Followers

Tuesday, October 19, 2010

♥ Contest & GA ~ Ape Kata Survey? ♥

Ok ari ni mama nak wat survey pasal Contest & GA
mama aktif berblogging since bulan April 2008
B4 this blog mama bukan yang ada ni...blog lain...tapi dah bertukar ke blog
yang sekarang ni since November 2008
mama pernah wat contest wat julung2 kalinya masa tahun 2008 tu..
Alhamdulillah ramai yang join...tapi masa tu tak berapa pakar nak handle contest
so banyak la kelemahan pada sesi pelancaran contest sampai la ke resultnya..
tapi lama kelamaan mama belajar dari kesilapan dan cuba memperbaiki kesilapan yang ada
so makin bertambah la contest2 yang mama anjurkan...
ok mama nak tanya kengkawan semua...Contest yang macam mana kengkawan suka join???
contest yang ramai sponser atau contest yang kurang sponser
ye la nak dapatkan sponser yang dengan rela hati menawarkan hati untuk menjadi sponser ni bukan senang k
mama sejak akhir2 ni baru dapat sponser yang sudi taja contest mama
Alhamdullilah rezeki untuk kengkawan jugak...
ada jugak yang tak suka sponser ramai2 ni sebab nak kena FOLLOW kesemua blog penaja & penganjur
tapi tu selalunya dah menjadi syarat...sebab kalo tak follow nanti kengkawan semua tak tau
bila result @ update terkini tentang contest berkenaan..
selain tu dapatlah jugak mama mempromosikan blog2 penaja contest mama tu..
so kita tolong sesama blogger...
Syarat2 contest kebanyakannya lebih kurang sama je
jom kita ulas sikit:

1. Add blog mama_aqish & dan penaja So Loverly Collection , Cutie Gorgeous , Suziey.Com & SyilaSyira di blogroll/bloglist anda & wajib menjadi Follower blog berkenaan
( semua blog contest akan wat syarat2 yang sama kan..mesti follower penganjur & penaja selain menghargai penaja & penganjur )

2. Tepekkan banner Contest disidebar & entry blog anda & pastikan ianya di link back ke entry ni.(no link back will be disqualified)
(bab tepek banner beserta link ni sebab nak mempromosikan contest berkenaan supaya mendapat lebih banyak sambutan....lagi ramai yang join lagi meriah contest ni kan )
3. Terbuka kepada SEMUA yang mempunyai blog & anak yang berumur dari 1 bulan sehingga 4 tahun (kanak2 yang lahir dari tahun 2006 ke atas)contest bermula dari 3hb Ogos 2010
(limit umur selalunya sampai 4 tahun @ 3 tahun je...dan jangkamasa contest selalunya 1 bulan...paling cepat pun 2 minggu )

4. Hanya tajuk diatas je yang diterima "Gorgeous Baby In Kemeja @ Dress"
(tajuk contest selalunya ditetapkan oleh penganjur dek kerana tak nak tajuk yang bercampur2 maka 1 tajuk je yang dipilih untuk menjadi tajuk contest yang dianjurkan )
5. Ceritakan sedikit ape & kenapa anda menjadi Follower & suka terjah Blog Mama_Aqish & sejak biler anda kenali Blog Mama_Aqish ni?~ syarat sampingan ~
( selalunya mama wat soalan ni sebab nak wat survey feedback tentang blog mama )

6. Upload hanya SEKEPING gamba anak anda berbaju KEMEJA untuk Boy's & DRESS untuk Girl's, boleh hantar 2 & 3 kali penyertaan(kalo anak ada lebih dari satu) & sila pastikan gambar jelas & senang untuk di copy paste & gambo tidak boleh di edit & studio photoshoot

sila nyatakan sekali:

Nama Anak,Umur & Tarikh Lahir Anak
(ni penting kalo gambo lebih nanti pening plak nak pilih yang mana satu...then kalo leh mama memamng DQ gambo kat studio sebab tak adil pada peserta yang lain...)
7. Dalam entri itu pastikan anda masukkan sekali BANNER PENAJA & mention tentang penaja & link back ke blog berkenaan(no link back will be disqualified)
( ni salah satu syarat bagi menghargai penaja sambil mempromosikan blog penaja )
8. Bila dah siap, tinggalkan komen di entri ni
( yang ni macam biasa, kalo tak tinggalkan URL link camne nak terjah )

ok nak tanya syarat yang macam mana kengkawan semua tak suka then syarat yang macammana yang kengkawan suka???mama nak wat survey la...
jom kiter skodeng contest2 yang mama pernah anjurkan sebelum ni...
Semalam mama terima bungkusan dari SyilaSyira...
nak tau ape kat dalam tu?
Hadiah bukan saje untuk pemenang...tapi penganjur pun dapat sekali habuannya k...
suka2 TQ pada penaja k...satu hadiah untuk mama then satu lagi untuk Mamalieyna
yang seopis dengan mama.....pemenang2 lain dah dapat hadiah ke?
kalo ada yang tak dapat lagik bagitau k...

15 comments:

Cik Jue said...

hahaha....semua syarat tu biasa je..malah senang nak ikutlah..cuma kadang2 cik jue sikit kecewa kalau contest yang dianjurkan itu sampai umur 3 tahun je..sebab anak cik jue dah 4 tahun..kalu tahun depan mesti tak dapat masuk contest lagi sebab dah nak masuk 5 tahun..hohoho sedihnye...

nadja said...

salam.. hai dah lama tak menjenguk semenjak dua menjak nih bz jer.. ehheeh best kan contest teringin nak join dan nak ader kan contest.. tapi tak berapa pandai.. dah lama tinggal kan dunia blog nih since 2007.. dan kembali aktif taun nih juga la rasanya.. tapi banyak lagi yang perli dibelajar.. eheheh

chugie said...

sebenarnye, bukan mudah nk buat GA atau contest kan? dan rasanye ramai yg suka bila ada GA atau contest yang simple dan mudah2 belaka..

wah.. x sangka awk dh banyak anjurkan GA ye.. tahniah!

Imaan09 said...

erm.. betul..langkah2 dlm contest n GA sama saje, buleh hafal dah..hehe. tp skang ni ada cara baru kan..main tinggal komen je, itu lg sempoi..

mama tisya said...

dh dpt adiah...lupa nk inform penaja...

kebykkn syarat2 tu mmg kena patuh la nk msk contest or GA..kalo tk suka terpaksa suka gk...kalo mls nk ikut better tkyh msk contest ye tk..tp tk brp suka kalo byk penaja sgt cz kdg2 takut adiah tk smp cz selalunya pemenang contest/GA akan berurusan ngan penaja contest

Faryza said...

emmm... cam biasa2 je kot syarat nye..
opsss sy tak pernah bt GA ke ape ke lagi..
niat ada... tgh cari tajuk...nnt ye..

aSmiDar said...

syarat2 tu biasa jer...mmg akan ade kalau nak buat kontest kan..
tp eda tak berapa suka banyak sangat penaja sbb kna g folow semua blog tu..
kalau line okey tak pe jugak la kan..dan line buat hal...loading then eror...terus spoil mod nk join..huhuh...

Mama Zharfan said...

ok jer syarat2 tu :)
me belum dpt hadiah me :(

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

standard lah tu kalau banyak penaja banyak lah kena follow..hehe

Hezesuze said...

takat nie join contest yg rules nye senang jek...hehehehe

mama rifQy said...

wah..jap...kagum ngat sbb banyak contest anje buta..me baru join brape je.sbb baru aktif berblog!

syarat2 tuh? ok je.
lagi ramai sponsor..lagi best..lagi banyak hadiah n chance nak menang lagi banyak..walaupon xmenang pon lagik./.hhahahhaha..

mamalieyna said...

hehe..hadiah dh publish pun..^_^!

nice! ^_^ kan..

mamalieyna said...

lupa lak nk komen pasal syarat contest!

hehe..terus terang eh..plg leceh kalau byk penaja nak kena folow, kena tempek, kena masukkan link...tapiiiii kalau nak jugak join, kena la relakan diri..hehe..dah byk penaja, sure banyk hadiah kan..hehe..adat la..nak sesuatu yg lebih, kena la lebihkan usaha..in this case, kena la relakan diri follow semua rules tu..hehe..

apa2pun, kak eina kalau ada masa n free betul, mmg join je contest or GA wlupun syaratnya mcm2 nk kena follow..hehe..n terus terang, kalau takde masa sgt, nmpk byk penaja nak kena follow,terus tak jd la join! ^_^

cha said...

kita tengok pada syarat juga, bila senang syaratnya senangla nak ikut. tapiii jenuh juga la nak letak banner² tu, lagi² kalau byk sponsor. haha kena teliti sikit sebab salah letak link ke lain pulak gambarnya.

[-suziey-] said...

hmmm kt suka hadiah byk dr byk penganjur..tp byk keje la kna tepek banner n follow..klu kt penganjur plk..nk cek tu yg problem..heeh..apepn skang dh aktif join contest sbb dh asingkan blog contest..xrs semak sgt suziey.com tu..hehee

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.