Followers

Friday, October 15, 2010

♥ Demi Menjaga Kesucian ~ Mama Terpaksa Remove ♥

Tajuk bukan main lagik k...
ok ni nak citer pasal FB mama...honestly cakap...FB mama memang tak glamour amour
just nice2 je...FB ni jadi tempat mama upload gambo2 balqis dari tecik sampai besaq untuk simpanan & tatapan mama...B4 this mama ada ramai kawan2 kat FB...tapi Now mama dah removekan
hampir 1/2 dari tu...yang tinggal cuma teman2 rapat je...
mana yang pakai nama samaran mama remove gak sebab tak kenal sape
then yang LELAKI semua mama remove kecuali yang betul2 kenal je
sebab ape??sebab nak jaga kesucian gambo2 yang ada kat Album Privacy mama..
bukan ada gambo ape pun cuma gamb balqis je yang banyak..
so mama tak nak ade sape2 yang tidak dikenali copy paste gambo tu...
demi menjaga keselamatan kan...zaman sekarang ni semua canggih
dengan gambo ape pun boley jadik k...
so mama amik langkah berhati2 dari awal lagik...
so bagi kengkawan yang mama ter remove...maybe tak berapa kenal..
bukan sombong...tapi nak menjaga kesucian gambo dari dinodai...
Sekian...

22 comments:

Huda said...

betul tu, org skang bkn leh caya sgt kan :)

mama rifQy said...

betul gak tuhhh..jgn remove na dah lerrr!hikhikkkkkk

[-suziey-] said...

good...kt pn remove sape2 yg xkenal..bahaya skang..org suka memanipulasi kehidupan org lain..tp jgn remove kita tau..hahhahaa

mama tisya said...

tu la psl..rmi org suka2 add kdg2 tk kenal..kita remove+block

ctnurkhijah said...

bagi ct Fb untuk kawan2 terdekat, sedara mara ngan kawan2 blog...

paling tak suka yang dok tayang duit ngan keta mewah (MLM)

Izan Ishak said...

bagus tu anje. baik bertindak sblm terlambat~~

cik puan akish said...

emmm...begitu yek...agak2 bonda dadif diremove tak????

=p

Cute MuM said...

me pon dah remove org-org yang tak kenal.. sekarang tinggal kawan sekolah, uni, kerja n saudara-mara jer..
memang takut kalo ada org guna gambar kite untuk kepentingan diorang..

mamalieyna said...

langkah yg bijak..eh..kak eina pun nak cek gak aa..

cha said...

tindakan yg bijak. kita tak sempat-sempat nak buat. lagi-lagi yg pakai nama samaran tu.

MrS. F!zA said...

eh add kita tak?? kalo tk add dh kompom la tk kena remove :p

tu lah kita pon nk remove la.. tkut betol skrg ni..

zura@iwan said...

betui2...kdg2 kita x kenal sgt tu...baik remove kan....then zamn canggih skrg..apa2 bleh buat..riso mak...hehe

Hezesuze said...

bagus tindakan anje tu...akak pun tengah nak delete nie....huhu

tapi anje jgn delete akak tau...ahakss!!

Intan Inn said...

erm betul tue mama intan pun dah remove beberapa prg yg tak dikenal...harap maaflah

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sy mmg privatekan FB..n tak approve sape2 yg tak kenal
bkn sombong tp sy ras tak perlu kot nak add org tak kenal..cam tak proper je org2 tak kenal leh tgk gambor kite

ibu_Arifa said...

ooo...logik jgk buat mcm tu... Anje jgn romove saya tau..mmg nama betul lain kat FB tu. me confirm tak ambik gambar Balqis..hihihi

FIESYAH said...

btl tu org skrg ni bkn boleh pakai

kakyong said...

kakyong kena remove jugak ker????!!

kakyong pun dah lama tak masuk FB..
foto2 tu boleh setting utk diprivatekan bg kwn2 jer view.. kakyong ade bbrp album yg utk sendiri jer.. tdk setting utk kawan2 pun.. tp byk lagi rasanya kena privatekan..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tu psl mls nak upload gmbr kat fb.

Ummi Eisya said...

bagus gak idea tu..demi menjaga kesucian fb kita kan..

zahidah dihaz said...

saya pun tak sempat lagi nak check orang kat FB...planning memang nak removekan orang yang tak dikenali...tapi belum sempat...maybe lepas habis final exam nanti...

♥MAMA♥ said...

btul tu anje,that's y org lain ada tu sampai beribu riban frenlistnyer tp k.da nyer ciput je ;-) sbb k.da add mana yg btul2 kenal je bukan soal kite sombong ke apa kn,skang ni plak mcm2 hal kn..bagus la tu ;-)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.