Followers

Tuesday, October 12, 2010

♥ Tutorial Add Ads Nuffnang ♥

Tutorial ni untuk yang baru nak belajar Add ads Nuffnang k..
Dah pernah publish sebelum ni...ni nak share sekali lagi
pasni baru mama kongsi tip plak..
sila add register Nuffnang Dulu then Add iklan dalam blog..
Ok kali ni mama nak tolong kengkawan yang masih tak buka akaun Nuffnang...
sila SIGN UP dulu k...then pastu baru copy paste iklan Nuffnang kat link di bawah ni k
bagi yang tak tau macam mana & kat mana nak add iklan Nuffnang tu leh klik

ADD AD NUFFNANG dimana entry nyer pernah mama wat kan tutorial untuk kengkawan semua...

INGAT!!!!kalo nak iklan masyuk pastikan kengkawan semua masukkan KETIGA2 iklan Nuffnang tu iaitu LEADERBOARD, SKYSCAPPER & LARGE RECTANGLE....
pastikan masuk tempat yang betul k...
ada yang petua mama nak share kat sini k...nak copy code tu memang mudah k...tapi nak paste code tu yang selalunyer menjadi masalah...masalah ape????
sampai juling anak mata sebab kena cari code yang nak di paste tu sampai dapat...
kalo paste kat tempat lain COMFIRM iklan tu tak kan kuar punyer....
so mama nak bagi petua kat semua k...mana yang tak tau la k...
  1. Pi kat DASHBOARD
  2. 2.Klik LAYOUT
  3. 3. Klik EDIT HTML
  4. 4.Klik EXPAND WIDGET seperti dalam gambar kat bawah tu k

5. Tekan CTRL + A + F (find) akan kuar icon "find" kat atas tu then masukkan ayat yang kiter nak find...then secara autonyer...dia akan carikkan ayat tu...
pastu leh la copy CODE NUFFNANG kat sini http://www.nuffnang.com.my/blogger/add-ads/
then paste kat code tadi tu...sila copy paste ketiga2 iklan berkenaan..nak lebih kepastian ada tutorial Add Ads dari Nuffnang klik link kat bawah ni

contoh untuk paste code Nuffnang...
so bagi sape yang nak tukar template pasni leh la tukau k...
sebab senang je nak copy paste code tu...
selamat mencuba ye kengkawan...anything nak tanya just YM mama damia_nurin@yahoo.com

Contoh iklan SCYSCAPPER yang berfungsi di blog mama
contoh iklan LeaderBoard yang berfungsi di blog mama...
  • jom ramai2 mencuba...tak rugi tau...tak kena bayar pun
  • p/s so tiap2 ari mama akan bagi tips mengenai Nuffnang k, jangan ketinggalan....

5 comments:

Ain said...

info yang sangat bagus...

ain pun guna tutorial anje waktu nak masukkan iklan kat bawah n3 tempoh hari....

thank you...

AngahSayang2314 said...

wah..... bagus tue info yg bernas hehehe

thanks you

Cik Jue said...

terima kasih info yang baik..tapi kena jue punye tak de iklan..pastu betul ke kedudukan dia,n kenapa ia ade kat atas bukan kat cerita boleh tolong tak

anna-jueanna.blogspot.com

bun_nee said...

salam.. alahai mama.. poning kepala saya tau nk create nuffnang nih.. boleh tolong x

nur said...

thankyou2 share ni

ALL IN ONE

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.