Followers

Friday, October 8, 2010

♥ Saya Dah Besaq La Mama ♥

Salam & Selamat pagi semua...
lambat bersiaran seperti biasa 9.00 am tiap2 ari...
ari ni nak citer pasal balqis...
balqis tak sihat semalam...selsema & batuk
tengah2 malam balqis muntah...sian anak mama ni
kalo time balqis batuk...mama risau betul la
takut nanti kena asma macam sebelum ni
dah banyak kali balqis amik nebulizer...
ok berbalik pada tajuk diatas...
semalam mama sibuk memasak then papa plak mandi..
balqis nak susu...after papa mandi papa watkan untuk balqis
papa tuang air dalam botol susu balqis
then tiba2 tepon berbunyi...pastu balqis dengan tak sabarnya nak susu
balqis amik botol susu tu...bukak tutup tin susu
pastu cedok susu tu masuk kat dalam botol
wah pandai anak dara ni tiru stail mama & papa wat susu untuk dia ek...
ape laie mama pun cepat2 amik camera snap pic anak dara ni yang tengah lagut
dok cedok susu dari tin susu tu...

tengok tu pandai wat susu sendiri...botol tu kegemaran balqis k...sebab ada pemegang...

hah...biler mama tegur "balqis wat ape tu?"
then balqis cakap "aqish wat ucu la mama"
pastu mama tanya..."pandai ke wat sendiri tu"
then balqis jawab " aqish dah ecar(besar)...tau je..."
siap tanya mama lagi...."berapa cudu mama?"...
then papa jawab..."3 sudu"...
wah terharu betul...balqis la ni kalo leh semua nak wat sendiri..
baju nak pilih sendiri...kasut nak pilih & pakai sendiri...
makan nak pinggan sendiri...minum nak cawan macam mama & papa jugak..
wah dah ada ciri2 nak jadi seorang kakak ni...
lebih suka lagi biler balqis suka nyanyi lagu
"Mama...Mama....engkaulah ratu hatiku..."
ala lagu iklan susu tu...tapi ikut pelat balqis la...ada la bunyi sikit2
sama dengan lagu tu...

  • p/s rasanya...gambo2 ni leh tak mama join Contest Baby Exploration anjuran Mama_lieyna tu...ada macam explore ker??kak ina tolong jawab k...

20 comments:

Fieza79 said...

sweet dia gigih nak bancuh susu sniri...cpt2 ibu dia amik kamera snap...mmg blogger tegar..hehee

ok tu leh join contest..!

mamalieyna said...

sesuaaiii! ^_^ join ye..sket je masa tinggal ni..

Aloor kak balqish lak tak sihat..arif pun lum baik betul..huhu..

mama tisya said...

smoga balqis cpt baik...tisya dh tk pelat nyanyi lagu 'ibu engkau lah ratu ku'..dlu die pelat gk

Izan Ishak said...

moga cepat sembuh balqis...
baguslah dia dah pandai buat susu sendiri.
twins izan pun suka nyanyi lagu tu...pelat tak hengat~~

smms said...

gud progres .. xlama lagi bole la beradik .. btw aqish brapa tahun dah ek ?

[-suziey-] said...

lor xsihat ke..siannya balqis..get well soon ye balqis..nnti bole posing2 lagi..hiks:p

ooo ade sebab ye..hehe..ok sesuai ni..bijak dh yek..

.::Lynn::. said...

balQis dah besar...

zura@iwan said...

get well soon ye balqis...

pandai nk bancuh susu sdiri tu..hikss..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

dah boleh di harap dah aqish yerk..
dah besar.....dah boleh ada adik ler gamaknyer camtu...dah pandai nak berdikari....tp jgn sampai tumpah susu tu udah ler aqish

hajarus said...

pandainyerrr... ;d anyway get well soon balqis...

~Siti Hajar~ said...

alahai bijaknya anak dara nih, semua nak bt sendiri yer, Dalia pun sama gak suka bancuh susu sendiri tp ada caranya plk, 1 sudu cedok msk botol, 1 sudu cedok msk mulut...huhu

♥MAMA♥ said...

balqis dh mcm sara la skang,sara evrytime nk susu mesti nk buat sendiri punyer,kdg2 tu sampai tertumpah2,alih2 ayat standard dia "ara pandaiiiii la mama" ;-) apapun get well soon ye balqis..

Ummi Eisya said...

moga balqish cepat sihat ye..pandai dah balqish ni nak tolong mama dia..

Hezesuze said...

wah balqis dah besar ek...pandai nk buat susu sendiri..bagus ler camtu..

mesti anje sayu jekan bila balqis nyanyi lagu tu....hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah pandainya dia :)

Sricahaya said...

aqis dah besar ye..sm cam umairah, semuanya nak bt sendiri..nak berdikari sendiri la kononnya..hehe

cha said...

comelnyaaa...
pandai dah berdikari, cepat mama, aQish mau adik pula. nanti boleh jaga adik...

wink-wink.

Intan Inn said...

wahh aqish dah besar yer mama..hehehe...erm baguslah berdikari nt boleh buatkan susu kalau mam suruh...heheh....samalah macam anak yg sulung pandai buatkan adik susu

Farra Dhelina said...

dah blh kasi adik la kat aqish anje...hehe

winnie@mumyShaneQeisha said...

comelnya balqis, wah dah pandai buat susu sendiri ya

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.