Followers

Tuesday, October 26, 2010

♥ Daya Imaginasi Kanak-Kanak ~ Balqis ♥

Ari ni nak story pasal balqis...B4 this pernah citer pasal Imaginasi kanak2 pasal balqis ni
kali ni nak citer pasal teddy bear balqis plak..
Balqis suka tiru gaya mama & papa, ape je yang kami buat akan menjadi ikutan balqis
that why ibu bapa harus menjadi contoh terbaik untuk anak2..
jom kita tengok ape yang balqis cuba buat dalam diam2...
balqis pakaikan Diaper's kat anak patungnya...
macam mana mama pakaikan kat balqis
camtu gak la balqis pakaikan kat Bear2 nya..
siap marah bear2 lagik sebab asyik "kencing" je...
pastu berak...nge...nge...balqis basuhkan kencing & yayak bear2 nya tu
pastu pakaikan balik diaper's untuk bear2 tu...
bear2 dah ready dengan diaper's baru...
pastu siap bancuhkan susu lagik...balqis kata bear2 lapo...
nak "susu"...so sweet...sonok tengok perkembangan
anak2 dari masa ke semasa
ape yang balqis isi kat dalam botol tu???
balqis isi barang menannya...
Susu???yup susu pun memainkan peranan...
susu yang mempunyai DHA yang tinggi adalah elok untuk perkembangan Otak kanak2
so sebelum beli semak lah label dahulu...
bandingkan dengan yang lain..
tapi BF adalah yang THE BEST...
Balqis minum susu produk Wyeth...
ni wajah lama susu Produk Wyeth...
ada penambahan LUTIEN untuk kebaikan Mata kanak2
Dari mama preggy kan balqis mama minum S26 Mama
then bermula dari tu la disebabkan susu mama tak banyak
makanya balqis terpaksa bergantung dgn susu formula 1 ni..
so dari S26 Gold - > Promil Gold -> Progress Gold-> turn to PROMISE GOLD
la ni dah berwajah baru semua brand Wyeth now di panggil dengan
S26 GOLD step 1, S26 PROMILGOLD step 2, S26 PROGRESS GOLD step 3
& S26 PROMISE GOLD step 4
Now balqis masih lagi minum S26 PROGRESS GOLD RM76.90 untuk 1.6kg
mama slalu suka beli tin dari kotak...sudu leh simpan untuk collect point leh tebus hadiah k...
13 oktober 2010 balqis cukup 3 tahun dan akan bertukar stage ke
S26 PROMISE GOLD RM66.90 untuk 1.6kg
yey...jimat sikit duit papa...susu balqis dah makin murah...
papa adalah peminat TEGAR brand Wyeth ni k...
pernah satu ketika dulu jadi gaduh2 pasal nak bagi susu ape kat balqis ni..
mama suka ENFA tapi papa suka WYETH...
dan akhirnya mama akur dengan kehendak papa
dan amat bersetuju dengan pilihan papa...
susu ni kalo kat area kampung susah nak carik...so kalo balik kampung
kami siap2 bawak top up susu ni...selalu beli kat TESCO je...


kanak2 sekarang makin bijak dari zaman kita masa tecik2 dulu kan..
kita adalah merupakan model untuk anak2 dan Wajib memainkan peranan
dalam mendidik anak2 supaya menjadi Insan yang berguna di masa hadapan..
anak2 ibarat kain putih...kita sebagai ibu bapa yang harus mencorakkannya....

17 comments:

Cik Jue said...

pandai balqis main sorang2.budak2 memang mcm gitu pandai je meniru ape yang kita buat kat dia..

Kauthar said...

wahh ada bakat balqis jadi kakak ni..lepas ni kalau ada adik senang la mama dia..

[-suziey-] said...

amboih balqis siap pakaikan diapers lagi..hiks..sweet jek..syiok je bear diperlakukan sebegitu rupe..ekek:p

eT said...

jenuh la mama nk kene siap duit beli pampers ngan susu utk balqis ngan bear2...huhu

♥sYiLaSyiRa♥ said...

cutenya balqis....

♥sYiLaSyiRa♥ said...

cutenya balqis....

ummiaqeef said...

aqeef pun skang ni mcm² akal dia.. mcm² menda dia nak buat..pastu kalau dia x bole buat mesti dia ngamuk,hehehe..

Anna Da Lady said...

Assalamualaikum, hahah...perangai Balqis sama ngan anak buah saya, dan umurnya sebaya jugak 3 tahun...memang dia akan pakaikan bear dia dgn diapers..kdg2, 'bising' jugak angah saya..hehe...pastu letak bedak etc..hahaha...pasal susu tu..betul..kalau kita guna susu yang agak berjenama ni (hehe), memang susah nak cari bila blk kg..mesti buat stok or kena gi pekan jauh..hehe..selalunya, kalau saya and semua blk kg, sayalah antara orang yg dikerah g beli susu kat pekan..huhu

mama tisya said...

tu la..ank2 skarng tk mcm ank2 dlu kala mcm kita kecik2..kdg2 apa yg die terpk tu kita tk jangka ngan umur die..tul tk...tisya pn suka gk main ngan bear die bg susu pastu die ada p mandikn bear die dlm bilik air..sbr je la..abis bsh

Huda said...

hehe bijak2 balqis ni :) anak2 kan, mmg suka berimaginasi :)

mamalieyna said...

ooooooooooo....ptt la arif kt umah dh makin pandai layan bebear dia..sblm ni tak layan sgt...ghupenye ni tok guru dia ye...ngikut kak balqis la ni..alahai anak2..

psst jgn taktau, ari ni..beriya arif nak bwk bebear dia g umah ibu..siap masukkan dlm beg..hish..kak eina kuarkan balik ! =P..tingglkan bear yg keeccik tu je..huhu..ni gara2 nak men ngn kak balqis la ni..

Hezesuze said...

erkk..dulu pun weols camgitu gak..suka main mak2 gtew haha

mummy_ayu said...

wah..bukan main lagi balqis...sok sok iris mcm ni la agaknya kan..he he he

Mama Zharfan said...

my boys tak de plak main bebear heheh setakat main toys car ajer

balqis dh boleh jd kak long tu...

mama rifQy said...

amboi..pandai balqis!suke la nengok anak2 yang da pandai main sengsorang..bijak!!

cha said...

dah cerdik, cikOni minum susu ni juga. tapiii dulu la, tak larat harganya sangat mahal. skrg, dia jadi anak dutch lady.

didieeidid said...

salam mama balqis..suke singgah blog mama cos byk citer artis n perkembangan si kecik tu..anyway just nk share if u wanna get susu yg lg murah boleh kunjung ke Speedmart better than TESCO..n for diapers boleh ke TESCO la..itu yg i amalkan for my princess..daa

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.