Followers

Tuesday, August 17, 2010

♥ Dia Pun Pandai Jugak ♥

Ape yang pandainya?
ni citer sebelum bulan posa ari tu...
dok tertangguh je la ni nak story balik...
alkisah anak dara ni masa time kami pi Tesco ari tu..
la ni dah pandai nak try ape je yang berkenan...
time mama sibuk2 pilih barang
balqis plak sibuk2 try kasut tu...
bukan main lagik...
segala aksi balqis ni telah di skodeng oleh Papa

siap dok kat lantai lagik nak bukak kasut
nak try kasut baru

dah berjaya bukak kasut lama then now nak pakai kasut baru plak
tengah mencuba...
tak cantik nak pilih yang len pulak...
ok pilih yang ni plak...yang 1st tadi tak berapa cantik
ok nak try ni...tapi kasut ni berikat la susah nak try
ok berjaya try..tapi nampak macam besaq je...

tak beli pun kasut tu, balqis dok torai je....papa tergelak2 tengok aksi anak dara nya ni..
la ni dah pandai pilih barang sendiri...
kalo tempat menan tu mama & papa panggil "tempat larangan" @ "No Entry"...
biasala tempat2 camtu memang menjadi kegilaan budak2 kan
mama & papa memang tak biasakan beli ape je yang balqis nak...
kami akan beli menan bile perlu je...tak nak manjakan sangat
nanti kalo terbiasa bila tak dapat mesti ngamok punyer..
so dari tecik kena ajar k supaya dah besaq nanti tak menyesal...
  • p/s ari ni kiter citer pasal Balqis je k...

12 comments:

AshAnas said...

amboi pandainye die....

Farra Dhelina said...

betul tu anje..anak2 ni kt tak leh manja kan sgt kan..nnti bila dh terbiasa..pgi mn2 je..nak itu nk ini..tk dpt, nk amok..haru lah time tu..heee..

Lynn said...

anak2 zaman skrg.. baju pun kena tanya dulu.. kalo x, mau dia xmo pakai...

mamalieyna said...

dh bijak menerai..hikhik..cumel jer..arif lum laeii..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo nuha tak leh try2, kang dia nak terus kasut tu, padahal try ajer... :p

mummy_ayu said...

sama la..kalu gie kawasan larangan tu...abis kita semua dia nak main...

Intan Inn said...

wahh pandaiya test kasut..erm lepas nie bolehlah shopping sendiri..dah pilih masuk bakul mama bayar..hehehee

~Siti Hajar~ said...

Sama la Balqis dgn Dalia, klu p shpg dia akan try apa yg dia bkenan, dr kecik lg suka bt camtu..bkn apa Anje, anak pmpuan sama kot..hihihi

~~*Lady Salwa*~~ said...

Uih, anka dara ni dah panda pilih barang ye... besar nanti sure pandai bergaya nih...

tu la, budak2 jangan biasakan sangat beli mainan yang diaorang nak, nanti susah kalau tak dpaat... ada jugak yang guling2 atas lantai hypermarket tu... hehe

mama zharfan said...

cute nya balqis pilih2 kasut tu..and dress balqis sgt cantik!!!

Nia said...

wah,..dah menunjukkan bakat bakal menjadi vogue ni...hehe. takpe, perempuan kan, mesti suka kasut..

Entri Terkini: Salleh menghina Islam di FB

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

pandai balqish pilih mainan yer...

ah ah lah anje..jangan dilayankan sgt kehendak anak2 ni..takut kalau tak beli nanti ngamuk pulak..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.