Followers

Thursday, October 21, 2010

♥ Setelah Lama BE Nuffnang Suam2 Kuku Akhirnya....♥

ri ni mama outstation...so entry semua auto publish k..
ni citer pasal BE mama...sebelum ni suam2 kuku je
tapi la ni Alhamdullilah dah beranak pinak balik..
untuk makluman semua...walaupun blog kengkawan Galmour Amour
tak semestinya kengkawan akan SELALU dapat BE...
ini adalah kerana Pihak NUFFNANG berlaku adil dengan cara
takkan bagi blog yang sama iklan banyak2....kira cam silih berganti la
maybe sebelum ni BE mama banyak so ada satu2 masa BE mama akan berkurangan
hilang satu2...sebab nak bagi peluanag kat blog lain plak menyiarkan iklan Nuffnang tu..
so kira ikut giliran la...Nuff tak pilih bulu k...semua akan merasa dapat menyiarkan iklan kat blog masing
tapi yang penting walaupun BE kurang kita kena berusaha jugak menarik minat Nuff
sampai satu masa kita akan dapat iklan yang banyak dari Nuffnang..
contoh macam mama...sebelum ni suam2 kuku je..
now dah dapat banyak sikit...tak kan asyik kasi blog mama je iklan banyak2 kan
blog lain pun nak jugak merasa...so ikut turn k...
tapi biler dah dapat BE yang banyak time ni la kengkawan kena gunakan peluang
untuk wat entry yang mantap so RM kat akaun nuffnang tu akan sentiasa berjalan
dengan adanya kunjungan Unique Visitor a.k.a UV dari bloggers2 kat luar sana tu....
TQ nuffnang...la ni turn mama mamam iklan banyak2 k...blog mama yang tak Galmour ni dapat Buffered Earning a.k.a BE banyak kali ni...tapi ada jugak BE yang dah tak Running tapi lom di kreditkan ke Metered Earning a.k.a ME

ape tu BE @ Buffered Earning?
BE ialah iklan yang still running kat blog kita...so kira iklan masyuk la...biler tiap kali bloggers lain terjah blog kita then ada kuar iklan BE tu makanya kita akan dapat duit dari situ...lagi ramai UV a.k.a Unique Visitor lagi banyak la leh jana pendapatan kat akaun BE tu..

Ape tu ME @ Metered Earning?
ME adalah iklan yang dah tak running...kira dah tamat tempoh pengiklanannya kat blog kita then amaun dari iklan BE yang tamat tu akan di kreditkan ke ME...so dah tak leh dapat RM dari iklan tu...

Ape tu Campaign?
Campaign adalah iklan yang dikira atas dasar klik2 dari bloggers lain...so biler klik baru dapat duit, kalo tak klik tak dapat...tapi AWAS jangan suka2 klik iklan tu dengan niat nak jana pendapatan sebabnya salah di sisi T&C Nuffnang...akaun Nuff kengkawan boleh dibekukan atas kesalahan berkenaan...so don.t FRAUD click k...klik atas dasar minat & inginkan maklumat lanjut tentang iklan yang disiarkan...
  • p/s entry ni bukan untuk menunjuk2 tapi sekadar berkongsi cerita dengan kengkawan semua...cayok2

14 comments:

MrS. F!zA said...

dsytnya BE!!!!!

mama tisya said...

byk la BE anje smp berbelas..kita paling byk pn tkde smp berbelas2...byk BE kt blog contest ye

mummy_ayu said...

glamour apa blog anje nie...tu yg leh mashuk tu nuffnang..ayu suka dtg sini..boleh tau mcm mcm..

Ena said...

Tahniah!!.. banyaknya BE kat sini..

patut la nuff akak dibekukan lama.. agaknya sbb perkataan klik2 yg ditinggalkan kat shouldmix chat akak tu ker? tak pe la.. mungkin dorang pun tak tahu.. bukan rezeki akak la tu maknanya.. harap2 pasni nuff sudi la kasi BE & pendapatan pun naik.. ;D

Izzatul Iman said...

terima kasih...penerang tu buat saya paham... ayat mudah nak paham...

tq...tq...tq...

intankuterpilih said...

banyaknyer BE..tahniah

Nana said...

WAH BANYAK NYE BE DIA...kita skang dah suram je

tiefazatie said...

waaahhh!!byknye BE sis!tahniah2..neway tq for ur komen aritue...=)

mama rifQy said...

ANJE..BANYAKNYERR be anje..adoi..jeles naaaaa!!

Mama Zharfan said...

byknya BE :) best tu :)

Fieza79 said...

dh terbuka mata sket dgn info tu..thanks Anje..

T@sh Sch@ said...

TQ!
info yang me cr selama ni ... mintak izin kopy paste yer

[-suziey-] said...

haih..kt pnya BE segan2 je nk singgah..heeh..mmg patut pn..jarang dh update skang..kureng rajin..huhu

MamaYatie said...

saya pun teringin nak merasa be..tq share info ni

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.