Followers

Tuesday, September 28, 2010

♥ Angin Memang Angin....Panas Memang Panas ♥

Panas????angin???ape kesnya ni....
ok kiter bercerita dulu pasal jenjalan kami weekend ari tu...
tak de ape yang best pun biasa2 jerk
cuma ada yang mebuatkan papa naik ANGIN....
kami ke Tesco semalam then terserempak plak dengan Eliss.com
mula2 mama tak perasan...tengah sibuk2 beli susu Progress Gold
untuk balqis...tiba2 mama disapa oleh seseorang...
sekali imbas je k dah tau sape orangnya...sebab kami pernah berjumpa B4 this
kat Gathering MBP dulu kan eliss...kami sesat bersama2...
rutin setiap bulan...beli susu + diaper's untuk balqis
hye sampai biler la anak dara ni nak pakai Diaper's ek
sepupu balqis dah lama tak pakai Diaper's
sejak umur 1 1/2 lagik...
tak pe...semua budak tak sama kan...
untuk makluman kengkawan Mamy Poko kat Tesco ada Offer k
RM45.99 untuk Jumbo Pack...
ape lagi rembat 2 pack....
pastu tetiba perut bergendang gendut plak nak mamam...
ape lagi kami pi pekena Burger King kat Shah Alam..
ops lupa nak habaq kami pi Tesco Shah Alam k...
tengah makan sempat lagik kami snap2 pic anak dara ni...
kat Tesco anak dara ni tidok je....tup2 sampai Burger King bangun plak
mula2 ingat nak tapaw je kalo anakdara ni tidok..
tapi dah bangun kami makan kat situ je la...

he...he...balqis tak sabo nak raikan birthday partynya yang ke 3
13 Oktober 2010 ni....

tengah mamam onion ring...
suka wat muka gitu kalo mama nak snap pic
ha...ha....tersenyum riang anak dara mama ni tau
suka sangat kalo mama nak snap pic dia....

ok berbalik pada ape yang papa ANGIN sangat tu???
papa angin pada someone yang papa pun tak tau sape punyer keje
habis kami makan kat Burger King tu...kami singgah ke Stesyen Minyak
time papa nak pam minyak ternampak ada kesan calar
kat kete kami kesan calar dari tempat tangki minyak sampai
ke belakang bonet kete....walawei...dah la kete baru...warna hitam plak tu
confirm la nampak bebeno...
tapi yang papa HANGIN sangat tu...bukan je kesan calar...
siap ada tulis "BAB*" lagi....(khinzir)...
papa tak de pun parking kete double line atau menginggung perasaan orang lain
tapi kete papa diconteng menggunakan duit syiling...
bukan pertama kali jadi camni...kete kami yang lagi satu pun pernah jadi camni gak
budak2 kat Apartment punyer keje..
siap tulia ABC 123 kat body kete....ape diorang ingat kete papa tu
papan hitam ke nak tulis2 wat main cikgu2 ek...
tapi nak wat camne hanya mampu bersabar je...
semua ni dugaan kan...kalo parut luka manusia leh la pakai
cream MEDERMA....tapi kalo parut kat kete....ape kes...
ada tak polish yang leh hilangkan kesan2 calar ni...
macammana calarnya kete papa tu...camtu la tercalar hati papa
dengan perbuatan SOMEONE yang tidak kami ketahui apekah motif sebenar perbuatannya itu
kengkawan pernah kena camtu tak???

17 comments:

~Siti Hajar~ said...

sabar yer Anje dgn dugaan ni, manusia ni mcm2 perangai, kdg2 ada kelakuan kita yg bt org2 ni terasa..

ok psl keta tu, kalu kesan toreh tu xdlm, blh aja polish, clear terus, tp klu dlm blh gak polish tp hya hilang sikit2 jelah...

♥sYiLaSyiRa♥ said...

anje, sy pnah kner mcm tu..sama kes ada tulis abc kat body kete...hubby terpaksa polish sendiri kerap2...nasib lama2 juga hilang juga...
gpun kesan tu xbaper nak dalam....itu pun xdapat dikesan sapa yg buat

mummy_ayu said...

wah...sakitnya hati..kalu ayu pun hangis..dah tulis perkataan tak elok...sabar je la..tapi hangin memang hangin...

Adlina Husaini said...

huhu itu lah antar perkara yg dirisaukan kalau park kat public area..hampeh sungguh sapa yg wat tu..

nampaknya kena gi cat baru lah..tapi cuba tgk dulu kat kedai aksesori keta kut2 ada yg leh membantu

tips elak bercerai

mama tisya said...

tisya pn pki lg diapers tp ikut mood la..jp nk pki jp tkmo..tkpe ank2 jgn dipaksa lain ank lain ragamnye kn...

sure balqis tk sbr nk celebrates busday ye

mmg angin ler kalo org calarkn kete/conteng2 ngan perkataan gtu tp tk pernh kena lg...kena ati2 tu kot2 ada yg tk puas ati ke apa tp kalo kt area apartment kdg2 bdk2 suka wt hal kn

emma said...

kalau bab kete kene calar nie mg hangin satu badan.. hehehe..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai kesiannya. memang panas hati btol kalo mcm tu, lain lah kalo kita yang terlanggar ke apa. cuba try gi kedai polish, mungkin boleh kurangkan kesan tu.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

balqish pakai diapers lagi ke??? alhamdulillah, aleesya dah lama tak pakai diapers...jimat duit...

alahai....sapa punya keje lah tu...nak hilangkan kesan calar tu, mauu habis beratus2 gak tu..sabar je lh anje yer...

Wansteddy Tales said...

kena jugak nak2 b4 jiran sebelah pindah. skrg pas dorg pindah kete tak berusik lagi tapi kesan parut kat kereta tu masih ada. kenangan yg ditinggalkan dek jiran hampeh itu hahaha

MamaYatie said...

mmg geram sngt kalo jadi gini..tp nak wat camner kan..terpaksa la sabar sbb tak tau sapa punya keja

zue @ annaleeya said...

mak aihhhh.... klu akak pon hangin anje.... nak2 kete baru plak kan??? nih mesti keje bdk2 nakal... mcm xde keje lain...

wan sujaihah said...

tak baik la buat org cam tu...kita ni pun kadang tak paham kan..aper la yang dia sakit hati sgt...sifat buruk camtu memang buat org skait hati kan..

wak banyak 2 sabar la yer...dugaan ni kadang2 macam2...

[-suziey-] said...

haih..sabar je la ..klu kita pn hangin gk ..tu msti budak2 nakal tu..saje suka buat vandalism..huhu

Ain said...

keta ain pun pernah kena. waktu tu hubby parking kat area ofis dia. luckily hubby memang pilih parking yang ada cctv, so dapat la tangkap malaun tu dan mintak ganti rugi....

mama zharfan said...

me dgr pun jd hangin gak...me belum pernah kena..nauzubilah

mamalieyna said...

tak pernh lak..ish...angkara budak2 nakallah tu..mmg ANGIN habess ni kalau kena kt en suami kak ina ni..huhu..

♥MAMA♥ said...

sabo ye anje..k.da pun sama,dulu masa mula2 beli keta mcm2 dugaan,penah 2 kali kena gores kat carefour ngn tesco,keje org2 yg sengalll & otak x betul la tu..hihii comeynye balqis ngn bday hat tu,mesti dh x sabau sgt nk celebrate bdaynye tu ;-)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.