Followers

Wednesday, October 13, 2010

♥ Happy Birthday Damia Nurin Balqis ♥

Selamat pagi semua...
hari ni adalah merupakan ulangtahun kelahiran Balqis yang Ke3..
cepat je masa berlalu balqis dah masuk 3 tahun..
tnggal 13 Oktober 2007 masih segar dalam ingatan mama
waktu melahirkan Puteri kesayangan mama ni..
Gambar Balqis sewaktu awal kelahiran....
Wajah yang menjadi pengubat segalanya buat mama & papa...
Tawa & tangisannyer menjadi penyeri kehidupan kami berdua....

Tanggal 13hb Oktober merupakan saat & detik yang paling menggembirakan buat kami sepasang Suami Isteri kerana dikurniakan seorang cahaya mata yang diberi nama Damia Nurin Balqis yang membawa maksud Cahaya Kebijaksaan Seorang Puteri....
Nama Puteri kami di ilhamkan oleh kami berdua dimana nama berkenaan di petik dari sebuah buku "NAMA2 BAYI ISLAM".....
  • Pada Awal Pregnant....Balqis dijangkakan akan lahir pada 13hb Oktober 2007.....Dan Al-hamdulillah Balqis lahir tepat pada tarikh jangkaan bersalin...Untuk pengetahuan semua....Baqis lahir pada pagi raya tanggal 13hb Oktober pukul 6.35 pagi...dan selepas kelahiran Balqis papa sempat membayar Zakat Fitrah untuk Balqis pada pagi tu...Balqis dilahirkan dengan berat 2.48kg secara NORMAL....
  • Itulah merupakan detik dan saat indah dalam kehidupan kami berdua.....
    Awal Kelahiran








Yang baju gold ni plak majlis Marhaban masa kat rumah belah mama.... Majlis diraikan dengan Marhaban....
Balqis masa majlis ni baik je...tak meragam pun...tertido dalam buai masa time marhaban tu....
Syahdu je mama dengar alunan marhaban tu...
Masa mama lepas pantang....mama wat kenduri cukur jambul & kenduri kesyukuran untuk Balqis & sepupunyer Fitri.....Majlis di raikan dengan meriah sekali...
Majlis kesyukuran dibuat 2 kali....
yang baju meroon tu masa kat rumah mertua Abanglong mama...
Balqis ketika berumur 3 bulan.....
Masa ni kengkawan mama kata muka Balqis macam muka mama...
ye ke???
Pic ni plak masa Balqis mula2 baru nak belaja berjalan....
mama belikan Walker ni khas untuk membantu Balqis berjalan dengan cara menolak walker tu...
time ni Balqish suka sesangat sebab bak kata orang tua2 "Baru Dapat Kaki"...
bukan main lagi la nak berjalan sesaje....
tapi walker tu lebih besar dari Balqis la pulak....
mama dah lama kenan walker ni....
dengan warnanyer yang sangat2 menarik...
colourfull...tu yang mama belikan...
untuk anak mama yang sorang ne...ape2 saje sanggup mama belikan....
Balqis mula pandai berjalan tanpa sokongan masa umur genap2 setahun iaitu 13hb Oktober 2008....genap Ulangtahun kelahirannyer yang pertama...
Ha...time ni yang Balqis pakai baju meroon tu...Balqis dah pandai berdiri...tapi berdiri meniti kerusi @ meja je...lepas tangan tak pandai lagi...
hari2 mama & papa sentiasa menantikan sesuatu yang baru dari balqis...
dari saat Balqis menangis.....ketawa.....meniarap.....merangkak....duduk.....berdiri....berjalan....berlari.....& akhirnya menari......
tiap detik & ketika mama & papa sentiasa merakam saat2 manis perkembangan Balqis dari lahir hingga sekarang...Tu pasal la kalo kat dalam laptop mama ni penuh dengan gambo Baqis...ada la dekat 6GB....Sebab mama memang suka no la snap gambo Balqis ni...
Ni pun gambar Balqis masa umur 6 bulan gitu.....
Time ni Balqis dah pandai meniarap...
masa ni la papa belikan Aqish walker yang ala2 rocker punyer...
tapi kejap je pakai walker sebab tempat duduk nyer tak stabil....
aqish selalu je jatuh terperosok kat lubang tempat duduk tu....
Rambut Balqis pendek je...
tecik lagi kan...masa ni baru lepas cukur rambut....
lepas wat Marhaban ari tu...tu yang lambat tumbuh...
rasanyer masa ni aqish ikut muka sape????
Dan ini PIC Balqis...dari umur 1 tahun setengah

Selamat Ulangtahun Kelahiran Balqis..semoga menjadi anak yang solehah dan membahagiakan mama & papa...jadilah insan yang berguna pada masa hadapan....

masa tecik tak de la nampak sangat suka posing sakan...dah besaq makin menjadi2 plak nak bergambonya....
  • p/s hari ni kami 3 beranak celebrate kat KFC jerk...hu...hu...terkorbanlah sesi DIET mama k...papa yang nak belanja sebab Birthday Balqis then papa dapat naik gaji....Birthday party akan disambut di KFC jugak tapi maybe 30 Oktober 2010 sebab nak sekalikan dengan sepupu Balqis
  • p/s contest baru mama akan diumumkan esok & pemenang GA mama pun esok k...

39 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

waah..dah 3 tahun si aqish ni ye..leh la tambah ahli keluarga..wekekke..

hepi besday aqish...muah muahh!

mama tisya said...

happy 3rd busday balqis..smoga jd ank yg solehah

Huda said...

happy birthday aqish..moga jadi anak yg baik di samping mama n papa..cepat2 suh mama buat adik :)

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

hepi besday balqish ! insha Allah akan menjadi anak yg solehah serta bijak pandai :)

maslinamansor said...

selamat hari lahir balqis ku sayang...

Cute MuM said...

hepi besday Balqis..
Seronok tengok semua pic Balqis...
mesti mama nyer seronok wat entri nie.

emma said...

Happie bday balqis.. Semoga balqis di panjangkan umo, di murahkan rezki,di beri kesihatan yang baik, dan menjadi anak kebanggaan keluarga...Semoga menjadi anak yang SOLEHA yer.. Insya'allah..

- HAPPIE BIRTHDAY TO U-

mummy_ayu said...

happy 3rd birthday to balqis!!! semoaga jadi anak yg solehah...sihat selalu..murah rezeki...and cepat minta adik kat mama..he he he..

zura@iwan said...

slmt ulangthn kelahiran balqis...semoga mjadi anak yg soleh...

cute dia masa kecik2...btmbh lawa bila bsr..hehe

ummiaqeef said...

hepi besday to DNB! be a good girl!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

Happy birthday balqis, semoga jadi anak yang solehah. lepas ajer balqis lahir, keesokan harinya eliss dinikahkan tau :) sehari ajer beza umur balqis dengan anniversary eliss :)

wan sujaihah said...

happy bday mia...eh balqis..he he he.
moga qis jadi anak yang solehah yer...

mesti banyak betul colecsi gambar qis kan :)

Intan Inn said...

selamat hari lahir balqis..semoga panjang umur n menjadi anak yg solehah dan terbaik untuk keluarga...

erm dari lahir lagi aqish dah pandai tgk kamera yer...comel sgt...

LYaFRINA said...

dah masuk umo 3 tahun,.. skejap j masa blalu.. smoga balqish terus sukses n berjaya dlm khidupan serta dkurniakn dgn ksihatan y aik2 sokmo..

HAPPY BIRTHDAY TO YOU BALQISH!!

[-suziey-] said...

happy besday balqis..best jek tgk gbr2 ank dr baby smpai ler dh beso..smga balqis membesar dgn sihat dan berjaya dunia akhirat:)

Ain said...

hepy birthday balqis....

moga sihat dan ceria selalu hendaknya...

Momma Mia said...

Hepie bufday balqis!! semoa ceria2 selalu, dimurahkan rezeki & sihat2 hendaknya.

cha said...

SELAMAT ULANGTAHUN BALQiS, aduhaiii dari kecik memang sudah fotogenik, maka tidak hairanla dia menjadi labih fotogenik masa dah 3 thn ni... comelnyaaa...

Fieza79 said...

owhhh..bday Balqis sehari lps Irfan...

hepy beday Balqis..! moga membesar jadi anak yg solehah...dah 3 tahun dia ye...

hajarus said...

hepy 3rd besday balqis... comey2 pic2 balqis nih...

MamaYatie said...

happy besday aqish comey...
Semoga aqish membesar jadi org berguna & terbilang..
dr baby lagi mmg dah cute miut kan!!

MrS. F!zA said...

happy 3rd besday aqish!! moga menjadi anak yg taat kepada allah dan kedua mama dan papa.

Cik Jue said...

happy birthday Aqish acik jue Doakan MoGa Aqish sihat,panjang umur dan murah rezeki...jadi anak yang solehah buat mama dan papa..ok sayang..love u

Ena said...

happy birthday aqish comei...
moga jadi anak yg solehah ye sayang..

aSmiDar said...

Selamat Hari Lahir yang ke 3 Balqis...terharu baca catatan mamaBalqis..Semoga Balqis menjadi Anka yang soleh dan mentaati kedua Ibu Bapa...


Pssttt : pasni boleh la mintak adik pulak...hiksss

Amy Syaquena said...

salam...

comelnya balqis...selamat ulang tahun kelahiran..semoga membesar menjadi anak yang solehah buat ibu n ayah dia..amin..

jom join baby contest..

http://sinarraudah.blogspot.com/2010/10/cutest-baby-contest-bersama-sinar.html

LisaVsKhusairi said...

wah dh genap 3tahun anak dara anje ni...per2 pn happy birthday buat balqis...moga sihat n berjaya dlm hidup n happy2 selalu...

♥Azie♥ said...

happy birthday aqis

iem said...

happy 3rd busday balqis..smoga jd ank yg solehah

mamalieyna said...

Happy besday kak balqish!! waah nnti wat party ajak adik arif skali tau! ^_^

Moga kak balqish sentiasa sihat n membesar menjd anak yg solehah dan kebanggaan mama/papa k!

Diana Din said...

Hepi Besday to Balqis... sgt best bila tgk gmbr anak dari lahir sampai skang kan... nmpknya, pasni kena la cuci gambar2 tu yer...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

cepat sungguh masa berlalu
happy birthday AQISH..

mama zharfan said...

epi besday yer balqis :) tunggu sthn lagi then dh boleh dpt adik tu hehehe

ctnurkhijah said...

hepy besday budak comel....

.::Lynn::. said...

happy besday balQis

Ummi Eisya said...

hepi besday aqish..moga jadi anak yang mendengar kata ye..

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

hepi bday dear anak dara yg cantik..aunty doakan aqish jadi anak yg baik dan membanggakan mama and papa.. :):):)

Mama Kyra said...

hapy besday balqis..semoga jd ank yg solehah n baik ye..untie doakn balqis sntiasa sihat ok..

cik puan akish said...

epi belated bday sayang balqis...
semuge menjadi anak yg solehah.....amin...

stay cunn yah sayang..:)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.