (PA) untuk menasihatkan ape2 promotion pengiklanan
dan beberapa lagi...bayaran RM200 utnuk servis selama 1 tahun...
company ni banyak mengeluarkan model2 iklan seperti Mamy Poko, johnson Baby, Soflan & sebagainya...company ni kira agen untuk cari model la...
ok tu untuk 1st company...
di gambo yang mama sempat snap time kat casting studio tu
balqis yang leka dengan gambo2 yang ada...
tengah pilih gambo mana yang balqis suka
balqis suka tengok gambo sendiri...
susun gambo sendiri
ya...nampak tak gambo tu...gambo tu la yang menjadi pujaan ramai
kedua2 agency tu suka gambo balqis tu...
masing2 amik sekeping sorang...
mujur la balqis tak bad mood...

ok untuk 2nd nya kami ke
JEBAT TALENT MGMT kat Danau Kota...
sape pernah dengar nama company JEBAT ni?
ok mula2 mama tak pernah dengar...tapi lepas jumpa Advisor company tu
then diberi penerangan yang khusus baru mama tau...
Jebat Talent ni lah yang telah melahirkan pelakon cilik bernama Mia Sara
katanya Jebat Talent yang shortlisted kan Mia Sara untuk berlakon...
antara lakonan yang berjaya dijayakan oleh company ni adalah
ADAMAYA
ADNAN SEMPIT
SALON
BELALANG kat Astro
dan beberapa lagi citer2 kat TV...
wah teruja mama dengar k...kira Jebat Talent ni juga melahirkan pelakon2 yang berbakat..
so masa perbincangan tu Advisor Jebat Talent soh balqis masuk dunia lakonan
dia set shooting ari Isnin ni...tapi mama & papa keje..
so kami tak leh nak hantar balqis untuk shooting..
mama & papa tak berapa setuju sangat kalo balqis masuk dunia lakonan ni
sebab kami ada komitmen pada kerja...
lagipun kami wat semua ni just for fun...untuk bagi balqis berani berhadapan dengan orang sekeliling...sambil nak polish bakat anak dara ni..
kami pilih career ni untuk part time je...bukan full time..
untuk setiap projek yang berjaya bayaran RM2000 dijanjikan
tapi mengikut harga iklan tu la...
macam belakon pun bukan balqis jadi watak utama
just pinjam jadi anak2 pelakon TV & Drama je..
so tak memerlukan balqis bercakap...
yang ni pun dikenakan bayaran RM200 untuk beberpaa kos yang dikenakan...
so kami tengah decide nak pilih yang mana satu...
papa macam minat yang 1st company tu...sebab yang 2nd tu banyak ke bidang lakonan
kami just nak balqis jadi model iklan je...
belakang bangunan Jebat Talent ni ada SKOP Production...tapi tutup plak ari tu..
  • p/s ape pendapat kengkawan?
  • p/s ada sape2 tau casting kat PJ...mama dengar citer macam ada...dekat sikit dengan rumah...kalo ada sape2 tau alamatnya leh email ke damia_nurin@yahoo.com
  • papa plak dah mula minat nak jadi PhotoGrapher...ape citer semua nak jadi artis ni?
  • MOTO mama & Papa...kalo usahakan sesuatu...pastikan sampai dapat...hu..hu...

27 comments:

CatlinaFly said...

wah good luck ye balqis..:) tumpang bangga kalau balqis berjaya jadi model iklan nanti :)

ejaMaria said...

wah...wah mmg menghala ke dunia model dah balqis ni... anyway good luck :)

mummy_ayu said...

wah..best tu..emmm..kalu tak nak terikat sangat better amik yg iklan je..sbb kita working mother kan..takut tak terkejar nanti..apa pun good luck yer!

smms said...

balqis dah p casting ..wa hebat smuga brjaya ..

mamalieyna said...

good luck kak balqish..herm..yg ke2 tu, lebih kpd lakonan eh..mungkin baik yg 1st tu kot..pepun all the best ya!

SuZiE said...

cayalah balqish... pasni kat TV ade muke balqish la.. ")

Izan Ishak said...

tahniah balqis..
rasanya kalau nak lebih pada iklan..co yg 1st tu okay~~
tapi kalau nak balqis berlakon pun apa salahnya~~

Ain said...

cayok la aqish....

tumpang gembira untuk aqish....

gud luck ya sayang...

zue @ annaleeya said...

gud luck utk balqis... utk anje jgk... smoga balqis berjaya berlakon iklan nanti...

nieda said...

gud luck balqis..nida rasa better jadi model. Bukan apa kalau pelakon banyak masa diperlukan..

LYaFRINA said...

woww...
insyallah nanti balqis akn berjaya,,

anje kalo2 dua2 bidang pon ok.. tp mybe lakonan tu akn memenatkan balqish sikit...

ermm model iklan pon ok.. gud luck!!

Momma Mia said...

Good luck Anja & Aqish. Semoga berjaya!

Iela Fazielah said...

wah.. rajinnyer anje ni.... ila minat gak... tp nak pergi casting ni mcm kerja yg agak susha gak... kena ada semangat yg kental kan..

atty's said...

gudluck utk balqis.better kalo utk jadik model je amik yg no 1 tu anje..

tak sabau nak tgk muka balqis kat iklan

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

balqis boleh buat punya hehhe..gud luck aqish..mmg pandai posing..kalau kyra hampehh lain suh buat lain pulak yg dia buat hahhaa

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

good luck balqish...insyallah..kalau ader rezeki tak kemana....aminn

Adlina Husaini said...

wah nak balik cerita kat husband ni! bagus la ayang, gud job!!!

Farra Dhelina said...

all the best aqish!!

aunt rasa better yg no 1 tu kot

lily azliyana @ mama zara said...

gmbar pujaan ramai tu pon gmbar yg kite suke..hehehehe..aunty doakan adelah rezeki balqis jadik model kanak2 nnti ye..=D

~~ciklinn~~ said...

budakk tomeii ni kompom dapatla job nanti.. gud luck..

mama zharfan said...

balqis memang talented pun..anje, cuba u tanya ezna (blog my small world) sbb anak dia pun model iklan axiata...kot2 dia boleh share apa2 tips :)

ann @ hatiberbunga said...

wah.. aqish nk jadi artis ye?
potensi tinggi, si aqish ni.
good luck, dear!

MamaRifqy said...

Hebat sungguh si cilik ini!

Ummi Eisya said...

good luck balqis..moga berjaya ye jadi model iklan tu..nanti mesti glamour habis la balqis..

♥MAMA♥ said...

waaa bagus tu anje,nnt kalu dh masuk iklan mesti hepi mama ;-)
sara ni ntah la,kalu nk anto utk casting2 ni...plus papanyer kn slalu outstn,takut susah plak nk gerak nnt kalu ada jadual apa2,hihiii tu pun blom tentu lg papa & tok ayahnyer kasi ke idak

zacedy_91 said...

Salam..rasenye kalau pilih jebat talent pun ok gak,,kita boleh minta lau nk modeling je..then kita leh reject projek lakonan kalu diberi..then bila balqis da besar leh masuk lakonan gaqk,,manusia ni hati berubah2,,mungkin tidak sekarang..tp mngkin esok..bukan nk kata ape..sy pun model jebat talent..

Anonymous said...

salam puan,
saya nk brtanya..
puan daftarkan anak puan tak ke syarikat yg kt wisma central tu..??
ada progress tak..??
sy ada daftar dan dah bayar tp dia bg byk alsan kemudian.

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.