Followers

Thursday, September 23, 2010

♥ Mama Saya Ni Suka Tau.... ♥

Suka???ape yang mama saya suka ye???
(entry ni Ibarat macam Balqis bercerita tentang MAMAnyer)
ala macam auntie2 semua tak tau...mama saya suka SNAP pic saya..
tak kira walau dimana pun saya berada
mama suka sangat Snap gambo saya dengan Kerelaan @ curi2 snap pic saya tanpa kerelaan
kemana je mama pi camera mesti ada kat dalam handbeg mama
kalo tak sempat...mama snap pakai henset pun jadi la...
kalo auntie2 tak pecaya...jom ikut saya baca citer saya ni..
ha kat atas tu gambo yang mama berjaya snap dengan separuh kerelaan saya
masa kami nak bertolak balik ke Selangor..
dalam kete pun jadi....saya pun apa lagi...
memang suka layan mama snap2 pic ni
kalo tak turut nanti mama marah plak kan...
tapi kali ni mama tak dapat snap banyak sebab saya dah tak nak
bagi kerjasama lepas tu...hu...hu...terus la mama simpan je camera mama tu

pastu kami singgah ke Taiping Sentral...auntie suziey ada pi ek ari tu...saya pi raya ke 4...kalo mama calling2 auntie suziey mesti leh saya jumpa Aqeel yang encem tu kan...kami pi sini sebab mama ngidam nak makan MCD...sambil makan2 sempat lagi mama kuarkan camera nak shoot gambo saya...
saya??ape lagi layan je la snap pan mama tu...al-maklumlah saya ni pun memang suka bergambo...ni semua gara2 mama yang dok ajo saya bergambo...

tak cukup gambo kat atas tu...mama soh saya bergambo lagi...
walhal saya tengah makan masa tu...
haish...tak da feel nak makan...tapi layankan aje la sian plak kat mama kalo bukan saya yang jadi model semua gambo mama tu...sape lagi yang nak kan...PAPA?confirm tak mau punyer
lagi & lagik....nasib baik saya dapat upah aiskrim
leh la saya layan kerenah mama ni...
kalo tak de upah jangan harap dapat kerjasama k...
habis makan erk....Alhamdulillah kenyang kami semua...
kami teruskan perjalanan semula...
mama dah buat lagi hobinya nak snap pic lagi
saya jugak la yang jadi mangsanya...
biler saya start je berkacamata hitam...mama pun strat la kuarkan camera nak shoot
cepat2 mama shoot takut mood saya terbang ke laut...
macam2 gaya saya buat...
tak puas dengan hasil shoot kat atas tu mama soh saya posing lagi
kali ni pinjam kacamata mama & papa plak
ape lagi mama pun shoot la gamba saya...
cukup ke mama???
mana pernah cukup....lepas kami berhenti singgah kat R&R Tapah
mama belikan saya gula2 teddy bear tu...
ni semua kes rasuah mama la ni...mesti ada udang disebalik batu
dan akhirnya....memang saya kena berposing dengan gula2 tu
mama tak puas lagi dok shoot gambo saya dari tadi...
tapi mama tak dapat snap banyak2 gambo sebab saya dah penat layan mama
takat tu je gambo yang sempat saya bagi kerjasama..
pastu saya minum susu then zzzzzzzzzzz...........
ni la hasil semua gambo yang mama snap sepanjang perjalanan
ni baru sepanjang perjalanan k...lom tengok lagi kalo mama snap
pic saya hari2...sebab tu tak mustahil PC mama kat opis & Laptop mama
melambak2 gambo saya...sampai tak tercuci la..
baru2 ni je mama saya baru pi hantar kedai
kalo auntie2 semua nak tau @ mana2 yang dah tau
mama saya memang suka jadikan saya model ape je yang mama suka..
kat mana je tempat yang mama rasa best mesti mama soh saya bergambo
auntie semua tak caya?
jom tengok
baru2 ni mama telah menjadikan saya mangsa untuk menjadi model
baju kurung yang mama dah tempah kat kawan mama
Rasuah yang mama bagi adalah dengan membenarkan saya untuk menarik
beg balik kampung mama tu...wat ala2 nak naik flight..
so saya layan kan aje la...

tapi lepas tu mama soh saya wat persalinan baju plak
soh jadi model untuk baju yang satu lagi
ape lagi dengan sepenuh tenaga saya menangis
saya tak suka pakai baju kurung...rasa rimas sebab nampak cam baju tu
besaq sangat...nak bukak sendiri tak berjaya...mama dok sibuk nak snap gambo saya
tapi tak berjaya sebab saya dah nangis dulu....sian mama kan...
tapi pastu mama soh saya jadi model DRESS plak...
haq ni saya suka...jom layan

kalo baju yang ala2 gini saya suka...
berapa kali persalinan pun ok tak jadi masalah punyer

lagi & lagi...

ni baju kegemaran mama...raya pertama ari tu dah pakai..mama kata cantik...penat saya layan mama ni...ni semua gambo 3hari sebelum raya...baju2 Dress saya pun mama beli last minit je..

kalo saya ada adeq agak2 auntie la kan...mama saya suka snap2 gambo lagik tak??saya suka je layan mama ni snap2 pic...kalo tak layan nanti sian plak kat mama

Syurga kan bawah tapak kaki ibu...so saya ikutkan je la kehendak mamatu....ni la luahan hati saya yang mama cuba imaginasikan...hu...hu....

14 comments:

Fieza79 said...

pe nk wt Balqis dh kesukaan mama..turut kan aje...hehee

mak aiii byk nya gamba2 Balqis...!

EiJa ZaQuaN said...

hehe..byknye pic balqis..w/pun kena paksa tp tetap pandai bergaya

eija pun suka amik pic my son..

zura@iwan said...

ala mama suka amik gmbr utk anak dia jugak...gmbr aksi aqish yg mcm2 ragam....utk kenangan...

Me_Lina said...

anje... lawa2 la baju balqis... beli kt mana?

mummy_ayu said...

amboi..sakan la balqis posing....nasib dapat upah..suka tgk pelbagai aksi balqis...comel jer...

Suhana Shahril said...

Byknya baju raya Balqish
Melaram sakan lah yer...hikhik

mama rifQy said...

amboi..banyak sungguh gambar yang berjaya di snap..mmg hobby sungguh2 la nih..
nih pon hobby auntie gak balqish..tapi mmmg xleh layan mama balqish laa

mamaaerish@eb said...

amboi byknyer gambo... ;p

zue @ annaleeya said...

olorrrr... cian balqis.... terpaksa jadik model mama eh??? nnti aunty babap mama k... heheh!!

[-suziey-] said...

hahahahah..mama sy mmg suka snap piccas sy..tp sy pn suka gk posing mcm2 gaya bila nmpk mama dh pegang kamera.ekeke:p mama borek ank rintik..hiks..

comel..mcm2 gaya ada..gaya nk kaur AF pn ado..hahahahaa

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sabar lah awak...saya pun memang selalu menjadi mangsa keadaam :p


http://elissmiejunior.blogspot.com

Huda said...

hehe layankan saja karenah mamamu itu balqis..sume cute2 aunty tgk :)

cha said...

sabarla ye cikKecik. mama awak tu mmg mcm tu. aunty tumpang tengok je la gambar awak yg kiut tuuu :D

Farra Dhelina said...

mak aiiiii..byk nya gamba kamu aqishhh!! sabo je la aqishhh..hiks

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.