Followers

Monday, September 6, 2010

♥ Weekend Kami Ke...♥

Ni citer weekend plak k...
ari sabtu kami ke Mydin Subang beli baju batik untuk Tok Wan Balqis
pastu saje je pi jenjalan...
then ari Ahad kami ke pasar Shah Alam
ni memnag tempat peberet mama k
dek kerana dekat dengan rumah tu yang pi terjah
pagi tu hujan renyai2....mula2 ingatkan cam tak leh nak pi je
tapi Alhamdulillah hujan berhenti lepas tu
so ape lagi kami pun pi la
tu pun dah lambat...sampai kat sana kol 9.30 pagi...
kete dah berduyun2 kat pasar tu...

on the way pi Pasar...Opah & Balqis dengan baju PPG nyer

kat pasar ni macam2 ada...sampai nak pening nak beli barang
mama tak habis round pun sebab banyak sangat lorong2 yang ada
so tak terround kan...mama pi sini sebab baju gown untuk balqis
selalu tengok baju gown ASHLEY kat website kan...
kira cecah RM50 jugak la include postage..
tapi kat sini dapat rumah dalam RM30 lebey je..
so berbaloi pi sini beli siap leh torai lagik..
harga leh runding lagik k
pi kol 9.30 pagi balik kol 12.00 tengahari...
perh lama tol mama jenjalan..
dan hasilnyer dapat la Gown 3 helai..
now balqis suka cartoon PPG a.k.a Power Puff Girl tu
tapi kat sini tak de jual la kena pi cari kat Parkson la pulak
tak pe next time mama beli k
la ni tak sempat dah masa dah suntuk
anank dara ni dah pandai pilih baju sendiri
ape yang mama beli dia tak mau pakai..
nak yang ada gambo carton je..yang polka dots tak mau
tak cantik & tak best katanya...
haish....dah pandai milih ek...
  • p/s kengkawan dah wat persiapan ke...mama dah lengkap semua..tu pun ala kadar je kami punyer persiapan tahun ni...

11 comments:

~Siti Hajar~ said...

anak2 ni bila dah besar & faham mcm tu la, nak memilih sndiri, sama la dgn anak kami tu, bj klu xde gmbr kartun yg dorg minat, jgn harap la nak pakai..isyh2! bdk2 zaman skrg..

atty's said...

alhamdulillah ..persiapan raya ..kty hampir lengkap dah

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

a'ah baju kat on9 tu sbb masuk postage jadi mahal..kita pun beli kat luar dapat 3 helai dgn harga yg murah..

mummy_ayu said...

wah..dah pandai pilih ye..ayu rasa girls memang cam tu sbb Iris pun dah pandai cikit cikit pasal bab baju nie..but Ian tak kasah sgt pun...girls always girls....

mamalieyna said...

lama tak terjah sini..kalau g sure rambang mata! macam2 ada...^_^

Anna Da Lady said...

Anak buah saya pun haru gak.Kalau dia tau ada baju baru, dia taknak dah pakai baju lama.Contoh, haritu saya beli baju kat Kuching, saya kata kat dia..Aya, Acik ada beli baju kat Aya.Gambar cat lagi.Then, waktu nak kuar tu, saya pakaikan dia baju nak jalan2, dia taknak pakai.Dia kata "Nak Cat"..dalam pelatnya..ish ish..Anak2 ni...macam2 je, tapi terhiburla

mama zharfan said...

me raya kat sini..tak de persiapan pun..

Fieza79 said...

ANAK2 SKRG DH PNDAI PILIH BAJU YG DEPA SUKA NAK PAKAI...KITA PILIH TAKMAU...KDG TU MEN PAKSA AMBIK JGK YG KITA BEKENAN HAHAA...

Huda said...

so far hampir settle persiapan raya kami :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

utk raya ala kadar gak..cuma sedia lebih utk persalinan masa adik ipar nak kawen nanti...

Suhana Shahril said...

X abis lg ler anje..tinggal si adik jer blum bli lg bj rayanya..td dah p alor star..tp letih la bwk 3 org PPG ni...bukannya boleh p tgk2..depa cepat boring...huhu

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.