Followers

Tuesday, October 26, 2010

♥ Traffik Terbaik & BE ~ Nuffnang ♥

AWAS!!!! Entry ni bukan nak riak2, tapi nak share cerita dengan kengkawan semua...
BE...semua kalo boley nak banyak2 BE then kalo boley nak upkan traffik blog masing2kan...
pernah tak kengkawan tengok dah berpa banyak entry yang kengkawan dah wat kat blog
sejak dari kengkawan semua aktif berblogging???
mama punyer takat ari ni baru ada 1369 entry kat dalam personal blog mama
then 126 entry kat dalam blog Contest & GA mama...
hu..hu...bukan senang nak dapatkan beribu riban entry k
naik jenuh perah otak nak story pasal ape kat blog..
tiap2 pagi mama akan pikirkan ape entry yang terbaik nak share dengan kengkawan semua...
so ni entry2 yang mama dah posts kat blog mama..
entry mama selalu time office hour je...time weekend tarak k..
ni plak UV mama untuk This Week...
satu pencapaian kira bagus la untuk blog mama yang cap ayam ni...
bukan senang nak dapatkan UV banyak2 ni then nak kena maintain kan..
jenuh k...yang penting TAJUK ENTRY mesti mantop...
tak caya...cuba kengkawan try letak tajuk "SAYA MENANG 1 JUTA"
mesti berdezup...semua bloggers2 kat luar sana terus terjah blog kengkawan..
sebab ape???sebab nak tau ape citernya...so tajuk untuk setiap ENTRY sangat2 la penting
dan memainkan peranan untuk mendapatkan UV dalam satu2 masa...
tapi jangan la slalu menipu tulis tajuk2 gempaq walhal tak de citer gempaq pun...
nanti orang bosan & tak pecaya dah dengan entry kita then tak mau terjah blog kiter lagik
ni plak entry Last Week...boley la...ada ramai lagik blog otai yang dapat lebey banyak dari mama ni
mama punya ciput je k...lagi satu mama nak share..
kalo leh pelbagaikan entry...jangan asyik citer yang sama je..
kenapa mesti pelbagaikan entry???
sebab bloggers selalunya mahukan cerita yang sensasi & lain dari yang lain
contoh: share pengalaman ke, info isu2 terkini ke, pi bercuti ke
ni pendapat mama la k...perbanyakkan entry berlainan leh tarik minat blogger lain
untuk jadi peminat setia blog kita...kengkawan semua ada internet kan....so searh la info2
berguna yang kita leh share sama2...sharing is caring...
ni plak UV mama last month...hu...hu..dapat 10280 dalam masa sebulan k
blog otai leh dapat seminggu 10k @ sehari 10k...camne tu?? 
sebabnya blog diorang glamour amour the ramai peminat setia..
pastu isu2 kat blog diorang pun mantop2...so jadikan la blog otai ni sumber inspirasi kengkawan
yang nak sesangat jadi blogger tegar...
then Alhamdulillah blog cap ayam mama ni makin bertambah BE nya..
tapi memihak kepada blog Contest & GA mama
biler kengkawan dapat BE banyak2 ni...masa ni la kena set entry yang mantop2
dapatkan ramai UV then baru lah satu BE leh cecah amaun ratus2 punya...
akuan Nuffnang mama lagi RM1 lebey je nak cukup RM100 setelah mama cash out RM410 bulan Sept
ari tu...Alhamdulillah dapat kumpul balik...
kali ni nak tunggu berkepuk2 dulu baru nak cash out...
More Info pasal Nuffnang leh tengok kat entry Blog Amy a.k.a Mama_Tisya
SHARING IS CARING

  • p/s tahniah pada yang dapat BE yang banyak2 then pada yang BE nya mencecah ratus2 itu...
  • p/s ape yang tercatat kat atas tu cuma pendapat mama je k..jangan ada sape2 yang tecik ati k

22 comments:

Atia Adina said...

saya setelah setahun join nuffnang baru dapat merasa BE

Iman said...

huhuhu....dapat satu jer lepas raya hari tu...tak sampai seminggu dah jadi ME...lepas tu tak keluar2 BE...Sodih den...
5 bulan satu BE...huhuhu...

atty's said...

semoga blog anje terus success..

chugie said...

wah.. terujanye tengok UV yg banyak tu.. sy pun x penah cecah sampai tahap itu..

xpe lah, sikit2..lama2 jd bukit!

zura@iwan said...

sy dh sthn lebey rasanya join blog...tp x penah dpt BE...sbbnya n3 sy pon x smpi 1k lebey..kakaka...

tahniah anje.....thks sharing..

Mama Zharfan said...

thanks for sharing anje :) blog anje antara blog yg me jdkan sumber inspirasi :)

Ena said...

kdg idea ada tapi masa sangat terhad baik kat opis maupun di rumah.. camner la nak tegar kan!.. tu yg dok pusing2 kisah anak2 je.. memg tak reti nak citer pasal org lain.. mrmm..
apapun tahniah wat anje yeh!.. masyukkk!!

mama tisya said...

byk tul entry anje dh ribu2 sejak berblogging ye..kita br 500++ je....kita tk pernh lg dpt UV lebih dr 500...wah dh nk cecah 100 lps dh cash out..tahniah2..kita lmbt lg nk smp..hehehe

sharing is caring

...etiey erywan♥ said...

meletopsssss! huhu...senang ati puas ahti..berbaloi- baloi...

mama tisya said...

BE yg b4 puasa tu tktau la bila nk tamat tp tkde la byk tp syukur alhamdulillah

Wansteddy Tales said...

akaun sy dulu kini selamanya masih pd paras 34.++ sahaja. xreti2 nk naik2 dah... haih..

Ummi AmnaAmzar said...

Tahniah Anje.best nyer..tq share info..

Ummi Hanie said...

tahniah yeee...usaha tangga kejayaan...

Sari said...

tahniah n tq 4 the info..
akak ni xreti2 lagi pfl nuff,BE,ME..
klau citer kt anje brape earning akak msti kena gelak tahap gaban punya, hahaha

Hezesuze said...

masih tak merasa lagik BE heheh

[-suziey-] said...

nmpk byk BE dr blog contest..hiks..
kt pnya BE dpt seketul jek..ekekek:p mcm mls nk amik tau dh pasl BE..hahha bkn blagak tp mls nk pk..ekkeke;P

Huda said...

huyoo..cayalah anje..uv bnyk x hingat :)

aiDieNa said...

Tahniah di atas kejayaan anda.. chewahh.. org kata berkongsi rahsia kejayaan dengan orang nie rezeki kita semakin bertambah².. berkat.. sukses selalu.. :)

mama rifQy said...

SAYA kagum ngan anje..me letak nuffnang sbb anje la pencetus orgnyaaaaaaaa

hafizah_ismail said...

salam..anje, mcm mana ye nk buat manage blog tu 3 skali gus?nk mtk tlg ajr..hehe..tq ye anje

nadia said...

wah.... hebat mama ni! =)
gempak.. da da lame utk join blogger otai! =)

Gieyana said...

wahhh tahniah2...biler ler $$$ ku akan meningkat gak..adeiii!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.